Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Kínai magazinban népszerűsítik Sopront

Sopront mutatták be Kína legnagyobb utazási magazinjában a Páneurópai Piknik közelgő évfordulója előtt. A régió egyre kedveltebb a kínai utazók körében.

Sopront ismertető cikk jelent meg Kína egyik legnagyobb példányszámban megjelenő utazási magazinjában, a Lüxingzhe című lap hasábjain. A cikk fő témája a Páneurópai Piknik és annak a történelemben elfoglalt helye.

A kínai szerző külön megemlíti, hogy Sopronban csodálatos állapotban maradtak meg az akár több száz éves épületek is, valamint, hogy a városkörnyéki gyönyörű természet remek lehetőséget nyújt egy „modern piknikre". A cikk összhangban van a Magyar Turizmus Zrt. pekingi képviseletének azon törekvésével, hogy Magyarország Budapesten kívüli helyeit is megismertesse a kínai közönséggel.

Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. régióigazgatója elmondta, számos újságírót látnak vendégül Sopronban, és a közelmúltban Kína felé is nyitottak.

– Német, osztrák, japán és kínai újságírókat láttunk vendégül, a Páneurópai Piknik pedig olyan téma, amelyet mindegyikük megemlít a régió leírásakor. Különösen Japánban foglalkoznak kiemelten a témával, hiszen az európai béke egyik fontos helyszíneként tekintenek Sopron környékére, azon belül is a Páneurópai Piknikre. Ennek megfelelően nagy tisztelet övezi a régiót és sokan is érkeznek ide Japánból. Kínai turistából egyelőre még nincs sok, de reméljük, hogy a számuk folyamatosan emelkedni fog. Igyekszünk, hogy Bécs, Budapest és Prága mellett Sopron is vonzó célponttá váljon számukra.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első öt hónapjában közel 600 kínai vendég több mint 1700 vendégéjszakát töltött el a Nyugat-Dunántúl turisztikai régió kereskedelmi szálláshelyein, ami a vendégek vonatkozásában közel 37 százalékos, a vendégéjszakák tekintetében pedig 160 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.


Olvasóink írták

  • 2. bobo 2010. augusztus 04. 11:08
    „Én se tudnék fejből felsorolni egy 50.000 fős kínai várost se, úgyhogy ez nem sokat számít.”
  • 1. máris 2010. augusztus 04. 10:50
    „A FIAM MOST VOLT KÍNÁBAN, AZT SEM TUDTÁK HOL VAN SOPRON !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyatej az egészségügy büdzséjét is védi

Sopron - A védőnői szolgálat idén is megrendezi az anyatej világnapját. Tovább olvasom