Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Kátyúkörkép Sopronban: sokat betömtek, de még akad - fotó

Kátyúkat keresgéltünk Sopron útjain. Volt, ahová már hiába mentünk mert kijavították. Máshol azért találtunk egyet-egyet. Idén 150 millió forintot költenek a gödrök befoltozására.

Kátyúmustrára indultunk – mint a korábbi években is – hogy górcső alá vegyük Sopron útjait. Többé-kevésbé pozitív a kép: a gödrök java részét már kijavították, ahol találtunk is kátyút, ott sem félő, hogy autómentőt kell hívni. Azért legyenek óvatosak!

A Terv utcában néhány hete hatalmas gödör tátongott a vasúti átjáró közelében az út közepén. Bosszankodtak is miatta az autósok, aztán egyik napról a másikra kijavították a "szakadékot".

Szintén hiába keresnénk egy másik helyen, a Faraktár és a Höflányi utca kereszteződésében rutinból került "kátyúnkat", nemrégiben ezt is befoltozták.

Kátyúkörkép - 2013., Sopron


Gödröt találtunk viszont egy forgalmas helyen: a Csengery és a Mátyás király utca kereszteződésénél. Ha nem is nagy, de meglehetősen bosszantó helyen van.. Kátyúindex: 3/10

Több kisebb úthiba keresíti valószínűleg a Kisfaludy utcában élők mindennapjait – itt ugyanis mintegy 10 méter hosszan több helyen is megrongálódott az útburkolat. A Damjanich utcát hasonlóan rossz állapotban találtuk. Mindkettőt 4/10-es kátyúindexre saccoltuk.

 A szakemberek tehát dolgoznak, hogy az autósoknak jobb legyen. Segítse munkájukat, mondja meg, hol keresgéljenek!
Kátyút talált? Bosszankodik? Fotózzon és küldje el az
online@kisalfold.hu címre, hogy bővítsük galériánkat!


A legrosszabb állapotúnak véljük, legalább 8/10-es pontszámot ajánlanánk a Gyár utca fenntartójának, ennek tulajdonosa ugyanis nem a város. A környék hemzseg a boltoktól, vendéglátó- és szórakozóhelyektől, az út mégis Balkánt idézi: egymást érik a gödrök és lyukak.

Mint korábban megírtuk, a soproni közgyűlésen döntés született arról, hogy a város 150 millió forintot csoportosít át, hogy kijavítsa a város úthibáit. Idén a hosszan tartó hideg miatt ugyanis több mint háromszor annyi kátyú keletkezett, mint egy átlagos tél alkalmával. A különösen balesetveszélyes kátyúk javítása nagyrészt befejeződött. Megtudtuk, a sok kátyú miatt a Sopron Holdingon kívül külső vállalkozók bevonására is szükség van.

Olvasónk írta:

"A kátyúkkal kapcsolatosan szeretném jelezni,hogy a Szikla utca szinte járhatatlan a kátyúk miatt.Már 2011-ben a választások előtt felhívtam a figyelmét a körzet önkormányzati  képviselőjének az utca gyalázatos állapotára.Az idei tél megadta a kegyelemdöfést neki.
Jó lenne,ha már felújításra nem futja a keret,legalább a kátyúkat szüntessék meg!" 
Tisztelettel Steinwenger László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kórházi szárny épül ötmilliárdból Sopronban

Mintegy ötmilliárd forintból új diagnosztikai központ épül a soproni Erzsébet-kórházban, az ápolási… Tovább olvasom