Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Kettészakadt az ütközéstől az autó a 84-esen, a baleset okozója elhajtott - fotók

A gyanúsított nem jutott messzire: a 85-ösön a vízelvezetőárokba hajtott és megsérült. A rendőrség vádemelési javaslatot tett.
Szörnyű baleset részleteit közölte hétfőn a rendőrség, miután lezárták az eljárást egy 64 éves férfi ellen. A megyei rendőr-főkapitányság halált okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. február 11-én délelőtt személygépkocsival közlekedett a 84-es számú főúton, Kópháza felől Nagycenk irányába. 

A főúton több járművet hirtelen fékezésére és irányváltoztatásra kényszerített. 
Kettészakadt az ütközéstől az autó a 84-esen, a baleset okozója elhajtott


A 111-es kilométerszelvényében - az előtte haladó személyautó előzésekor - egy szemből érkező személygépkocsit haladási irányának hirtelen megváltoztatására kényszeritett, amely ezért az útpadkára hajtott. A sofőr a gépkocsit visszakormányozta az útra, ekkor a jármű keresztbe fordult, majd összeütközött egy Kópháza felé közlekedő személygépkocsival, és az ütközés következtében kettészakadt. 

A járművezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. A Kópháza felé közlekedő gépkocsi a vízelvezető árokba csapódott, majd felborult és vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, majd a 85-ös számú főúton a vízelvezetőárokba hajtott és megsérült, ezért a mentők kórházba vitték.
Galéria kép


A rendőrök mindkét helyszínen szemlét tartottak, és az adatgyűjtések eredményeként a járművezetőt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, majd - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottat a Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A diáknak sikerélmény kell

Mindig tele a naptárja a Petőfi- iskola igazgatójának, Sipos Ferencnek, advent idején, ha lehet, még… Tovább olvasom