Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kerékpárút-problémákról a Sopronklub-on

Az Ágfalva és Sopron közötti kerékpárútról olvashatnak leírást és olvasói véleményt, a Sopronklub aloldalán.

Sopron leghosszabb kerékpárútját mutatja be egy hozzászóló a Sopronklub aloldalán. "Az első részben Ágfalva-Deák tér közötti részt mutatom be. Ágfalva határában kezdődik az út, sajnos Ágfalva centrumjáig még nincs kiépítve az út. Ezen a szakaszon autók is közlekedhetnek, de nincs nagy forgalom. A főútat elérve külön bringaút következik, ahol már természetesen nem járnak autók... Itt az út kezdeténél van egy pihenő (amiből útközbe több is van), de sajnos nem jó az állapotuk...

A kertváros mellet az úton hirdetőtáblák vannak, sajnos nem csak ide, hanem más helyekre is kiraknak ilyen táblákat. Este életveszélyes is lehet! Az átjáróba pedig már ráférne a zebrára egy újrafestés!
A Besenyő utca és a Bánfalvi utca kereszteződésébe is ráférne a zebrára egy újrafestés mivel már nem is látszódik, de sajnos nem csak ez az egy hiba van a képen: A hátérbe a bicikliúton egy trafó van, ami szintén veszélyes este mivel még egy fényviszaverő sincs ráragasztva.

A besenyő utcai lakópark mellet egy nagyon beláthatatlan kanyar van, ami szintén veszélyes..."

További részletek a Sopronklubon.

Olvasóink írták

 • 11. biciklizni jo 2008. június 08. 21:57
  „A kerekpar turizmus Nyugat-Europaban hatalmas uzlet. Mikor latjak ezt mar a magyarok? Es mikor lesznek a Ferto-to, Sopron es Nyugat-Magyarorszag minden turisztikailag ertekes reszen jo minusegu kerekparutak?
  EU penz???”
 • 10. Nagypapa 2008. június 05. 19:04
  „A kerékpárúthoz látszólag mellékszál, de hadd említsem meg a kihelyezett táblák állapotát.
  Az út belvárosi részén ugyanis a jól ismert éjszakai vandálok folyamatosan kidöntögetik azokat. Másutt a vandálokról már vitáztunk, aminek konkluziója a rendőri ellenőrzés gyege. Itt azonban megemlítek egy kivitelezési, műszaki hibát. ezeketa táblákat egy öklömnyi betontuskóba tették, amit gyerekjáték kidönteni. meg is teszik, ezzel szórakoznak, vezetik le éjszakai túltengő energiájukat. A műszaki ellenőrök nem álltak átvételkor a helyzet magaslatán!”
 • 9. brrrr 2008. június 05. 11:12
  „Szerintem nincsen baj hogy kerépárúton gyalogosok vannak !szépen ki lehet kerülni öket nekem ebből sose volt konfliktsom! Mondjuk nem is ugy szolók hozzájuk hogy huzz el innen te paraszt ez egy bicilis út!”
 • 8. Dee Joo 2008. június 05. 10:30
  „HÁrpi!
  Tényleg randa dolog amikor gyalogosok "kószálnak" a kerékpárutakon, de legalább olyan randa dolog amikor kerékpárosok (idős-fiatal egyaránt) "száguldoznak" a járdákon. Pl. Várkerület,Széchenyi tér stb.”
 • 7. Sikertelenség 2008. június 04. 12:17
  „Ezt a kerékpár útat sem sikerült jól kivitelezni, mint Sopronban mást Pl: a Deák teret, A Mély garázst és a Kossuth Lajos utcai körforgalmat, a Nagycenki eredménytelen víz furást stb.........”
 • 6. brrrr 2008. június 04. 00:17
  „meg ahogy észrevettem a kerékpár út építés nem a bicikliseket szólgálja mer öket kialakításánál nem vonják be! Rengeteg olyan hibát csinálnak ami nem kerülne többletpénzbe mégis jelentősen csökkentené a baleseti kockázatot! csak hát ahoz a tervezőnek is bicikliznie kéne! vagy legalábbis szívvel lélekkel csinálni amit csinál! Kivitelezési Minőségük erősen kifogásolható már egy két év után is!!”
 • 5. brrrr 2008. június 04. 00:04
  „milyen kerékpár útról beszélünk? aminek a vége nincs befejezve vagy arról melyiknél életveszélyes lejtő emelkedője van az Ágfalvi úti lakóparknál? kérem szépen azért ez túlzás főleg az Ágfalvi úti lakóparknál azok a buckák! Ilyet nem szabadna megengedni ! Vagy hívják akadálypályás közlekedésnek! Egy országúti kerékpárral nem tudom igénybe venni mert anyagi károm keletkezik ki tériti meg azt? Ha meg kimegyek az útra akkor vérszemet kapott autósok szinte akarattal ledudálnak leszóritanak azzal a közhellyel hogy ott a kerékpárút ! Köszönöm szépen ! akkor inkább nem kérek kerékpárútat ! Miért nem tudnak az út szélén leválasztani egy sávot ne a gyalogosokat kelljen balesetveszélyesen kerülgetni !”
 • 4. HÁrpi 2008. június 03. 21:04
  „Nagyon kedvező, hogy már legalább egy kerékpárútja van a városunknak, de ez több szempontból sem elég. Egyrészt úthálózatnak kellene már lennie. Másrészt ki gondolja, hogy ez a város érett a kerékpárközlekedésre, mert én nem? Elég gyakran járok ezen a szakaszon, s nincs olyan út, hogy nem kószálnának számosan gyalogosok a bicajúton. Akár az Erzsébet kert mellett, akár a Deák téren is ez rendszeres. Miközban az út túloldalán ott a járda. S ha netán merészelek rájuk csengetni, na ezt persze zokon veszik. A legrosszabb, amikor pedagógusok iskolai csoportot vezettek a Tóth Antal utcában a kerékpárúton, miközben a járda üres volt. Hol marad itt a példamutatás. De ne gondoljuk, hogy autósaink felkészültebbek a bicajosokra. Az úton egyenesen áthaladó kerékpárosnak , de a gyalogosnak is elsőbbsége van az autóval szemben. Nos, fehér holló az, aki meg is adja. Szóval valamiféle kampánnyal, közlekedési figyelemfelhívással, nem tudom még mivel kellene részben a gyalogosokat, részben az autósokat is megtanítani arra, hogy a két kerék is közlekedési eszköz. Ebben talán segítség az is, hogy minnél több helyen kell-kellene a sárga festésekkel felhívni a figyelmet arra, hogy itt nem csak aszfaltos járdáról van szó. Biztos, hogy az is jó lenne, ha már az iskolákban a gyerekeknek tanítanák az alapvető közlekedési szabályokat, vagy ha tanítják is, ezt komolyabban is kellene venni.”
 • 3. GeryM41 2008. június 03. 15:33
  „FJózsi: állítólag még idén nyáron megcsinálják a hiányzó szakaszt!”
 • 2. FJózsi 2008. június 03. 14:38
  „Van ,amikor a szándékot is lehet díjazni! Én is ezt teszem. Merjük kimondani, hogy az ágfalvi gesztenyés alatti út befejezését (burkolását) indokoltnak tartjuk.Mint rendszeres kerékpáros kérem a T.gyalogosokat ne vegyék zaklatásnak, ha egy kerékpáros rájuk csönget a kerékpárúton!Ha már nem a számukra épített gyalogjárdán közlekednek.”
 • 1. stef 2008. június 03. 13:00
  „Alapvetöen jó amit írsz, de hemzseg a helyesírási hibáktól, kicsit igényesebben, ha lehet...köszi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkos pisztoly: ügyészségre kerül a fegyverjavító aktája

Sopron–Kapuvár - A rendőrség átküldi az ügyészségnek annak a fegyverjavító férfinak az… Tovább olvasom