Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Kereskedelmi negyed épül

Év végére alaposan megváltozik a Győri út látképe. Hozzáláttak ugyanis az OBI, a Baumax és az Alfa Park építéséhez.

Amiért a soproniaknak eddig (és még néhány hónapig) más városokba kellett utazniuk, az ősszel, legkésőbb karácsonyra elérhető lesz. Két olyan bevásárlóközpont is épül a Győri úton, ahol építőipari anyagok, barkácseszközök, gépek, kertészeti termékek és még sok minden más megvásárolható.

A Baumax a volt Matáv oktatási épületével szemben, míg az OBI az autószalon mellett épül. A két multi már hozzálátott áruházuk felhúzásához és terveik szerint néhány hónapon belül állnak az épületek.

A cégek versenyt futnak az idővel, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi idő telik el az alapkőletételtől az első vásárló fogadásáig. A versengés persze a későbbiekben is megmarad, s remélhetően azok járnak majd jól, akikért mindez történik, vagyis a fogyasztók. A Győri úton a Baumax mellett épül az Alfa Park, amely olyan bevásárlóközpont lesz, amelynek üzleteit bérbe adják. Egyelőre a régészeti feltárásoknál tartanak.

Nincs mozgás a Lidl területén, amelyet az egykori marhavágó mellé terveztek. A Kisalföld úgy értesült, a közlekedési kapcsolat okoz problémát, ugyanis a Rák-patakon kellene egy hidat építeni, de ez túl közel lenne a vasúti felüljáróhoz. Elvben megoldható lenne az áruház megközelítése az Ipar körútról is – az autómosótól –, de a Lidl önálló bejáratot szeretne.

A Győri út tehát szép lassan beépül – egy közel tíz évvel ezelőtti koncepció alapján –, kialakul a város új kereskedelmi negyede a főút mellett, éppúgy, mint más európai városokban, közel az ipari parkhoz.

Horváth Ferenc

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Római kori sírt tárnak fel

IV. századi sírt tárnak fel a régészek Sopronban a Balfi utcában. A régészek szerint további… Tovább olvasom