Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Kóczán Zoltán: 500 millió forintos veszteség a városnak

Felelőtlen gazdálkodás miatt százmilliókat dobunk ki az ablakon, a városüzemeltetési költségeket helyenként száz százalékkal emelte meg a városvezetés - mondta el sajtótájékoztatóján Kóczán Zoltán (SZDSZ).

A parkolási rendelet megalkotására szükség volt, de elfogadhatatlan, hogy közel 230 millió forintért létesítsen a város új gépkocsibeállókat - fogalmazott pénteki sajtótájékoztatóján Kóczán Zoltán önkormányzati képviselő (SZDSZ). - Észre kell venni, hogy ezzel nem bővítünk, pusztán fizetővé teszünk eddig ingyenes parkolókat. Ellenben a mélygarázs megnyitásával létesülnének új parkolók a városban, a városvezetésnek azt kellett volna tennie, hogy kiadja az engedélyt a garázsra. A jelen gazdasági helyzetben ez a megoldás nem más, mint kidobott pénz.

A városüzemeltetési többletkiadásokról a képviselő elmondta, a feladatokra a tervezett összegnél esetenként száz százalékkal többet kellett átcsoportosítani. - Ahogy Simon István elmondta, túl sok csapadék esett, máskor a szárazság miatt akadtak teendők, tehát a 208 millió forintos kiadást az évszakok változásának köszönheti Sopron? - tette fel a kérdést Kóczán Zoltán, aki azt is nehezményezte, hogy a 90 millió forintból felújított Villa sor 4.-es önkormányzati ingatlant 100 millió forintért adja el a város. - Összességében 500 millió forintos veszteséget "könyvelhetünk el" az elhibázott közgyűlési döntések miatt.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. xen 2008. november 13. 19:13
  „hogy is lesz az állomási p+r ?
  PARKOLÓÓRÁT MINDEN VÁROSNÉV TÁBLA MELLÉ!”
 • 87. Miniemirátus 2008. november 06. 13:13
  „Zoli rosszak az imereteid ,ez a városvezetés már 1 milliárd forintot is kidobott az ablakon. De még kifog dobni kettőt is. Sohasem tanul.”
 • 86. ELHÜLYÍTETT TÁRSADALOM 2008. november 06. 08:55
  „Intel, celeron, Jackhruby!

  Most figyeljeketek!!!!

  Válságban az elhülyített társadalom
  Lengyel László


  Hogyan lehet kellő tartalommal kitölteni a Magyarországnak felajánlott mentőcsomagot, mielőtt bezúdul a reálgazdasági recesszió? A kormányzati előjelek nem túlságosan biztatóak. De ennél is szomorúbb a nem értés, a nem tudás, az egymásra nem gondolás: a társadalom szellemi válsága.

  Az Európai Unió pénzügyminiszterei megszavazták a 6,5 milliárd euró értékű ötéves hitelcsomagot Magyarországnak, amelyet előzetes ígéret szerint a Nemzetközi Valutaalap 20 milliárdos csomagra egészít ki.
  Ezzel bizonyosan kimentették azokat a bankokat, amelyek Európából Magyarország felé terjeszkedtek, és komoly kockázatot jelentettek saját országaikra.
  Az osztrák, olasz, belga, német, holland tulajdonú magyarországi pénzintézetek az elmúlt időszakban euró és svájci frank hosszú lejáratú hiteleket nyújtottak a lakosságnak, miközben éves lejárattal, az anyabankokkal refinanszíroztatták.
  A bőséges piaci likviditás lehetővé tette, hogy magas hozammal értékesítsék termékeiket, és anyabankjaik legjövedelmezőbb szereplőivé váljanak.
  Ám a likviditás eltűnt a piacról, és ha az év végéig ezek a bankok nem jutnak forráshoz és ilyen nagyságú IMF-EU-garanciához, akkor bedőlésükkel a dominóelvnek megfelelően magukkal dönthetik először kelet-európai társaikat, majd nyugat-európai anyabankjaikat.
  Sokkal inkább köszönhetjük az IMF-EU-csomagot e pénzintézetek kétségbeesett és befolyásos lobbizásának, mint a kiváló magyar politikusoknak.


  A neheze ezután jön.
  Ha sikerült megállítanunk a pénzügyi válságot e csomag ígéretével, a válságmenedzselést tartalommal is meg kellene tölteni, mielőtt bezúdul a reálgazdasági recesszió.
  Az összesen öt alkalommal lehívható csomagért az EU olyan felhasználási programot vár el a magyar kormánytól, amely tartalmilag is kiutat jelent a mai helyzetből. Mindezt meg kell alapozni egy új konvergenciaprogrammal és a foglalkoztatás szerkezetét megváltoztató intézkedési csomaggal.
  A megszorítás elemeit a 2009-es harmadik költségvetés tartalmazza. Ez az innen-onnan összekapart és valószínűleg megszavazásra ítéltetett megtakarítás nem program. Ugyanabban a rossz szerkezetben ugyanazok a folyamatok játszódnak le. Semmilyen intézményi biztosíték nincs arra, hogy a mostani megszorítás után a régi szerkezetben nem áll minden helyre újra. De vajon ki, milyen alapon, milyen megbízhatósággal fog ötéves felhasználói tervezetet készíteni? Vajon ki, mire és milyen feltételek mellett fog e hitelekhez jutni? Vállalkozások? Pénzügyi szereplők? Állami projektek?
  A 2006. szeptemberi konvergenciatervezet gyorsított elkészítésekor minisztériumok és külső szakértők politikusi vezényszavakra lapátolták össze az intézkedéseket és a reformprogramokat. A hitelesség érdekében, a Gyurcsány-kormány arra kényszerült, hogy Konvergencia Tanácsot hívjon életre, amely biztosította kül- és belföld előtt a program szavahihetőségét.
  A mostani pénzügyi válságban és a készülődő reálgazdasági recesszióban sem nagyobb a felkészültség, mint akkoriban. Hogyan lehetne elvárni korrekt számítási anyagokat és tervezeteket olyan főnököktől és apparátusoktól, amelyek hat hét alatt tökéletesen más helyzetértékelést fogadtak el, és más számokra terveztek? Vajon kellő fölkészültséggel rendelkeznek-e egy fajsúlyosabb csomaghoz, vagy a 112. miniszterelnöki improvizáció következik? Kitől és milyen szerkezeti reformokat várnak? Kire számítanak a csomagterv kidolgozásakor? A 2006-os reformerek - Bauer, Békesi, Bokros, Csillag, Mihályi stb. - 2008 tavaszán elbocsátott légiójára? Milyen értékek, eszmék, elvek alapján?
  A politikai feltételek sem kedvezőbbek.
  A kormány nem vonta be az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalásaiba a négy ellenzéki pártot, és szakmailag, politikailag aligha készítette fel saját pártját. Ezzel magára vette - miként 2006-ban is - a feltételek megismerésének és a csomag kidolgozásának valamennyi előnyét és hátrányát. Az összes válságkezelő siker és kudarc az övé. Nem tudjuk, hogy mi történt volna, ha az ellenzéki pártok is részt vehetnek a feltételek kialakításánál, ha belelátnak a kormány, az EU és az IMF kártyáiba, ha saját szempontjaikat is érvényesíthetik. Megakadályozták volna a megállapodást? Képtelen követeléseket fogalmaztak volna meg? Lehet. Most már nem tudhatjuk meg. Az ellenzék továbbra is felelősség nélkül politizálhat. Láthatólag nincs komoly befolyása sem kívül, sem belül az eseményekre.
  Emlékszem, a magyar társadalmat a hetvenes évek végétől arra készítettük fel - részben a HVG-n keresztül -, hogy baj lesz.
  Készüljön a válságra, foglalkozzon az élet tényeivel, ne higgyen a hatalmasok hazugságainak. És dolgoztunk a lehetséges válságprogramokon. Amikor a nyolcvanas évek végén bezuhantunk a szakadékba, a társadalom már régen nem hitte azokat a baromságokat, amiket korábban könnyű szerrel bevett: ,,ránk nem hat a válság", ,,megemeljük a béreket, levisszük az árakat", ,,légy nyugodt, nem lesz semmi baj".
  Az elmúlt évtizedben azonban sikerült módszeresen elhülyíteni a társadalmat. Elhitetni mindent és az ellenkezőjét. Alkalmatlanná tettük az ésszerű gondolkodásra. Senki semmit nem ért a jelen helyzetből, senki semmire nincs fölkészülve. Nem is sejti, mi vár rá. A társadalmi szolidaritás teljesen hiányzik. Borzasztó a pénzügyi, rémesebb lesz a reálgazdasági válság: életek, karrierek, vagyonok megsemmisülése. De ennél is szomorúbb a nem értés, a nem tudás, az egymásra nem gondolás: a társadalom szellemi válsága.
  Lesajnálható, kioktatható, hátsó padba ültethető nép lettünk. Miközben a lebutított, neokonzervatív nacionalizmusra dresszírozott Amerikát a válság változtatásra ösztönözte, nálunk minden marad a régiben. De kár.”
 • 85. A VÁLSÁG 2008. november 06. 07:55
  „JACKHRUBY!!

  FIGYELJ!!!!!!!!!

  Akut pénzügyi és politikai válság van Magyarországon - emelte ki az SZDSZ politikusa.
  Fodor Gábor hozzátette: ebben a helyzetben felelős politikus csak azt mondhatja, hogy szükség van az IMF által felajánlott hitelre, különben még rosszabb helyzetbe kerülne az ország.”
 • 84. A VÁROSVEZETÉS TELJESÍTMÉNYE 2008. november 06. 07:34
  „A leghatékonyabb városok listája
  Győr elől, Sopron hátul

  Győr-Sopron - Egy friss kutatás szerint a befektetői döntések hátterében a városok jogalkotásának minősége is szerepet játszik. Az a város, amelyiknek hatékonyabb a szabályalkotó tevékenysége, annak magasabb a tőkevonzó képessége. Győr a lajstromon a negyedik, Sopron a tizenhatodik.
  Az IR Consulting Magyarországon először állította fel a megyei jogú városok tőkevonzó képesség szempontjából meghatározott jogalkotás-hatékonysági toplistáját.

  A 23 megyei jogú város elmúlt négyévi szabályalkotási aktivitását elemző kutatásból az derül ki, hogy azok a városok, amelyek tudatosabban és hatékonyabban élnek a helyi jogalkotási, szabályozási lehetőségeikkel, jobban vonzzák a beruházásokat.

  A hatékony helyi jogalkotás így beruházásokat, tőkét jelenthet a városnak.

  A titok nyitja: jó költségvetés és sikeres uniós pályázatok
  Az elemzők a kutatást a 2004 és 2007 között született rendeletek és határozatok körében végezték el: az Európai Unióba való belépésünk óta eltelt három és fél év alatt a városok szabályalkotó tevékenységének hatékonysága ugyan átlagosan emelkedett, a városok között azonban jelentős különbségek alakultak ki, illetve maradtak fent.
  A kutatás alapján az első 5 és az utolsó 5 helyezett város sajátosan egységes képet mutat: az első öt helyezett eredményeire az a jellemző, hogy az átlagnál kevesebbszer módosították a költségvetésüket a vizsgált időszakban, az uniós pályázatokról több esetben döntöttek közgyűlési szinten, illetve a városok minden vizsgált évben kiemelten foglalkoztak saját vagyonszabályozásukkal.

  Mert nem foglalkoztak sem ezzel, sem azzal
  A rangsor utolsó öt helyezettje esetén a következő negatív jelek figyelhetők meg: indokolatlanul sok esetben módosították év közben a költségvetési rendeletet, amivel nem sugalltak stabil képet önmagukról a befektetők felé, nem foglalkoztak számottevően sem a gazdálkodás, sem a hulladékgazdálkodás szabályozásával, bár tapasztalhatóak biztató jelek is az egyes jellemzőket kiemelve.
  Összességében a vizsgált városok közül egyik sem emelkedik ki jelentősen pozitív vagy negatív értelemben, ugyanakkor lényeges eltérések mutathatók ki az egyes városokat összehasonlítva.
  S a végén következzen, ami minden olvasót érdekel, vagyis a két legnagyobb megyei város hol áll a rangsorban? Nos, Győr a negyedik, míg Sopron a tizenhatodik. A statisztikákat imádók kedvéért pedig a teljes rangsor, íme.
  A leghatékonyabb városok rangsora
  1. Veszprém (175 pont)
  2. Kaposvár (162 pont)
  3. Szekszárd (144 pont)
  4. Győr (134 pont)
  5. Székesfehérvár (123 pont)
  6. Kecskemét (108 pont)
  7. Eger (102 pont)
  8. Nagykanizsa (95 pont)
  9. Pécs (84 pont)
  10. Hódmezővásárhely (72 pont)
  11. Miskolc (67 pont)
  12. Debrecen (59 pont)
  13. Szeged (52 pont)
  14. Békéscsaba (50 pont)
  15. Szombathely (40 pont)
  16. Sopron (27 pont)
  17. Nyíregyháza (20 pont)
  18. Érd (10 pont)
  19. Tatabánya (7pont)
  20. Dunaújváros (5pont)
  21. Zalaegerszeg (3pont)
  Megjegyzés: A városok sorrendjének összeállításánál a városok tőkevonzó képességének vizsgálata és a városok jogrendszerének vizsgálata alapján értékelt adatokat hasonlítottak össze a kutatók.
  Forrás: IR consulting”
 • 83. joco1azigazi 2008. november 06. 06:24
  „Celeron 2008.11.05. 10:02: mi van Veletek?, az utobbi idöben a Ti oldalatokrol többen is -ha még csak félig is- de értik és megértik, hogy miröl is irtam. a jelző: . magába foglaja/tükrözi a nem "reprezentációs feladatokat elláto" személy eddigi tevékenységét ill. rola alkotot véleményemet.Érted ugye? Én nem ocsmány szavakkal tarkitott jelzöket használok, mint egyes itt reagálo a baloldali politikusokra. ja és most is moderáltak a -de láttom Te sem merted leirni a jelzöjüket- hát erröl ez a véleményem:"
  Tudom,hogy fönöki utasitásra moderálja ki az a**usi kifejezést, Fönöke-ki nekem irt válasz levelében kitiltással fenyegetett meg- engedve egy fideszes "felszolitásnak" , töröltetti a Simon István dr. és Molnár Ágnes dr. képviselökre használt A**USI jelzöt. Kedves Föszerk.helyettes Úr most itt a nyilt forumon közlöm Önnel, hogy az A**USI szo se nem ocsmány szo, se nem sérti senki "személyességi jogát". elöször is mindkét személy képviselö- közszereplö,- tehát "viselni" kell az öket érintö kritikákat, föleg a nem becsületsérö vagy ocsmány kritikákat.az A**Us a fenti páros férfi tagja által üzemeltetett vendéglátohely , ahol korábban hatalma teljében sürübben is megfordult Orbán Viktor is. -innen is "eredhet" Molnár orsz.képviselösége is-ezzel nem a képviselöi munkáját kritizálom, hanem a "bekerülésére" céloztam.-
  megj: sokan -sokszor balliberális lapnak szokták nevezni a "kisalföldet", hát Ön most kedves Föszerk.helyettes ur az A**USI szo moderálásával akar kedvezni a jobbos biráloinak? Tudja egyet jobbra egyet balra? inkább maradjnak középen és hiteles modon tájékoztassák az olvasoikat”
 • 82. Intel 2008. november 05. 18:34
  „Rádonyi Úr!

  Én tudom honnan jöttem, de magáról sokan mást állítanak...
  Szerintem ezt kellene tisztázni.
  Aztán, hogy kinek mi a jövő képe?
  Hát, mesélje el mi a soproni Fidesz programja?
  Mit fognak fejleszteni a következő 2évbe?

  Mire számíthatnak Sopron lakói?

  Látjátok barátaim, amit írtam be jött!
  Új sajtó főnöke lett a Soproni város vezetésnek...
  Érdekes mi?”
 • 81. Csaba Zsuzsanna 2008. november 05. 18:24
  „Kedves Hozzászólók!

  Nem értem,most itt a mélygarázsról vagy mocskolódásról van szó?
  Aki komolyan gondolja,hogy a mélygarázs meg légyen nyitva az ne politikai oldalról közelítse meg!
  Anno született egy döntés,egy szerződés,a mélygarázs elkészült!
  Megnyitása tehermentesítené a belvárost!
  A sajtótájékoztatókon mennek balról jobbra,jobbról balra a rágalmazások,sárdobálások,közben ott a "kísértet-garázs",melynek az állapota romlik(nincs szellőztetés,rendszeres karbantartás,stb)!
  Jobb lenne ha inkább ésszerű ötletekkel,civil összefogással előbbre jutnánk a holtpontról!”
 • 80. 19-21 2008. november 05. 14:22
  „Mélygarázs = Fodor féle bezárt garázzsal.”
 • 79. mélygarázs 2008. november 05. 10:27
  „Kár, hogy a legtöbb fórumozó megelégszik azzal, hogy jól odamondhat / írhat / a másiknak, esetleg gyalázhatja az ellen oldal képviselőjét, de mit vártok ettől? Ez csak egy olcsó szórakozás, vagy mi?
  Kérek mindenkit tegye félre a narancssárga, vagy piros szemellenzőjét, és úgy próbáljon reagálni az eseményekre, valószínű nagyon sok újdonságra fog rájönni!
  Megjegyzem a FIDESZEN, és az MSZP-n kívül is van élet, hogy ismert politikusunk, mondatát a jelen helyzetre adaptáljam.
  Egyébként a mélygarázzsal kapcsolatosan, felgyorsultak az események, nagyon sok információ került napvilágra. Kialakult egy szándék elsősorban a lakosság civilek tájékoztatására, és a megnyitás szükségességére is. Ettől kezdve ugyan az álláspontok nagyon különbözők, de ha az érdekeltek kapnak egy valós tükröt, tőlünk civilektől ebbe a kérdésben is lesz elmozdulás.
  továbbra is várjuk a véleményeket, javaslatokat az alábbi címre:
  sopron.melygarazs@gmail.com”
 • 78. Celeron 2008. november 05. 10:02
  „72.
  azért ez már haladás nem? nem másolgattad be a polgármesteri jelzőidet egy hozzászólásba. csak így tovább.
  szerintem egy város polgármesterének kizárólag reprezentációs feladatokat kellene ellátnia, és a szükséges döntéseket egy mögötte álló szakmai stáb készíti elő. ebben az esetben ( egészségház dolog ) ennek a szakmai stábnak része kellett hogy legyen az általad állandóan emlegetett házaspár is. de ez csak az én véleményem... ha ilyen jó információid vannak, arról hogy mi ismert fidesz körben akkor gondolom egy olyan csalódott lehetsz aki rájött arra hogy ebben a társaságban nincsen húsosfazék amit szét osztogatnának ellentétben a maszoppal.
  Intelt annyira leköti a mélygarázs kinyitása, hogy még reagálni sem képes a megszólításokra. ismét. de majd biztos megint elszakad a cérna. vagy már el is szakadt és kibújt a farkasfoga?
  76.
  szerintem a két felsorolás között az a különbség, hogy az egyik igaz a másik meg mocskolódás. az egyik érdektelen a másik meg minimum jó erkölcsbe ütköző. mégegyszer: minimum.
  csalódást kell okoznom: nem guszti. MUHAHA
  74.
  te kinek a magyar hangja vagy? csak nem egy megkeseredett mdf-es, aki már mindenhová dörgölőzött, és most majd ő megmutatja hogy egyedül milyen könnyen el lehet tűnni a látóhatárról. a címlapról. a parlamentből. mert mindenki mocskos csaló. szerinted.”
 • 77. joco1azigazi 2008. november 05. 09:58
  „.Miért baj az, ha valaki volt:
  -kisdobos
  -üttörö
  -KISZ-tag
  - söt MSZMP. tag?”
 • 76. Soproni lokálpatriota 2008. november 05. 09:34
  „Rádonyi nem kell festeni magát, erre nincs szüksége.Inkább foglakozzon gyarlóságaival,hibáival, büneivel. Van belőle bőven.
  Amenyiben ezeket beismrte, utána foglakozhat önkormányzati
  párttársaival, ellenségeivel. Szándékosan írom, hogy nem ellenfeleivel. Kérem megszólalásiban tartsa tsizteletben az emberi
  jogokat.Azokat sorozatosan és következetesen ne sértse meg.
  Hibáit sajnos továbbra sem képes kezelni.”
 • 75. A LÉNYEG és az "ELIT" 2008. november 05. 07:12
  „JACKTHUBY!!

  OSTOBA TE VAGY - MERT NEM ÉRTED MEG A LÉNYEGET, A LÉNYEGET, AMI A KÖVETKEZŐ ( hogy nem reagáltok rá az csak azt jelzi, hogy nincsenek érveitek a megcáfolására-azaz mindenki egyetért vele):

  A HELYI TÉMA polgármester interjúját is "érdemes" elolvasni.

  megy a rizsa minden olyanról, ami ugyan nagyon fontos, de NEM A LÉNYEG- a lényegről A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSRŐL, AMI AZ ALAPJA MINDEN TOVÁBBI FEJLŐDÉSNEK MEG VAN KÉT MONDAT!

  NO EZ SOPRON, MEG A HELYI ÚJSÁGÍRÁS!

  A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ELKÚRTÁK!!! ) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????

  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 74. Rádonyi László 2008. november 05. 06:07
  „Intelnek !
  István ! Sajnálom, hogy az Önnek írt terjedelmes elektronikus levelemből ennyit tartott fontosnak a nyilvánosság elé tárni. A többiről majd személyesen, ha egyszer felvállaja majd az arcát - levelezgetésünk alapján akár meg is tehetné - és akkor szemtől-szembe elmondhatnánk egymásnak ki honnan jött és merre szeretne tovább menni.
  18-án én ott leszek...
  Farkasfognak !
  Rólam valamelyik fórumon már híresztelték, hogy MSZMP tag voltam, ehhez képest ez a "führerség" piciny folt lenne a multamon, ha igaz lenne. Ha igaz lenne - higgye el vagyok olyan bátor - bevallanám. Addig egy arc nélküli ember sárdobálása.”
 • 73. farkasfog 2008. november 04. 22:57
  „67-re
  Guszti, folytathatnád:
  -Simon őrnagyelvtárs, pisti;
  -Rádonyi KISZ fűhrer, Laci;
  -Kocsis nyolcmilliótsibelő, János;
  -Mágel,büdösbogár; ágost,
  -Sass, egykoripozsgai fan; laci
  -Arszin, jellemtelen;miklós
  -Abdai,lőverekcicerója ;géza
  -Fodor,szellemiinvalidus;tamás
  usw....”
 • 72. A LÉNYEG és az "ELIT" 2008. november 04. 19:13
  „Celeron (egykor unIntel)!

  NEM ÉSZ NÉLKÜL, HANEM NAGYON IS ELGONDOLKOZVA AZON, HOGY MINEK A SOK DUMA, HISZEN EZ A LÉNYEG:

  A HELYI TÉMA polgármester interjúját is "érdemes" elolvasni.

  megy a rizsa minden olyanról, ami ugyan nagyon fontos, de NEM A LÉNYEG- a lényegről A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSRŐL, AMI AZ ALAPJA MINDEN TOVÁBBI FEJLŐDÉSNEK MEG VAN KÉT MONDAT!

  NO EZ SOPRON, MEG A HELYI ÚJSÁGÍRÁS!

  A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ELKÚRTÁK!!! ) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????

  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 71. Intel 2008. november 04. 19:05
  „Rádonyival vigyázzatok, nagyon tud fogalmazni.
  Nagyon mellé beszélni!
  Én megírtam neki, hogy elfog tűnni a politikai süllyesztőbe....

  Na és Waltert sem ismeri el...
  Azt állítja, senki nem fogja képviselni a mélygarázst, mert nem a város érdeke, hogy megnyissák...
  Amúgy Rádonyi lett, a sajtó szó vivő a Sopronba, mert egyedül még öt tartották hiteles meggyőző embernek...
  Aztán most szerepel, de arról nem beszél, hogy honnan érkezett a Fideszbe...”
 • 70. ´joco1azigazi´ 2008. november 04. 13:57
  „Celeron : most amit az elébb irtál Te válasznak szántad? ja ezt a "muhaha" szakkifejezésedet nem értem. a helyitémát pedig minden rendes és hithü fidesznyik kötelezö olvasmánya _ bocsi ez viccc ...volt- ja és tényleg p.mestered nem bukta el az Eü.projektet? tudod ebben is az a vicces, hogy szegény azt sem tudta, hogy mit is "propagál", na de hát az ***moderálva*** páros kiadta parancsba- na jo kérésbe- hát muszály volt az utolso pillanataig védeni azt.Csak az a vicces, hogy fidesz körökbenmmár ismert volt az Eü.projekt aloli kihátrálás, de p.mestered csak védte azt .”
 • 69. Celeron ( egykor unIntel ) 2008. november 04. 13:45
  „70.
  ennyi a reagálásod a felvetett dolgokra, hogy megint copyspace?
  feladatod egyszerű: szajkózni mindig ugyanazt, érvek nélkül, ész nélkül, gondolkodás nélkül,... melletted 5-6 hozzászólóval, akiktől most várod a reakciót, hogy majd azt ismételgethesd, meg újra copyspace.
  gratulálok.
  muhaha
  ui.:nem olvastam a helyitémát, de majd megpróbálom beszerezni.”
88 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi László: Parkolásról, mélygarázsról

Sopron - "Felkérjük a Petőfi téri mélygarázs építtetőjét, hogy helyezze üzembe a mélygarázst, a… Tovább olvasom