Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kit indítanak a pártok a soproni időközin?

Minden parlamenti pártnak lesz képviselő jelöltje a soproni időközi választáson. A civilek is hallatják hangukat.

Mint arról beszámoltunk, október 7-én lesz Sopronban a Brennbergbánya, Gőrbehalom, Bánfalva városrészekben az időközi választás.

Körképünkben a helyi politikai pártok, civil szervezetek vezetőt kérdeztük, hogy részükről kit indítanak képviselő-jelöltként.

Fidesz-KDNP

- Lesz saját indulónk, egyelőre még a korai a kérdés, hogy ki lesz a jelöltünk - mondta el Abdai Géza, helyi elnök. - Mint minden választás, az őszi is fontos számunkra. Felelősséggel is jár, hiszen egy egész körzetet kell majd képviselni. Bízunk benne, hogy legtöbben a várost vezető FIDESZ-KDNP jelöltjét támogatják majd.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

- Minden bizonnyal fogunk indítani képviselő jelöltet - mondta el Gőbl Gábor, a Jobbik soproni elnöke. - A személyi kérdést az országos vezetés is megvitatja, s ezt követően demokratikus módon, helyben döntünk. A szempontunkból nagy tétje nem lesz az októberi választás eredményének, hiszen érdemben nem befolyásolja majd a soproni közgyűlés összetételét. A Fidesz továbbra is többségben marad.

Véleményem szerint a választópolgárok nagyobb részét hidegen fogja hagyni a szavazás és távolmaradásával fogja kifejezni a véleményét a kormány politikájáról és a városvezetés munkájáról. Úgy gondolom, hogy az időközi választás lényegében egy valós közvélemény kutatásnak tekinthető majd, mert a kutatóintézetek felmérései alacsony számú mintavételek alapján és megrendelésre készülnek, ebből következik, hogy nem a valós képet mutatják. Számunkra a választás nagyszerű lehetőség a „Radikális változást!" elnevezésű programunk népszerűsítésére. Célunk a harmadik hely és a 15 százalékos támogatottság elérése - fogalmazott a jobbikos képviselő.

Lehet Más a Politika

Az LMP -nek vannak jelöltjei, a személyre vonatkozó döntést még nem hoztuk meg - közölte Bebesi József, a párt önkormányzati képviselője. - Az időközi választás részvételi aránya sajnos mindig sokkal alacsonyabb, mint a négy évenként sorra kerülőnek. Miközben, kiváló alkalom az állampolgároknak arra, hogy ítéletet mondjanak a jelenlegi rendszer működéséről, kinyilvánítsák személyes elégedettségüket vagy csalódottságukat. A választás eredményének ily módon fontos politikai üzenete van. Szeretném ha az LMP növekvő támogatottsága megjelenne a részvételben és majd az eredményben is.

Magyar Szocialista Párt

- Ebben a körzetben három cikluson át volt egyéni képviselő Varga Gyula, így ő indul majd az időközin - tudtuk meg Kalmár Istvántól, a párt helyi elnökétől. - Ő ismeri az itt élők problémáját, a lakosokért sokat tett a tizenkettő év során. Az elmúlt fél évben a kormányzó pártszövetség, a Fidesz-KDNP jelentősen meggyengült, egyedül az MSZP pozíciói erősödtek. Októberben egy jó eredmény megerősíthet bennünket abban, hogy a szocialisták váltó párt lettek. 2014-ben pedig kormányra kerülhetünk.

Az MSZP esetében Varga Gyula már most is képviselő, ugyanis listán tagja a közgyűlésnek. - Győzelme esetén a párt helyi vezetése dönt majd arról, hogy ki lesz az a személy, aki tagja lesz a képviselő-testületnek - fogalmazott Kalmár István.

Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület

- Lesz képviselő jelöltünk, a személyt később, sajtótájékoztatón jelentjük be - közölte Nagy Tamás, a Városvédők vezetőségi tagja. - Úgy véljük, szükség van a civilek jelenlétére. Arra is, hogy helyben ne az országos pártok által irányított képviselők döntsenek, hanem a civil élet emberei. Hallatunk kell a hangunkat, és az gondoljuk, vélményünkre szüksége lesz a város vezetésének.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. ruig 2012. június 27. 12:36
  „46. levendula12.2012.06.27. 10:12 Vajon miért több néven teszi meg hozzászólásait ??? Régi trükk az illegalitásból!!! 2011. jan. 12. ... www.kisalfold.hu/ ..... Levendula: 12. ivanka Ez pontosan így van: Orbán tünet, amit kezelni... >> Politikai pávatánc ..
  A képzettsége alapján többnevű hozzászóló ön legfeljebb gumibottal,lapáttal vagy tömény idejétmúlt,lejáratódott
  ideológiával lenne képes kezelni bárkit.Viszont ebből nem kérnek nagyon sokan!!! Máté szavaira talán hivatkoznia nem kéne...az ön hitvallása,tevékenysége alapján vastag a leder nagyon.
  A Varga úr emberileg és szakmailag valamint az elvárható műveltségi szintje alapján nem méltó Sopron Város Képviselő testületi tagnak.Városatyának nevezni pedig ....nem írom le.”
 • 47. ruig 2012. június 27. 11:22
  „Máté 7:15 Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.

  Hozzászóló reagálása,OVINKOR vágyira:

  24. SC 2011.03.10. 08:11
  22. Ovinkor
  Egy:
  Nem őriztünk együtt libákat.
  Kettő:
  "A kitelepítés pedig szomorú dolog," igaz,csak nélkül.Ezt Ön írta,köszönöm,a szövegértéssel semmi bajom.
  A könyv egy igaz magyar ember átélt dolgait írja le,ott volt esetleg a történteknél,hogy egy szavát is megcáfolja?
  Agymenés? Ön egy faragatlan,kétség kívül a liberális oldal feltétlen híve,aki jól elpancsikolt mindig a langyos vízben...Költözzön be nyugodtan a vagonba,és ha tovább viszik,kérem az MSZMP tagkönyvét fel mutatni,vagy szálljon ki.
  Útmutató,a továbbiakban:
  "Kétfajta úriember van : aki talpig és aki talp felett is. A fent emlitett személy az talpig!
  Lehet kivesézni a témát,hisz szakértő ebben is!
  Ötmilliárdot menekített külföldre az akkori politikai elittel összejátszó Vizó !

  Akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott Vizoviczki László külföldre menekített. A gyanúsított vállalkozó b.oldali vonzalmaival magyarázható, hogy pár éve szép summáért beszállt a Qrcs@ny-féle Amőba mozgalom haldokló klubhálózatába. Bälgärőregyesület is működött a Vizoviczki uralta Hajógyári-szigeten.”
 • 46. levendula12 2012. június 27. 10:02
  „Azt, hogy városatyaként mennyit és kinek-minek érdekében lobbizott a közért, a jegyzőkönyvekből kigyűjthető. A többszöri társadalmi munkával példát mutatott a körzet lakóinak - akik a kezdeményezéseiben követték, máig büszkék az eredményekre.
  Szerintem, választott képviselőnek "Nyugaton" sem születnek, a tettekre alapuló bizalom számít (ott az ígéreteket zömében betartják).”
 • 45. Csodabimbó 2012. június 25. 23:49
  „Látjátok pont ez a baj, h volt annyi ideje, h lenyírja a füvet... ezzel tud csak bizonyítani, mert a szaktudása az mlm meg káderezés. Egy városatya azon dolgozik, h a város ne menjen csődbe, a holding nyereséges legyen... majd akkor le lesz nyírva a fű hivatalból. Ha nosztalgiázott és nyomott egy társadalmi munkát, az dicséretes.
  Inkább mszp s beállítottságú vagyok, de ilyen emberekkel neeee. Nyugaton ezzel a szaktudással csak házgondnok lehetne lássuk be.”
 • 44. ruig 2012. június 25. 20:00
  „Megvilágosodtam! Az említett úrnál korrektebb,őszintébb,szorgalmasabb,igazmondóbb, istenfélőbb,barátságosabb,
  elvhűbb,család centrikusabb, mértéktartóbb,igazmondóbb,lovagiasabb,képviselőbb,nagyobb lelkű,békésebb,közért tenni akaróbb,másra soha rosszat mondóbb,soha senkiről rosszat íróbb,szerényebb,a totalitást kiszolgáló, fenntartását és működését ellenőrző állami szerveknek soha rosszat nem mondó és nem író ember! A nevezett Varga úr el indult a győzelem felé vezető úton ! A lakó környezet minden tagjának nagy örömére! A több néven hozzászóló diadalára! Menjetek békével,hintsék levendulával lépteitek.Előre!
  ui.:Ovinkor: Ön sokkal többet ismer Varga úr tevékenységéből,de mérhetetlen igazságérzete és realitása megkívánja a szolid a világért sem cinkos hallgatását! Áldott legyen az úr!”
 • 43. Ovinkor 2012. június 25. 19:03
  „39. ruig 2012.06.25. 16:59
  Mindannyian epekedve várjuk, hogy ti ott akkor négyen - a hangsúlyozottan tábortűz nélküli kerti partin - mire jutottatok Varga Gyulával kapcsolatban. Én egészen biztosan nem tudok ma aludni, ha meg nem tudom. Komoly hírértéke van, hogy te több olyan embert is ismersz, akik valamikor mondtak Varga Gyuláról valami rosszat. Olyan izgalmas, hogy ebből még MTV-sorozat lesz.”
 • 42. levendula12 2012. június 25. 19:00
  „ruig-nak: Nekem, a "szerényebb szinten megragadtak"-hoz hasonlóan (lásd: 27. ruig), a következőt jelenti az utalás: 1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
  2. Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal
  ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek,
  nektek is olyannal mérnek.
  3. Miért nézed a szálkát testvéred szemében,
  a magad szemében pedig miért nem
  veszed észre még a gerendát sem?
  4. Vagy hogyan mondhatod akkor
  testvérednek: Hadd vegyem ki szemedből
  a szálkát! - mikor a magad szemében
  ott a gerenda.
  5. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből
  a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni
  ahhoz, hogy kivehesd testvéred szeméből
  a szálkát.”
 • 41. ruig 2012. június 25. 18:27
  „40.levelendula12. Máté 7:15.”
 • 40. levendula12 2012. június 25. 17:49
  „A cikkhez: mint bánfalvi, hosszú évek óta látom, tapasztalom, milyen sokat tett Varga Gyula a körzetéért - a város többi lakójának is legalább ilyen képviselőt kívánok - "jó gazda módjára", a közösség érdekében, a megoldásokért erőt, energiát nem kímélve tevékenykedik. A továbbiakhoz jó egészséget kívánok Neki!
  Ruig-nak: egy (értő és gondolkodó), hatvanas férfi miért nem tudja (szöveg)értelmezni Máté:7:1-5 szavait?!”
 • 39. ruig 2012. június 25. 16:59
  „38. Ovinkor . Ön a csúsztatás és a mellébeszélés nagy mestere.A védekező pozícióból sikeres sárdobáló!
  Miután hozzászóló társa és védence VITRIOL2 fedőnevű hivatásos rettegő és kioktatva ss stigmákat osztogató,
  provokatív beíró, sorozatban sértegetett az utóbb beírásában nyíltan megvádolt.Felkeltette kíváncsiságom kirejtőzik az ellentmondást és más véleményt nemtűrő a jól kifejező vitriol2 név mögött. Ön ezt fenyegetésnek tartja,nézőpont és felfogás kérdése ! Világosan leírtam a katonai időszakomban a felettesem a kertszomszédom lett,
  A nagybátyám pedig a "Magas" titulussal illetett vállalat dolgozója volt,aki a "városatyai" címre pályázó jó munkás emberrel dolgozott. Tábortűz nélküli kerti partin ők ketten beszélgetek.(idáig érthető?)Majd csatlakozott a beszélgetéshez még egy fő,majd szerény személyem is.A beszélgetés közben került szó az általam akkor nem ismert képviselő jelölt személyről. Mint írtam "az ottani és akkori vélekedés lényege mi volt" Nem tértem ki rá,hogy később munka kapcsolatban kerültem a pályázott lakó körzetben élő(le kell írnom több diplomás szolid ember az illető) már szép korú régi soproni polgárral. Valamilyen sajtó híre kapcsolatos reagálásként, elmondott három megtörtén esetet a nevezett képviselő jelölt úr valamint az említett már szép korú ismerősöm között játszódott le.Majd a későbbi idő termékét nem sorolom. Nem törekszem személyem érdekessé tételére azonban szerényen megjegyezném,többet foglalkozott személyemmel mint , más esetben történt a hozzászólásom kiérdemelt.
  A szánalmas kifejezést többször használva próbált sértegetni és fogást keresni rajtam lejáratni!
  A parancsra történő ész osztást az ön által is ismert Révai elvtárs 1949-ben a következőket fogalmazta meg.:
  "Vannak párttagok akik azt hiszik,hogy a párttagsági könyvükkel észt is kaptak". Bizony nekik sikerült rémképeket festeni és azt jól megvalósítani. Suszter nem maradt a kaptafánál KTSZ elnök lett.A korábban Kanász
  beosztásban levő jó állampolgár pedig Vállalat Igazgató.(kanásznak nagyon szakszerű volt).Brennbergbánya bánya
  Igazgatóját,mellesleg tudós bánya mérnők volt,az átvedlett MKP tagok örömittasan kocsira rakva elkergették.
  További véleménye hidegen hagyva,rémképeit szánalmas tábortűznél parancsra kergesse katona korában mesékkel fenyegetve érdekes személyazonosságú emberrel érdeklődve ,rendületlenül nyírja a füvet.!!!”
 • 38. Ovinkor 2012. június 25. 13:38
  „37. ruig 2012.06.25. 11:18
  Én nem írok elő semmit, észt parancsra amúgy sem osztanak sehol. Én a politikai nézeteidről semmit sem írtam, nem kell rám vetítened a rémképeidet. Viszont a "tábortűz mellett mit hallottam katonakoromban" c. mesék egészen szánalmasak.

  Egyelőre még csak te fenyegettél meg egy másik fórumozót.

  Engem pl. teljesen hidegen hagy, hogy ki vagy. Nem lehetsz te olyan érdekes ember, hogy a személyazonosságod érdekeljen.”
 • 37. ruig 2012. június 25. 11:18
  „Ovinkor. A Varga úr Brennbergbánya bizonyos részén bizonyára népszerű.Korábban sem tagadva a tényt.Városatyának nevezni, Sopron történelmi és más jelentős értékét növelő nagy hírű,tudós elődeink meg csúfolása.A kijelentésem ami az indulatokat gerjesztette a következő volt és mai is tartom.: Varga Gyulát nem tartom alkalmasnak arra hogy Sopron Város Képviselő Testületének Tagja legyen.Korábbi ciklusban a Városfejlesztési Bizottság Elnöke is volt,azt egyenesen a józan ész elleni bűnként véleményezem.
  . A kijelentést személyes sértésnek vette többek között ön is.Így lettem,Kommunista és Nyilas,félművelt ,helyesírási hibáktól hemzsegő," barokKos" ( csak idézet) fenyegető. A tényközlés nem fenyegetőzés! Talán emberibb magatartás mint a névtelen levél a hatóságnak, tele írás és a mondatok torzításával,ne hogy ki derüljön személyük. Az " itov " által leírt gondolatok megrajzolják a fejlődés gátjait,bemutatva az érdemtelen érdemeket. A stílusom szemet szúrt? Való igaz felfigyeltek rá.
  Számomra a tanulsága,tapasztalata a jóérzésű emberek miért válnak fogékonnyá a szélsőséges gondolatokra.
  A politikai és egyéni érdekek előtérben helyezése elleni tehetetlenség. Az építő jelegű bírálatok,viszont vádakkal történő lejáratási kísérlet. A kritikát megfogalmazó embert rávezetni arra,jobban jár ha csendben marad.Világgá üvölteni az igazi" Demokraták Mi Vagyunk" a többi nyilas,"Hortifasiszta" "Rasszista" "Zorbánimádó"Pávatáncos"
  A Vélemény csak a Mi Véleményünk, Nagyon Tisztelt Ovinkor Fedőnevű Úr! Ne mondja meg senki, főleg ne próbálja
  előírni,hogy miről és hogyan vélekedjek,volt részem benne mint nagyon sok polgártársamnak! Üdvözlettel: ruig.”
 • 36. Ovinkor 2012. június 25. 09:18
  „35. itov 2012.06.25. 08:42
  Varga népszerű Brennbergben, a helyiek többsége szereti. A fűnyírás csak egy példa volt, s nem is én mondtam. Térj észre te...

  Én egyébként nem akarok mellette kampányolni, csak szemet szúrt ruig elképesztő stílusa.”
 • 35. itov 2012. június 25. 08:42
  „Ovinkor, vitriol!
  Látom Ti is ragaszkodtok az elmúlt 50 évhez. Térjetek már észhez!
  Varga úr legnagyobb eredménye, hogy letudja nyírni a füvet! Magatoknál vagytok? Nem láttok tovább az orrotoknál?
  Ezt szoktátok meg 50 évig, hogy "jó munkásember" legyen a képviselő! Nem gondoljátok, hogy ennél sokkal-sokkal többre van szükség!? Szóval ezért nem való oda Varga úr, ezért kell az összefogás és nem csak a fünyíró megfogása, hanem az összefogás megteremtése!
  Hajrá független városért tenni akarók!”
 • 34. Ovinkor 2012. június 25. 00:48
  „27. ruig 2012.06.24. 17:43
  Bocs, de ezek a szörnyen modoros és kioktató hozzászólások túlzott önbizalomra és félműveltségre utalnak. A borzalmasan "barokkos", helyesírási hibákkal megtűzdelt körmondataiddal csak kinevetteted magad. Az pedig, hogy megfenyegeted az egyik fórumozót, egészen szánalmas.”
 • 33. ruig 2012. június 24. 21:12
  „31.Kénsav Politikai véleményt,vagy hovatartozást egy hozzászólásomban sem írtam.Még az említett Varga úr politikai hova tartozás említése nélkül lett bírálva és mint közszereplő köteles eltűrni!Nagyon kell önöknek a győzelem,mert a párt listán bekerül még egy képviselő,ami az erő viszonyokat nem befolyásolja.A véleményem továbbra is fenntartva!
  Általában a magam nézeteit képviselem és képviseltem korábban is valószínű a jövőben sem fog megváltozni!
  Számomra nagy élmény az önöknek ellentmondó,csak kicsit is eltérő vélemény leküzdésére alkalmazott módszer.
  Viszont elkövetett egy nagy hibát! A záró jelekkel operálva sem kerülte ki,hogy ne nyilasnak ,majd komcsinak
  nevezzen.Vitriol úr! A kijelentése viszont sért bizonyos jogokat.Elkapta az indulat! A Törvényszék pedig jogosult elrendelni,hogy ki álcázta magát a V I T R I O L 2 név mögé!!! A név mögötti személy nevének hivatalos kiderítése,
  pár embert érdekel.No nem sokat mert a hozzászólók zöme több néven írogat.Az ön személye teljesen más.

  A LEMP pedig megvan nagyon sértődve mert őket nem említette.Be írogatása csodálatos tükre a politizálási kultúrának amit képvisel.Szavainak igazság tartalma annyi "sokan ismernek" sokan meg csak látnak!
  Gratulálok még egyszer,hogy el jött sétálni az utcánkba.”
 • 32. ruig 2012. június 24. 20:02
  „Valóban nem ott végeztem,ahol ön, a tanulmány lényege minden tilos amit nem én (mi)csinálok(csinálunk)!!
  A fülkéhez való már már nagyon beteges ragaszkodása és folytonos emlegetése ,felkeltette szakember érdeklődését.
  Véleménye" Gyermekként megélt trauma" ami az udvar hátsórészén épített huzatos illemhelyen érhete.(fülke fóbia)
  Eset (betegség) leírása a következő: a fürdésre nagyon nemalkalmas anyagban történő megmártózás,néha elmerülés által,bekövetkezett gyomorra és tüdőre történő mohó nyelés.A bal -esetet követően a szerencsétlenül járt személy első tünete hangosan Észak-Koreai lelkesítő indulót énekel kacsa táncot járva !Majd rátér a" szebb a páva mint a pulyka" c.dalocskára és kolót toporog.”
 • 31. vitriol2 2012. június 24. 19:44
  „igazi fideszesek!
  miért "engeditek" hogy a ru(i)gdalozo formátumu élemberkék képviseljék a FIDESZ-t?
  ez a emberforma lehet, hogy holnap- a jobbik (esetleges) előretörésekor egyből nyilas lesz, de ha véletlenül(kizárt ) ha a komcsik kerülnének "élbe" rögtön komcsi lenne.
  (aki ismeri_ és sokan ismerik- nemzárják ki a fenti "formáciokat" sem”
 • 30. vitriol2 2012. június 24. 19:13
  „vissza olvasva a ru(i)gdalozo reagálásait(?) az az érzésem támadt, hogy ez fülkés szobatársa volt valakinek a "grazi" ....-ban.
  lehet, hogy együtt tanulták ott a pávatáncot?”
 • 29. vitriol2 2012. június 24. 19:00
  „ismétlés a tudás anyja:
  20. Ovinkor 2012.06.24. 00:11 -kor irta
  18. ruig-nak a tündérmeséken élő pávatáncos hodolonak( 2012.06.23. 19:40)
  Kérlek, folytasd!
  Minden mondatoddal egyre biztosabb Varga Gyula győzelme.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a fűrészpor izzása a soproni bútorgyárban

Sikeresen eloltották a fűrészpor izzását a soproni bútorgyárban, elkezdődött a siló kiürítése és… Tovább olvasom