Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Levél a kidobott kutya mellett

Sopron - Sajátos módját választotta a gondoskodásnak egy ismeretlen: a Deák téren egy póznához kötötte kiskutyáját és egy levelet is mellékelt hozzá...

„Valaki vigye el! Sajnos nem tarthatjuk meg! 6 hónapos, egyházasfalui vizsla-labrador keverék. Vigyázzanak rá! Még nincs neve..." Ezek a sorok olvashatók azon a papírlapon, amit tegnap a Deák téren találtak az arra sétálók. A levél mellett egy fekete kiskutya lihegett a napsütésben, láthatóan elveszettnek és csalódottnak érezve magát.


Az ismeretlen számítása bejött, a kutya mellett megállók – köztük mindenütt jelenlévő fotóriporterünk – ugyanis azonnal intézkedtek. Volt, aki élelmért és vízért ment, más állatorvosnak szólt és volt, aki a gyepmesternek telefonált. Az elárvult kis állatot végül a gyepmester állatorvoshoz, majd a telepre vitte, ahol délután már, túltéve magát a megpróbáltatásokon, jóízűen falatozott. Aki szeretne közelebbi ismeretséget kötni a talált kiskutyával, péntekig még megteheti a gyepmesteri telepen. Ha nem talál új gazdira osztrák állatvédők keresnek számára új otthont Ausztriában.

Olvasóink írták

 • 20. Antal 2008. május 10. 07:11
  „Azt gondolom én is, hogy talán ez emberségesebb cselekedet volt , mint kitenni szegény kutyust az útszélre.Azért némi élelmet, és vizet tehetett volna oda a kutyusnak.”
 • 19. a pont,pont,pont 2008. május 05. 20:58
  „Húú!nem tudom ki tehetett ilyet evvel a szegény szerencsétlen állattal,de én biztos hogy bezáratnám!szegény kiskutyus...barom aki ilyet tesz!nekem is van kutyám de én tudom mi az a gazda és a kutya közötti kapcsolat.miért vették meg?az állat nem egy plüsmaci hogyha megunod eldobod!velük foglalkozni,törődni kell!de ilyen barmot idióták én azt a szegény kiskutyát sajnálom és remélem,hogy a kiskutyának jó helye van ott ahol van!”
 • 18. syncter 2008. április 11. 12:05
  „Remélem jo helye lesz a kisktyának,aki ezt tette az meg szálljon magába,hogy lehet ilyet tenni!”
 • 17. sokadik hozzászóló 2008. április 11. 11:50
  „A hülyéjének nem jutott volna eszébe elsétálni a kutyussal a gyepmesterig vagy az állatorvosig érdeklődni hogy hová adhatná a kutyust?! Hogy juthat az eszébe ilyen ,,embernek,, hogy kutyát vigyen haza? -FREDDY--> Szerinted ez talán emberséges? vajon miért nem állt ott a kutya mellett és hirdette, hogy aki akarja viheti az lett volna ,,talán emberségesebb,,.Kiváncsi vagyok van-e gyereke az illetőnek és ,hogy mikor lesz az is egy kis cetlivel kikötve az utcán hogy ,,valaki vigye el mert nem tudunk gondoskodni róla,, Kár hogy nem irt a papírra elérhetőséget...Még jó , hogy ,,emberséges emberek emberségesebb helyre vitték,,”
 • 16. FREDDY/S 2008. április 11. 09:42
  „Így talán még emberséges volt ez a megoldás, nemde...”
 • 15. zso 2008. április 10. 23:08
  „Az ilyen rohadékot kellene kikötözni egy oszlophoz,aki kiköti,és ott tud hagyni egy kiskutyát!Felháborító!Jól pofán kéne rugni,szerintem megérdemelné!”
 • 14. hdm ádi 2008. április 10. 21:07
  „aki eztb tzette gondolja magát a kutya helyébe hogymit érezhet én tudom mert nekem is van kutyám és gondolkodjon el hogy máskor ilyet csinál-e”
 • 13. briigi 2008. április 10. 17:26
  „Ugyanonnan van kiskutyánk és szégyenlem magam annak a helyébe aki ezt tette!Nálunk a kutya is családtag.Ezek a kutyusok nagyon rossz körülmények között voltak és csak szeretettel és törödéssel lehet rendbe hozni őket!Üzenem annak aki magához veszi,hogy a kutyus nem kapott védőoltásokat!!!!”
 • 12. barokk 2008. április 10. 15:54
  „Mivel nem adtak Neki nevet, gondolom nem olyan rég találhatták! Remélem gondos gazdit találnak számára.”
 • 11. Kutyabarát 2008. április 10. 14:51
  „Szegény kutyus!!! nagyon sajnálom, remélem, hogy találnak neki gazdit hamarosan!! A gazdát kellett volna kikötni a poznához.Hogy lehet szíve valakinek ilyet tenni... ????egyszerűen nem értem. Először végig kellene gondolni a kutyatartást, egy kutya nagy felelősség, sok szeretetet, törődést igényel, aki ezt nem tudja biztosítani az ne tartson kutyát!”
 • 10. jucus 37 2008. április 10. 12:00
  „Szerintem legalább ezt megprobálta..lehet hogy gyerek volt ki tudja!! Még mindig jobb mintha valami szörnyűséget tett volna! Valószinű azt sem tudta hogy lelehet adni a gyepmesternél vagy meghirdesse. Jól alakul a sorsa ez a lényeg.”
 • 9. Dr.Nagy Miklós 2008. április 10. 10:40
  „Sajnos Magyarországon a kutya még mindig kutya, Németországban családtag. Az ilyen ember gonosz és kegyetlen.”
 • 8. Labello 2008. április 10. 10:21
  „lehet hogy ez a személy aki kikötözte azt gondolta hogy olyan picike marad ez a kutya, mint pl 1hónaposan. 6. hónapját betöltő kutya nagyra nőtt állítom ezért kötözte ki.
  de ahonnét beszerezhette, vagy mondjuk ajándékba kapta tudhatta volna hogy egyszer nagyra nő....
  sajnálom a kutyát:(”
 • 7. csingiz 2008. április 10. 09:58
  „5.Sőt, a magyartartásban is nagy tapasztalattal bírnak..”
 • 6. Zsoké 2008. április 10. 08:35
  „El nem tudom hinni,ha meghirdeti,hogy ingyen elvihető,és 1 képet is feltesz róla nem hozza el tőle senki..”
 • 5. Gróf István 2008. április 10. 08:21
  „"Kobaknak" van némi igazság a sorai közt!!!!
  Osztrákoknál jó helye lesz.
  Azok tudják a módját a kutya tartásnak, nem mint a buta magyar.”
 • 4. Hevesi Roland 2008. április 09. 21:32
  „Én a gazdáját kötöttem volna ki,de úgy,ahogy nekem jólesik.Oda,ahová én akarom,mindenféle papír nélkül.Már,ha gazdának,vagy nemtudomminek lehet nevezni az ilyen hagy ne ragozzam,miféle undormány férget.”
 • 3. Gazdi 2008. április 09. 21:13
  „Kedves Kobak!
  Miért a gazdi a "szegény"? Tudhatta volna, mi vár rá egy kiskutyával. Talán előbb át kellett volna gondolni, mielőtt befogadta. Szegény kiskutya, Ő aztán végleg nem tehet róla. Én ajándékba kaptam egy kutyát úgy, hogy nem is sejtettem. Mégis megoldottam, a mai napig (már 6 éve) nevelem és nem kötöttem ki, ha gondom volt vele.”
 • 2. Kobak 2008. április 09. 15:42
  „Szegény kis kutya! Szerintem a szíve majd´ megszakadt annak az embernek, akinek oda kellett kötni. Nem ő a hibás, hanem az, aki ebbe a helyzetbe hozta.
  Jól tette, -ha már nem tarthatta meg- hogy nem egy félreeső helyen hagyta elpusztulni. Sajnos sok olyan eset van, hogy erdőben vagy töltésoldalban találnak kikötött(!) kutyákat.
  Sajnos az állatvédelem még gyerekcipőben jár itthon. Az elavult törvényeket sincs ember, aki betartatja. Az állatrendőrségnek lenne bőven tennivalója!”
 • 1. pisti60 2008. április 09. 15:06
  „Hát mit szólhatnék? Nekem is van kutyám,de azért ez már sok! Azt kellene kikötni aki ezt tette vele. Kiváncsi lennék mit szólna hozzá! Embertelen és állat kinzás. Ezért a cselekedetéért Amerikába sújos pénzbirságot fizetne és be kaszliznák jó pár évre. Kár,hogy magyar országon nincs állat rendőrség és ilyen törvény.Szegény ki végtelen áll-lat.Az amber leghűségesebb barátja és ezt műveleik vele. Az nemlétezik,hogy nem marad annyi falat,hogy ne kerülne neki is.Nagyon elitélendő az ilyen.Gusztustalan dolog.Remélem bántja a lelki ismeret mit tett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kétüteműeknek várniuk kell a zöldkártyára

Sopron - „Trabantunknak 2009 márciusáig érvényes a műszakija, mégsem találunk olyan szervizt,… Tovább olvasom