Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kamarabérlet - Magam keresése

A nemzet nagy színésznője, Jászai Mari leveleiből, naplójából összeállított színpadi játék megidézi a művész küzdelmeit.


Magam keresése címmel monodrámát láthatnak a nézők Jászai Mari naplója, levelei alapján Juhász Róza színművész előadásában a Soproni Petőfi Színház kamarabérletében január 17-én, 18-án és 19-én este hét órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

A nemzet nagy színésznője, Jászai Mari leveleiből, naplójából összeállított színpadi játék megidézi a művész küzdelmeit, vívódásait önmagával, a korral, szerelmeivel.

A Veszprémi Petőfi Színház, a Soproni Petőfi Színház, a Klebelsberg Kultúrkúria, a Marczibányi téri Művelődési Központ és az Evangélium Színház közös produkciójának munkatársai: Dömölky János Balázs Béla-díjas, kiváló és érdemes művész, Libor Katalin, Hajdu Gábor, Debreczeni András, Szlávik János, Görgényi Gábor és Gábos Katalin.

"Jászai Mari, a magyar színjátszás felejthetetlen tragikája 1850. február 24-én született. Olthatatlan tudásvágya korának legműveltebb személyiségei közé emelte. Tehetsége, mindent elsöprő drámai ereje kortársait arra indította, hogy alakításairól tanulmányokat írjanak. Több mint ötven éven át láthatta a közönség a nemzet színházának színpadán. Az a közönség, amely rajongásig szerette, és ünnepelte estéről estére.

Tudjuk, hogy Petőfi és Széchenyi volt számára az a két géniusz, akiket minden lehetséges módon hirdetett. Rendületlenül szavalta imádott Petőfije verseit, Nagycenkre pedig évente elzarándokolt Széchenyi sírjához. Az utókor sajnos már nem gyönyörködhet megrendítő alakításaiban, de a ránk hagyott írások és tanulmányok lehetővé teszik számunkra, hogy hirdessük őt. Kötelességünk ezt tenni, hiszen volt egy olyan csodája a magyar színművészetnek, aki példaképül szolgálhat a jövő nemzedéke számára. "(részlet az előadás ajánlójából)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisteher és autó ütközött Röjtökmuzsajon - félpályás útzár

A teherkocsi az árokba borult a péntek délelőtti balesetben. Fertőszentmiklós felé félpályás útzár. Tovább olvasom