Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Közgyűlés: drágulhat a parkolás Sopronban

Amennyiben a soproni képviselő-testület megszavazza, akkor január elsejétől átlagban öt százalékkal drágulhat a felszíni parkolás a városban.

Az elmúlt időszak tapasztalati szerint Sopronban, a mélygarázs kihasználtsága továbbra is viszonylag alacsony - olvasható a képviselő-testület november 29-i közgyűlésének egyik előterjesztésében.

A felszíni parkolási díjak emelésével a lakosságot arra ösztönöznék, hogy válasszák inkább a Petőfi téri létesítményt.

 Előbb kezdődik a bérletek árusítása

Amennyiben a közgyűlésen döntenek a parkolási díjakról és parkoló bérletek árairól, akkor az üzemeltető, Sopron Holding Zrt. várhatóan idén december 3-tól megkezdi a jövő évi bérletek árusítását. Az ügyfélszolgálat nyitva tartásáról és a további részletekről a www.sopronholding.hu honlapon lesz majd bővebb információ.


Ennek értelmében, amennyiben a testület is elfogadja, akkor jövő év január elsejétől átlagosan öt százalékkal kell majd többet fizetni a felszíni parkolásért.

Új elem viszont, hogy a 2013-tól szeptember 30-ig lehet majd, arányosan csökkentett árú éves bérletet vásárolni.

Az előterjesztésben az is szerepel, hogy idén az első kilenc hónapban a felszíni parkolásból mintegy 168 millió forint volt a bevétel. Az egész évre pedig közel 225 millió forint lehet az összes befizetés.

Igaz, ebből le kell még vonni egyebek mellett az üzemeltetés költségét, a munkatársak bérét. Ez a pénz tehát nem teljes egészében a város haszna.

A régi és a tervezett árak:A parkolási rendszer területén állandó lakhellyel rendelkező lakosoknak lehetőségük van kedvezményes lakossági parkoló bérlet vásárlására.

Lakásonként legfeljebb kettő olyan személygépkocsira váltható bérlet, amelynek az állandó lakóhellyel rendelkező az üzembentartója.

Ezen bérletek is drágulnak január elsejétől, az első gépkocsira a bérlet ára 4.267 forint, míg a másodikra pedig 8.534 forint lesz. A  megvásárlásához szükség van személyi igazolványra és lakcímkártyára, gépkocsi forgalmi engedélyére, igazolásra, hogy a bérlet igénylőjének a Sopron Holding, és a város felé nincs tartozása.

Fontos, csak akkor kell igazolást kérni az önkormányzat adóirodájától, ha ebben az időpontban volt nyilvántartott tartozása.

A kombinált éves bérlet 96.012 forint, az első zónás éves bérlet 74.676 forint, a második zónás éves bérlet 53.340 forint hármas zónás éves bérlet pedig 37.338 forint lesz.

Amennyiben ezen bérleteket magánszemélyek veszik meg, akkor ők húsz százalék kedvezményre jogosultak.

(A felsorolt összegek személygépjármű, három- vagy négykerekű motorkerékpár, illetve segédmotoros kerékpárokra vonatkoznak).

Fizetendő összegek a mélygarázsban:

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virilistákat köszöntöttek Sopronban - fotó

Virilistákat, a város legnagyobb adófizetőit köszöntötték a soproni városháza Dísztermében hétfőn. Tovább olvasom