Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Két halálos baleset egy időben

Fertőendréd-Újkér - Egyidőben két halálos közúti baleset is történt szombat este a megye főútjain egymástól alig húsz kilométerre. A 84-esen gyalogost gázoltak, a 85-ösön egy személyautó szenvedett balesetet. A mentők egyik esetben sem tudtak már segíteni.

Fekete lett a szombat este a megye útjain – két közúti baleset is halállal végződött. A tragédiák között néhány perc és alig húsz kilométer a különbség.

A piros VW Polo vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe.
A piros VW Polo kisodródott és felborult, vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe. Fotó: Magasi

Újkérnél a 84-es főúton gyalogosgázolás történt este 19.55-kor. Újkér külterületén egy Skoda Octaviát vezető férfi gázolt el egy 49 éves helyi lakost, aki a csepregi leágazó közelében szeretett volna átkelni az úttesten. Kiderült, az autó vezetője gyorsabban hajtott annál, mint ami az esti látási viszonyok mellett még biztonságosnak tekinthető, és hiába észlelte az egyébként szabályosan közlekedő férfit, megállni már nem tudott. A Lövő felől Simaság irányába autózó (Somogy-megyei) férfi a gyalogost a saját sávjában ütötte el. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Az újkéri esettel körülbelül egyidőben egy 41 éves soproni férfi szenvedett halálos autóbalesetet. Ő Kapuvárról autózott Sopron irányába, amikor Volkswagen Poloja egy vízátfolyás miatt kisodródott az enyhe kanyarban a 85-ös főúton, a fertőendrédi Tercia étterem közelében. Autója balra tért ki és a vezető elvesztette uralmát a jármű felett. A bal oldali útpadkára, majd az árokba hajtott, egy beton áteresznek ütközött és a tetejére fordult. Az autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

A balesetnek nem volt szemtanúja, azt egy néhány perccel később arra autózó teherautósofőr észlelte, ő riasztotta a rendőrséget és a mentőket. A férfi életét – mire feszítővágókkal kiszabadították a roncsok közül – már nem lehetett megmenteni. Autójában horgászfelszerelést szállított, így vélhetően a közeli horgásztavak valamelyikéről tartott hazafelé.


Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. Cream 2008. szeptember 17. 20:34
  „Az Újkérnél történt balesettel kapcsolatban....

  A 150km/h-s sebesség ez konkrét adat?

  Ha 80 al megy valaki, tök sötétben, akkor sem biztos, hogy időben észleli az út közepén lévő gyalogost, főleg lakott területen kívűl...
  Nem védeni akarom az autóst, de a körülmények sajnos elég rosszak voltak. Okokat lehet találgatni, de nincs értelme.

  Endrét szoktam látni többször is az út szélén sétálni, elég gyakran járok arra, mindig az út szélén haladt. Én voltam az első autós aki megállt, én is arra lettem figyelmes, hogy az előttem, kb 200 méterre haladó autó hirtelen félrerántja a kormányt, és kikerül valamit. Nem is értem miért nem állt meg? Nem láthatta mit kerül ki? Én már reflektorral közelítettem, mert sejtettem, hogy valami van az úton. Közelebb érve láttam, hogy ember fekszik az úton. Az autós sírva sokkos állapotban mondta "Nem láttam, egyszer csak előttem volt". Én hívtam mentőt, és világítottam az orvosnak aki Endrén próbált segíteni.

  Részvétem a hozzátartozóknak!”
 • 67. ............ 2008. szeptember 17. 10:25
  „1 autós.. látom az igazságra már nem tudsz mit írni..”
 • 66. Norbee 2008. szeptember 17. 10:20
  „Én annyit tudok mondani hogy: Lassits!!!bevallom én is szoktam gyorsan menni, de amióta történt a baleset a Terciánál,meg a kettő Peresztegi azóta betartom!!!ha így folytatódik a hideg akkor lehet elő venni a téli gumit:)”
 • 65. Anonimus 2008. szeptember 16. 17:03
  „kicsit el kellen gondolkodni a helyzeten ezt mondjuk nem értem hogyan tudta elütni szegény Endrét az autos csávo mert ha refrektorral jön vagy mittomén akkor látnia kéne Endrét meg ismerem anyira hogy körül nézett mielőtt át megy az úton....!:O
  sofőr hiba enyi!.....
  Részvétem az egész családnak..!
  Szivünkben örökké élsz!!:(”
 • 64. odon 2008. szeptember 16. 16:49
  „Az ujsagiro mert nem pontositja a leirtakat?Nem eszleli,hogy nem
  ertelmes amit irt? Mindenki maskep olvassa.Felhaborito,hogy a
  cik iroja nem reagal.Talan jokat nevet a pikans hozzaszolasokon?”
 • 63. Steve 2008. szeptember 15. 21:51
  „Megdöbbentő. Néhány éve ismertem meg Robit, aki különleges ember volt. Sokszor egy szót sem szólt, de hamiskás mosolyával mégis feldobta a körülötte lévőket. Jó kezű, precíz szakember, amerre nézek a lakásban, keze munkájét dícsérik a burkolatok...
  Nagy pecás! Véletlenszerűen felbukkan néhány frissen fogott hallal, és bicskáját előkapva az udvaron nyomban készre pucolja azokat. Néha rágyújt egy-egy cigire, de a mosoly, az mindig megmarad. Robi, hiszem, hogy meg is fog maradni Neked odaát, és itt is mindenki emlékezetében, aki ismer!
  Még mindig nem hiszem el, hogy ennyi volt...
  A távoli tavak partján is további sok szép fogást kívánok Neked!”
 • 62. újkéri lakos 2008. szeptember 15. 20:38
  „Hát igen nagyon szomorú az eset és én úgy gondolom az egész falu gyászolja az Endrét,akinek sajnos nem így kelett volna meghalni,de igen ahol ugye 90-el lehtne menni mért is ne a vandál ,mert ez állatnak nem nemveztehtő ,mert az állat ijet nem csinál.Ez már ember feleti hülyesége vall ijen rossz útminőségen elég bal***sz aki 150nel megy.Hát itt van tessék ennek ehhez be kelett következni e hogy az ember tanuljon magán.Remélem az autó sofőrje egy kicsit legalább magába fordul mert ez a legkevesebb amit tehet ezek után.És fojton csak a falubelieknek ez já az eszébe...150el...sötétben rossz úton...!Normális az ijen.?Sokan olvasom itt a kreszt firtatják hát igen az Endrén mellény valóban nem volt...de ha már a kersznél tartunk 150 az főúton megengedett EMBEREK..?Nem akarok okos lenni de sajnos bekövetkezett a tragédia.Folyamataosan olvasom a hozzászólások és azt veszem észre mindenki csak a saját példáját hozza elő.Felesleges.Itt most egy ÁRTATLAN emberről volt szó aki már évek hosszu sora óta ezen az úton közlekedik és tessék jön egy b***om és tessék ennyi volt egy élet!Persze sokan mondhatják figyelmetlenésg..meg egyebek meg a sófőr nem ismerte az út ...no de ha nem ismerem nem megyek 150-nel,sötétben.És általában mindig ez van mindig csak a jók mennek el!De remélem a sófőr is megkapja méltő büntetését.Habár ez már szegény Endrén mit sem segít.Előbb kelett volna gondolkodni....de mivel..?...
  NYUGODJ BÉKÉBEN ENDRE!...:( és részvét a családnak......:(”
 • 61. Károsultakért 2008. szeptember 15. 20:30
  „Részvétem a Hozzátartozóknak!
  Egyben szeretném felajánlani segítségemet a közvetlen hozzátartozóknak, mielőbbi anyagi támogatásuk érdekében kárigényük összeállításában és érvényesítésében. Mindez a megbízók részéről nem jár költségkockázattal.
  Kérem az ismerősöket, hogy értesítsék Endre hozzátartozóit a lehetőségről. A további információt a 06-20/669-4763 telefonon kaphatnak.”
 • 60. Racing 2008. szeptember 15. 20:18
  „Nagyon jól ismerem ezt a szakaszt!
  Itt általában 120-150km-h közt jönnek a kocsik, a motorosok még többel.
  Napi szinten járok erre, és látom amit látok.
  Ha betartanák a sebességet, akkor nem lenne ez, arrol nem beszélve, hogy mennyien elöznek is a zárovonal mellett.

  Ennyi...”
 • 59. odon 2008. szeptember 15. 17:33
  „Ui. az itak szemelyehez szoltam.”
 • 58. odon 2008. szeptember 15. 15:53
  „Mijen jogon hujezel le valakit?Te vagy egy tanulatlan szemej,aki
  csak igy tud tarsalogni.En csak azt kerdeztem,hogy pontosan
  hogyan kolekedik valaki,aki zebra nelkul akar atmenni az uton.
  Meg hozza szabajosan.Te nem tudsz olvasni,mert nem szemben jot
  az autosal,hanem at akart menni az uton.
  Meg ha igazad is lenne,akkor sem hujezhetsz le senkit.
  En is szivbol sajnalom az urat.”
 • 57. SPAN 2008. szeptember 15. 14:22
  „Részvétem a hozzátartozóknak

  De ismét meg kell szólalnom mert a mai nap sem múlik el a felelőtlenül száguldozó gkv.k nélkül.
  Nem az út a hibás és nem is az időjárás hanem az akinek a kezében a kormány.
  Bizonyára a holnapi számban vagy itt a neten is már este meg fog jelenni a Peresztegi és környéki balesetek amiröl én tudok az 2 árokba csúszás a Peresztegi terelőnél és 3 koccanás a csúszós út miatt.
  Ha a vezetők odafigyelnének nem történhetne ez meg.
  Csakis az EMBER hibázik.”
 • 56. Norbee 2008. szeptember 15. 12:50
  „szombaton én láttam az autót felborultan és mit ne mondjak csunya látvány volt:( .és az autós nem tehetett a víz átfolyásról...
  Részvétem a családnak!”
 • 55. megmentőd 2008. szeptember 15. 12:33
  „1 autós..
  Most már én is hozzászólok, én is a mentőknél dolgozom! Ha már ennyire hibáztatod a mentőket akkor hozzáfűznék vmit. Ha az általad említett esetnél, "rendessen közlekdtek" előtted az autók és a féktávon kívül voltál, mint írtad, akkor az előtted lévő autókat látnod kellett volna ahogy félrehúzódnak a mentőnek, ha odafigyelsz neked is sikerült volna időben félrehúzódni, ha a rádió nem szól, akkor meg a szirénát is meghallod biztos!!! A sok figyelmetlen autós miatt / tisztelet a kivételnek /, nekünk nap mint nap a torkunkba van a szívünk. Igen sietünk, és néha hajszálon múlik az életünk, de te lehet h 50-el mennél a bajba jutottakért!!!”
 • 54. itak 2008. szeptember 15. 11:24
  „odonke!!!neked is szól a lolitai üzi!!!
  Részvétem a kéri családnak,itak”
 • 53. itak 2008. szeptember 15. 11:19
  „Kedves lolita!!Talán te vagy mind között a leghülyébb,mert nem ismered a Kressz szabályait!!!Vissza a jogsidat,nehogy te is -tudatlanságodból fakadóan-elgázold az úttesten veled szemben közlekedőt!!!Isten óvjon meg mindenkit az úton attól,hogy veled találkozzon!! itak”
 • 52. mtiszt 2008. szeptember 15. 08:43
  „Üdv!
  1autos! Nem véletlenül kell PÁV1 (pályaalkalmassági vizsga) minden megkülönböztető jelzést használó gépkocsivezetőnek... A látási viszony szubjektív, az útviszony objektív. Autóvezetéshez intelligencia kel,l ez nagy mértékben befolyásolja a közlekedési morált is. Mellesleg hány olyan mentőbalesetről hallottál ahol a gépész volt a hibás? Én összesen 10ről tudok 10 év alatt... Az elhunytaknak részvétem. További szép és baleset mentes napot.”
 • 51. 1 autos! 2008. szeptember 15. 06:07
  „Látom a tegnapi hozzászolásomhoz pár okostojás is hozzá szolt a hülyeségeikkel,kivéve mtiszt.stb.a mentösnek is a látisi és útviszonyoknak megfelelően kell haladni. csajeee,Nagy István / kamionos / gondolkozzatok mégmielött ide irtok nagy hülyeséget,hozzászólásotok szánalmas -bántó -érthetetlen- kicsinyes!ja és röhejes.ha tanultatok kreszt akkor tudnotok kéne a látási és útviszonyokról!ez mindenkire érvényes!”
 • 50. Laci / Újkér/ 2008. szeptember 14. 21:34
  „Lackoo!!

  Nem a főutvonal szélén ment az Endre haza!!! Már régóta a falun keresztül közlekedett!!!!! Úgy mint most is ahogy tette!!!
  Ez 100% !!
  A Temető utcából szeretett volna átmenni a temető fele!!!
  Ez őneki a leg rövidebb és a leg biztonságosabb utvonala volt ahhoz hogy hazajuthasson!!! Aki ismeri a helyet tudja miről beszélek. Sosem ment átt körül tekintés nélkül!!!!
  Csak számomra az a bosszantó,hogy nagyon sok baleset történt ezen az útszakaszon!!!
  Nem igaz hogy nem lehet valami megoldást találni arra,hogy ne legyen több ilyen!!!!!
  Meg kell említsem,hogy ezen a ponton 84-es főutról való balra befordulás a Temető utcába ÉLETVESZÉLYES!!!
  Mert ez a hely KÜLTERÜLETNEK van minősítve!!
  Ezért a sok bal..sz autós,motoros,kamionos megy ami a csövön kifér!
  Kérdezem én!!!
  Egy fiatalnak épp elég átmenni az úton fényes nappal nyáron a legnagyobb forgalomban!!!!
  Akkor egy idős ember hogy megy átt a temető felére, hogy a halott hozzátartozójára virágot vigyen??????????
  Ezzel kellene foglalkozni! Nem pedig a gyalogosra fogni mindent!!!

  Részvétem a Családnak!!!!
  Endre Nyugodj Békében!”
 • 49. Szalma József 2008. szeptember 14. 21:28
  „Mért pont a JÓ embereket TIZEDELI a JÓ ISTEN ?????????????????? Nagyon JÓ EMBER VOLT !!!! NEM FELEJTÜNK ! SAJNÁLUNK TÉGED ROBI !!!! VIGYÁZZ MAGADRA NAGY KÁR ÉRTED !!! SZIA !!!!”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útlezárások a városban október végéig

Sopron - A csatornázási munkálatok miatt október végéig folyamatos útlezárásokra,… Tovább olvasom