Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Lezárják a Szentmargitbányára vezető utat

Sopron - A Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából magas rangú hazai és külföldi vendégek látogatnak el városunkba, így különösen fontos az emlékhely megközelíthetőségének biztosítása.

A szervezők kérik, lehetőleg a Sopronból induló ingyenes buszokkal jussanak el majd az emlékünnepség helyszínére.

– Számos neves külföldi és hazai politikust – így Angela Merkel német kancellárt vagy Sólyom László köztársasági elnököt –, továbbá volt miniszterelnököt, közéleti személyiséget köszönthetünk Sopronban a Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából – mondta Kuslits Balázs, a városháza szóvivője. – Mindez nagy előkészületeket igényel.

Ezek közé tartozik, hogy augusztus 19-én, szerdán már 12 órától lezárják a Sopronkőhida és Szentmargitbánya közötti útvonalat. Ennek oka, hogy a piknik emlékparkjában délután 2-kor zenés műsor, 16 órakor jubileumi ünnepség kezdődik. Kizárólag azokat a gépjárműveket engedik be, amelyek előzetesen behajtási engedélyt kaptak. A szervezők Sopronkőhidán és a fertőrákosi Barlangszínháznál biztosítanak korlátozott számú parkolási lehetőséget. Kérjük, az utóbbi helyszínt csak azok vegyék igénybe, akik az Európa-koncertre előre megváltott jeggyel rendelkeznek.

– A sopronkőhidai fegyintézet mellett kialakított parkolótól minden ünneplőt ingyenes, folyamatosan közlekedő autóbuszok szállítanak a jubileumi ünnepség helyszínére, majd a rendezvényt követően vissza. A buszok a jubileumi ünnepséget követően nemcsak Sopronkőhidáig közlekednek, hanem az Európa-koncertre jeggyel rendelkezőket egészen a Barlangszínházig szállítják.

Ugyanakkor a korlátozott számú parkolóhelyek miatt a szervezők arra kérik az ünneplőket, hogy lehetőség szerint a soproni Lackner Kristóf utcából induló 13M jelű ingyenes buszokat vegyék igénybe az ünnepi helyszín megközelítésére. A zsúfoltságot kerülendő, a buszok sűrített járatszámmal közlekednek.

Olvasóink írták

  • 1. bernie72 2009. augusztus 17. 17:58
    „És meddig lesz lezárva?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koronaünnep Sopronban, galériával

A Bencés, Kecske templom szombaton tartotta búcsúját. A templomtörténelem jeles eseményeinek… Tovább olvasom