Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kövesse nyomon a GYSEV vonatait az interneten

Mostantól már a GYSEV személyszállító vonatait is élőben követhetjük nyomon az interneten.

A két vasúttársaság együttműködésének eredményeként mostantól a GYSEV vonatai is láthatók a vonatinfo.mav-start.hu térképen.

Az utazóközönség így a MÁV-START Zrt. mellett a GYSEV Zrt. által közlekedtetett személyszállító vonatokról is percre pontos információkat kaphat a honlapról.

A MÁV-START Zrt. 2011 augusztusa óta működteti a vonatinfo.mav-start.hu-t. Ennek lényege, hogy az érdeklődők egy térképen követhetik figyelemmel az aktuálisan közlekedő személyszállító vonatokat. Az adatok percenként érkeznek, de a honlapon az is azonnal megjelenik, ha egy vonat elindul, megérkezik, illetve pontosan látható a vonatok aktuális tartózkodási helye.

Ungvári Csaba a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója szerint: a vasúti szolgáltatás kiemelt, nagyon fontos részét képezi az utasok tájékoztatása. A vasútállomásokon, az ügyfélszolgálati irodákban, a vonatok fedélzetén, telefonon, az interneten, mindenhol lényeges, hogy pontos, és azonnali idejű információhoz juthassanak azok, akik vonattal utaznak. A MÁV-START folyamatosan fejleszti rendszereit, melynek egyik lényeges eleme a vonatinfo szolgáltatás, ahol a személyszállító vonatok percről-percre követhetőek.

- Örömünkre szolgál, hogy bővülhetett ez a honlapunkon keresztül elérhető felület, és a jól működő közös munka eredményeként, már a GYSEV vonatairól is tájékozódhat az utazóközönség. - mondta a vezérigazgató.

A két vasúttársaság informatikai szakemberei az elmúlt hónapokban elvégezték a szükséges fejlesztéseket, így mostantól a honlapon a GYSEV által közlekedtetett személyszállító vonatok is megjelennek a térképen. Ennek köszönhetően az utazóközönség az összes magyarországi személyszállító vonatról azonnali információkat kaphat.

- A mai, felgyorsult világban nagyon fontos, hogy egy vasúttársaság azonnali információkat közöljön a vonatairól. Ezt a célt szolgálta a GYSEV utastájékoztató rendszerének komplex fejlesztése az elmúlt években, és ez a célja a mostani fejlesztésnek is. Az együttműködést elősegítette, hogy társaságunknak kiváló a kapcsolata a MÁV Zrt., és a MÁV-START Zrt. vezetőivel - tette hozzá Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A vonatinfo.mav-start.hu térképet mostantól a GYSEV honlapjáról is elérheti az utazóközönség. Az információk a MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu oldalon, valamint a GYSEV Zrt. weboldalán a www.gysev.hu címen is megtalálhatók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron Szolgálatáért díj Hatos Istvánnak

Hatos István rendőr alezredes által vezetett nagy létszámú osztály az értékelési szempontok alapján… Tovább olvasom