Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Készül a kulturális főváros pályázat

Szeptember 17-ig kell benyújtani az Európa Kulturális Fővárosa címre készülő pályázatot.
Október 23-án dől el, hogy a pályázó városok közül ki nyeri el 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet. A második forduló pályázata javában készül, figyelembe véve az előzőt ért kritikákat, észrevételeket.
A pályázat gerincét az úgynevezett kulcsprojektek képezik, mint például közös városi-egyetemi könyvtár építése a Pázmány Péter utcában, többfunkciós rendezvénycsarnok megvalósítása, a fertőrákosi Barlangszínház, valamint a Tűztorony, a Belváros, a Deák tér felújítása, kerékpárutak építése, valamint közös feladatként a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciója és az operaház megépítése. Ez utóbbiak megvalósítására együttműködési megállapodást köt az önkormányzat és a Műemlékek Állami Gondnoksága.

A költségek harmadát várhatóan az állam állja majd, másik egyharmadát a strukturális alapokból biztosítanák, a többit a város teremtené elő költségvetéséből, jegybevételekből, támogatói szerződésekből.
Abban az esetben, ha Sopron nyerne, akkor költségvetéséből évente – növekvő összegekben – 2006 és 2010 között összesen 2,45 milliárd forintot fordítana

az elképzelések megvalósítására.
A pénzügyi tervet tekintve azonban még sok a bizonytalanság. Sokszor elhangzott már: mindegyik pályázó nyer, mert valamilyen mértékben részt vehetnek a nyertes város programjaiban, másrészt pedig projektjeiket kiemelten szerepeltetik majd a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz elítélt szerzett szakmát

Véget ért a sopronkőhidai fegyház „Oktatás, képzés, reszocializáció” című programja. Tovább olvasom