Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

kREatívan a környezetért – Plakátpályázat a környezettudatosságról

A Nyugat-magyarországi Egyetem Kooperációs Kutatási Központja plakátpályázatot hirdet „kREatívan a környezetért" címmel.

A pályázat lényege, hogy a diákok saját megítélésük szerint, az általuk készített plakáttal magyarázzák el a "környezettudatos" szó jelentését, és egyúttal felhívják a figyelmet annak fontosságára otthonukban, az iskolában vagy a településen, ahol élnek.

Az NymE-KKK Nonprofit Kft. működésének alapját a környezeti hatásvizsgálatok, hulladékkezelés és –hasznosítás, valamint az ökoenergetika tudományterületén végzett kutatások adják.

Kutatásaik során olyan problémákra keresik a megoldásokat, melyek napjainkban egyetlen felelősen gondolkodó ipari vállalkozásnak sem kerülhetik el a figyelmét.

Az általános és középiskolai oktatás egyik jelentős kihívása is a felelős gondolkodásra való ösztönzésben rejlik.

Az NymE-KKK Nonprofit Kft. egyik célja, hogy támogassa ezt a munkát, ezért hívták életre jelenlegi pályázatukat is, amely a "GOP-1.1.2-07/1-2008-0002 Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése" című projekt keretében valósul meg.

Két kategóriában (általános iskola felső tagozat és középiskola) indítják el plakátpályázatukat Sopronban tanuló diákok számára.

Ennek során a diákok kreatív módon, plakátok készítésével mutathatják meg, milyen eszközeik vannak saját környezetük megóvására, milyen elképzeléseik vannak a "környezettudatos" szó jelentéséről.

Mindkét korcsoportban 3 helyezettet díjaznak. A nyeremények mindegyike egy soproni kerékpárüzletben levásárolható, nagy értékű utalvány.

A részletek és a pályázati kiírás megtalálható a http://kkk.nyme.hu/ weboldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kartellgyanúba keveredett a GYSEV?

A Magyar Nemzet értesülése szerint összesen 1,25 milliárd forint büntetést szabott ki a GVH: a GYSEV… Tovább olvasom