Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Kitartott három kisgyermeke mellett

Újkér - Családgondozó tartja a kapcsolatot azzal az édesapával és három gyermekével, akik gyermekelhelyezési ügyéről a közelmúltban írt a Kisalföld. V. Győző harminc hónapig nem láthatta övéit, ezért, no és a gyermekek nála történő elhelyezéséért is pereskedett.
Jogerős a végzés, eszerint nála helyezték el a gyerekeket, de a volt feleség múlt hétvégén újabb dologgal állt elő: látleletet vetetett a két iskolás- és óvodáskorúról. A „háború" nem csitul.

Az ilyen és hasonló gyermekelhelyezéses ügyekben titoktartás kötelezi a gyermekvédelmis szakembert, így aztán hivatalosan szinte semmit nem tudhat az idegen. Többnyire a családi ügy magánügy, s ezt tiszteletben is tartja a kívülálló, így az újságíró is. V. Győző kivétel. A férfi egy éve a nyilvánossághoz fordult segítségért, személyesen keresett meg Győrben: felesége a három gyermekükkel együtt elköltözött, ő pedig akkor már másfél éve nem láthatta övéit.


Gyógyuló sebek(?)

Ha a léleknek vannak sebei, gyógyul(hatná)nak Újkéren. Erről beszélt V. Győző, aki nemcsak a láthatáshoz, de a három kiskorú nála történő elhelyezéséhez is ragaszkodott. A két szülő képtelen volt a megegyezésre, így az anyától karhatalommal vette át őket az apa.
– Nehéz időszakon vagyunk túl, szerencsére helyben sokan segítenek, de pótolhatatlan az az idő, amit nélkülük töltöttem – szögezte le az édesapa. – Az iskolából és az óvodából is mellénk álltak, a gyerekeket nagy szeretettel fogadták a régi társak. A kívülállók többsége nem is érti, miért tiltotta tőlem a volt feleségem a fiamat és a két kislányomat. A nagyok jó jegyeket hoznak, kitűnő tanulók, a kis Edina viszont nagyon keveset járt óvodába, még nem tudjuk, mehet-e iskolába, erről a közeljövőben szakember segítségével születhet döntés.


Látleletek, de kinek?

V. Győző ennek ellenére nem nyugodt. Noha hetente láthatásra elviszi az anya a három gyermeket, 4-én és 11-én is azt hallotta, a gyerekeket látleletre vitte az anya, akit sikerült telefonon utolérnünk, de elzárkózott bármiféle nyilatkozattól vagy találkozástól – egyszerűen az ügyvédjéhez irányított. Így nem tudtuk megkérdezni például arról, miért van szükség a látleletre, miért nem tudnak békésen megegyezni a volt férjjel a láthatás, lakhatás, illetve a gyermekelhelyezés dolgában.


Miértek nélkül

Lapunk úgy értesült, a családsegítő szakemberei hetente kétszer megjelennek V.-éknél, s az iskolából az osztályfőnökök, az óvó néni is járt már náluk. Ki-ki támogató szeretettel. Ha V. Győző túlórázik, szülei segítenek be a gyerekek ellátásába, egyébként maga neveli őket.
– Eddig és ma sem tehetem meg, hogy üljek a babérjaimon – mondta az apa. – Megharcoltam a magamét, ha elhagyom őket, évek múlva nem tudtam volna a szemükbe nézni.

Senkinek nem beszéltem róla, de a szívem majd megszakadt, amikor a munkatársaim örömmel számoltak be egy-egy családi hétvégéjükről, a gyerekeik iskolai eredményeiről. Több olyan embert láttam, akiket inkább a biciklijük támasztott, mégis várta valahol, valaki őket.

Az én családom széthullt, de már nem keresem a miérteket, ezen túl vagyok. Csak a gyerekek számítanak, meg az érzés, ami hozzájuk köt. Ez alatt a rövidke idő alatt kevés alkalom nyílt még nagy, együtt ebédelésre, de már sokadszorra tudtuk együtt elmondani az asztali áldást. Szavakkal nehéz erről beszélni, de megértem azt a boldogságot, amit csak a gyerekeim adhattak vissza nekem.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. orgona 2008. május 10. 16:36
  „26 Kapuvari! milyen igazsag? hat nem azt akarjuk megtudni?”
 • 30. virágom 2008. május 08. 17:02
  „ez valóban nem az ő szégyene! Ez az eset csak és kizárólag a gyámhivatal és a Bíróság szégyene meg az APÁé leginkább és szégyellje magát az apa ügyvédje is! Ki volt az ügyvéd és kik voltak a másodfokú tanács tagjai? Kérem ha valaki tudja írja meg! Köszönöm”
 • 29. 1anya 2008. május 07. 16:46
  „efemer!

  Te biztosan nagyon ismerheted a családot, ha ilyen bennfentes infód van. Anyaként azonban azt mondom, hogy tényleg elég szerencsétlen ez az anya, aki miután 3 gyereket megszült, anyáknapján egyedül maradt. De ez nem az ő szégyene!”
 • 28. egyetemista 2008. május 07. 15:14
  „Szerintem nem igaz hogy 30 hónapig nem láthatta a gyerekeit, lehet hogy a kicsik nem akarták látni az apát. Remélem az anya minél előbb visszakapja őket.”
 • 27. efemer 2008. május 07. 13:45
  „Amit az a "szerencsétlen anya" megenged magának, bőven kimeríti a hatóság félrevezetése fogalmát.”
 • 26. kapuvári 2008. május 07. 12:17
  „Igen a gyámhatóság dolga LENNE de ők nem lépnek.Vajon miért? Abba nem gondolnak bele ha egyszer kipattan az igazság, az az állásukba is kerülhet?De nem csak nekik hanem mindenkinek aki hamis adatokat adott meg.”
 • 25. kapuvári 2 2008. május 07. 12:00
  „Egyetértünk a 23. kapuvári hozzászólással!

  Aki segíteni tud az anyának tegye meg!”
 • 24. orgona 2008. május 07. 11:32
  „Sajnalatos hogy az ujsagiro hamis adatokkal megteveszti a közvelemenyt!Igy csak egymas velemenyet mardossuk,szitkozodunk holott ez a gyamhatosag ügye lenne!”
 • 23. kapuvári 2008. május 07. 09:43
  „Sokan!
  Tudnátok segíteni az anyának ha nyilvánosan is el mernétek mondani a véleményeteket az apáról, és a történtekről.”
 • 22. sokan 2008. május 07. 08:21
  „Már csak arra lennék kíváncsi, ki adta a V.Gy. szájába azt a szót, hogy ´asztali áldás´, egyszerűen RÖHEJ!!!
  Szerintem jobban tette volna, ha ezt a sok hazugságot nem jelenteti meg, ugyanis nagyon sokan vagyunk, akik teljesen másképpen ismerjük őt. Megfogadtam, hogy nem fórumozok, de ennek a cikknek a hatására, le kell írnom: Kedves édesanya! Sokan vannak Önnel! Kitartást és sok szerencsét ebben a nem éppen fair játszmában!”
 • 21. orgona 2008. május 06. 23:02
  „Legyünk öszintek a szülök mindenkeppen hibasak mert nem a gyerekek erdekeit neztek!Kedves egyetemista!En nem a velemenyekböl irom a velemenyem, hanem a törtentekböl!”
 • 20. virágom 2008. május 06. 21:54
  „Milyen apa az aki elveszi csak a bosszú kedvéért és ügyvédeinek örömére attól az asszonytól a gyerekeit, aki kihordta őket, aki megszűlte őket, mind a hármat könyörgöm és azért mert az apa is akarta, különben nem lenne három, vagyis akkor alkalmasnak tartotta az anyát a gyerek nevelésre? Milyen Magyarország? Milyen az ilyen Bíró? Kedves édesanya együtt érzek önnel, sajnos ön a legnagyobb áldozat és a gyerekek! Magyarországon mostanság nem az igazság nyer, a jogszabályokkal és emberéletekkel játszanak a nagymenő ügyvédek és természetesen a Bírók, mert ők meg akarják ám mutatni! Mindig arról hallunk, hogy a nők egyenjogúságot akarnak, na és a gyerekneveléssel vajon mit akarnak az ilyen férfiak akik erre képesek, vagy talán nem is igazi férfiak?”
 • 19. egyetemista 2008. május 06. 11:02
  „Kedves orgona! Mielőtt szikkozódsz gondolkodj! És olvad el a 14, 15, 16, 17, 18-as hozzászólásokat és kiderül ki a buta”
 • 18. NoBo 2008. május 06. 09:36
  „Ez a Győző a munkahelyén már máshogy beszél, mint az újságírónak.... Nagy színész, kár hogy egy megyei napilap ismert újságírója bedőlt neki... TöbbX kijelentette "szegény" apa, hogy nem hagyja az anyánál a gyermekek után járó pénzt.... No comment...”
 • 17. düh 2008. május 06. 09:06
  „Egyetértek a 15.és 16-os hozzászólással!!! De kérdezem én, kinek a feladata az, hogy elrendezze a gyerekeket? A tanítónéninek? Sztem annak a családnak, akit a legalkalmasabbnak talált erre a bíróság! Vagy még sem képesek erre a nemes feladatra? Kíváncsi lennék, miért nem fogadnak szót a gyerekek?! De van egy tippem! Ja, és az anyáknapi műsoron nagyon szégyelltem magam.”
 • 16. másik ú.i 2008. május 05. 21:07
  „Csupa mellébeszélés ez a cikk! Méghogy az apa neveli őket, hisz a nagymamánál laknak. A tanítónénik persze melléjük álltak mert a gyerekeket sajnálják. Reggelente ők mennek a gyerekekért és viszik az iskolába, mert a nagymama nem tud parancsolni nekik.Az iskolában társaikkal szemben is nagyon ellenségesek. Nyilatkozik Győző, hogy...."ha elhagyom őket, évek múlva nem tudtam volna a szemükbe nézni." -és így tud? ,hogy végrehajtóval cibálta el az anyjuktól őket???? Az anyáknapi ünnepély tényleg elszomorító volt....szegény gyerekek...a többi gyerek vitte a virágot az édesanyjuknak, ők meg...?! Itt bíztos, hogy a gyerekek érzéseivel senki nem foglalkozik!”
 • 15. ú.i 2008. május 05. 20:18
  „Hát elgondolkodtató és elszomorító volt az anyáknapi ünnepségen a két nagyobb gyereket látni és hallani ,ahogy szerepeltek és mondták
  az ANYÁnak szóló kis verseiket.Idegenként,majd megszakadt a szívem.De ott volt a mama és az apa,de azért valljuk be az nem ugyanaz és nem nekik szólt.Én ezt a gyerekeken is így éreztem.”
 • 14. szilas 2008. május 05. 16:33
  „Ismerem a történetet a Győző részéről, de mégis az anya mellett
  állok. Aki 11-évig nevelte a gyerekeit nem lehet rossz anya. Nem véletlenül
  menekült el titokban, mert az apa nem engete volna el.Egy ilyen emberrel, mint a Győző nem lehet megbeszélni. Aki éveken át nem mehetett haza Kapuvárra szüleihez, a gyerekekkel az anya .Kérdem én az milyen apa? Önző, ki mindent magának akar.”
 • 13. Banya 2008. május 05. 16:30
  „Most őszintén, emberek, kit érdekelnek igazán a gyerekek? Ki-ki a saját ismertsége, illetve elfogultsága alapján ítélkezik(!). A többség pedig odavan a pletykáért, ha másokról is kiderülnek szemétségek, vagy csak apró stiklik, attól már ő jobb lesz, legalább is annál, akit el lehet ítélni.
  Ettől még a gyerekek szenvednek, és sajnálatra méltóak. Minden kisgyereknek kijárna, hogy szerető szülők eresszék a nagyvilágba, és ez a gáz, hogy megint nem erről van szó, sőt!!!!!”
 • 12. G.G 2008. május 05. 15:42
  „orgona!

  Nem mindenkivel lehet ám normálisan megbeszélni a dolgokat! Nekem nagyon fura az olyan apa, aki egy hónapja még úgy cibáltatja ki a gyerekeit a végrehajtókkal, akinek nem lágyul meg a szíve a végrehajtás borzalmán, az hirtelen példamutató apa lett. Én nem tudom elképzelni, hogy valaha normális kapcsolata lesz a gyerekeivel.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A félelmek nem igazolódtak

Burgenland - Az előzetes félelmekkel szemben nem nőtt, hanem csökkent a bűncselekmények száma… Tovább olvasom