Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Külföldi munka - A kismartoniak 25 ezer eurót költhetnek évente - És ön?

A magyarországi átlag mintegy 5000 euró. Persze, hogy megéri a határ túloldalán dolgozni. Szavazás.
  
Bécs 1., 13. és a 19-ik kerülete mellett Kismarton (Eisenstadt) került be Ausztria leggazdagabb települései közé. A Soprontól húsz kilométerre lévő kisvárosban az ott élők tavaly vásáróértéken nézve 25.129 eurót költhettek el.

 Mindez 2009-es képest 17 százalékos növekedést mutat. Figyelemre méltó, hogy 2013-hoz képest 1070 euróval több került a pénztárcába - olvasható az önkormányzat hivatalos weboldalán a hírek között.

Ausztria átlaga 20 369, Burgenlandé pedig 19 613 euró.

Thomas Steiner polgármester kiemelte: az eredmény nagyban köszönhető a város kiváló munkaerő-piaci helyzetének. A 14 ezer lakosú városban 16 ezer munkahelyet tudnak biztosítani. Természetesen az azt is jelenti, hogy az ingázók - köztük a magyarok - közül mind többen választanak ottani munkahelyet.A polgármester szerint a folyamatos megújulás, az innováció elengedhetetlen. S ezt meghálálják a vállalatok. Továbbra is fontos, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk a befektetőknek - emelte ki.

Thomas Steiner polgármester és Sabine Waha, a városháza tanácsnoka: örülünk, hogy nálunk a legnagyobb a vásárlóerő. Fotó: www.eisenstadt.gv.at
Thomas Steiner polgármester és Sabine Waha, a városháza tanácsnoka: örülünk, hogy nálunk a legnagyobb a vásárlóerő. Fotó: www.eisenstadt.gv.at


A kisvárosban él Burgenland lakosságának 4,6 százaléka. A helyi adó bevételek tekintetében a kismartoni önkormányzathoz 8,2 millió euró folyt be. Ez pedig a teljes tartományra vetítve 14 százalék.

Ha azt vesszük, hogy a magyarországi átlag mintegy 5000 euró, akkor nem is csoda, hogy mind többen vállalnak munkát a határ túloldalán.

Igaz, megyénkben a vásárlóerő mintegy tíz százakkal az átlag felett volt. De még így is bőven alatta marad a burgenlandinak ...

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés Sopronban - A nap, amikor együtt szavazott a baloldal a Fidesszel

Veszteséges a hulladékkezelés, azért az STKH 230 millió forintra pályázott a rezsicsökkentési… Tovább olvasom