Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Kalmár: Hol vannak most a Fideszes képviselők?

Most három olyan Fidesz-KDNP-s képviselő ül az országgyűlésben, akik Sopronban élnek, közülük egy, a fejlesztésekért is felelős államtitkár - mondta el Kalmár István (MSZP).

Korábban, amikor a Fidesz még ellenzékben volt, mindig számon kérte az MSZP soproni országgyűlési képviselőjét, hogy miért nem szerez több támogatást Sopronnak - mondta el Kalmár István (MSZP), önkormányzati képviselő. - Most, semmi nyoma az ország költségvetésében azoknak a forrásoknak, amikért 2 éve még oly nagy hangon harcolt, például Firtl Mátyás városunk országgyűlési képviselője. Úgy látszik, most, amikor kormányozzák ezt az országot, már nem olyan fontos a Szent Mihály templom felújítása, vagy a Balfi út rendbetétele, most már nem akarnak 500 milliós alapot létrehozni a város műemlékeinek felújítására, pedig ezek mind tételesen szerepeltek Firtl Mátyás korábbi, beadványaiban.

Most 3 olyan Fidesz-KDNP-s képviselő ül az országgyűlésben, akik Sopronban élnek, közülük egy, a fejlesztésekért is felelős államtitkár - emelte a politikus.

Hol vannak most ezek az emberek? Miért engedik, hogy most, másfél évvel a választások után, az MSZP-s kormányok által biztosított pénznél kevesebbet adjon a Fideszeses vezetés Sopronnak a működésre. Hol vannak most a nagy ívű tervek? Mikor tudjuk meg végre, mit akar a Fidesz csinálni a soproni iskolákkal? 1 és fél év kormányzás nem volt elég, hogy kitalálják, mi legyen? - tette fel a kérdést Kalmár István.

Zsákutcában az ország, zsákutcában Sopron. Harcot folytatunk minden és mindenki ellen, aki kritizálni meri a kormányt, vagy a városvezetést. Kudarc, kudarc hátán és mást nem tudnak tenni, mint visszamutogatni. Ezt pedig már ők rontották el!

Ne feledjük, a hatalom felelősséggel is jár, ideje lenne azt is vállalni!

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. 1soproni 2011. november 20. 19:29
  „Választ most sem kaptam, csak elmúlt 8 évezést.
  Több kérdésem nincs feléd.”
 • 30. SZILAJ 2011. november 20. 19:02
  „Ne panaszkodjatok, hanem kezdjetek valamit az életetekkel ! Nektek mindíg rossz lesz, teljesen mindegy milyen kormány alakul 2014-ben majd. Mert ugyebár addíg Fidesz kormány lesz. Másfél év kormányzás után így hőzöngeni. Mit vártatok ? A 8 év elqró után 2 hét alatt kánaán lesz itt ??? Még másfél év után is naponta a korrupt MSZP-SZDSZ-es politikusaitoktól hangos a napi sajtó ! Mindent elloptak amit el lehetett ! Ti meg visszasírjátok őket ? Nevetségesek vagytok,bár nevetni nics kedvem.”
 • 29. korosp 2011. november 20. 14:59
  „Jobb oldal ébresztő, épp most bukott meg a világmegváltó gazdaságpolitikátok! Állandóan kreált ellenséget kerestek mindenkiben, ahelyett, hogy a törvényszerűségeket ismerve, belátva irányítanátok! Nemzetieskedéssel mindig sokra lehet vinni, ott van a jó példa őőő, őőőő nem jut eszembe, melyik ország is?

  Egy ellenségetek van, saját magatok, ezt már többször bebizonyítottátok! A ti nagy magyar vezetőitek viszik csődbe az országot! Én dolgoztam, mikor két hónapja nem kaptam fizetést a drágalátos nagy magyarkodó vállalkozótól. Kedves jobboldali (fideszes, jobbikos) munkatársaim meg fröcsögtek, nem dolgoztak! Ki is viszi csődbe Magyarországot? Ja... nem egy munkahelyen tapasztaltam ezt :)”
 • 28. 1soproni 2011. november 20. 14:03
  „Nem vitatkozom én. Csak kíváncsi vagyok, miért gondolja azt, amit.
  De kimaradt még az előző felsorolásomból többek között
  - a parlament díszkivilágítása
  - közterületek és a repülőtér nevének átkeresztelése.
  Ha tényleg közel voltunk a csődhöz, akkor ezekre az intézkedésekre volt a legnagyobb szükség?
  Most meg ne reklamálj az IMF miatt. Arra is van 2/3-os felhatalmazásuk, nem? :)”
 • 27. Je.Ta. 2011. november 20. 13:36
  „1.soproni!
  25.ik hozzászólóval kár vitatkozni.Felesleges!”
 • 26. 1soproni 2011. november 20. 13:18
  „Szilaj!
  Mely intézkedések voltak azok, amik a csőd elkerülésére irányultak?
  - Az egy(két)kulcsos adó?
  - MOL részvények vásárlása?
  - A kormányzati autóflotta lecserélése?
  - Schmidt Pál zongorájának megvétele?
  - a Kerényi-festmények?
  - Népegészségügyi termékdíj?
  vagy mi egyéb?”
 • 25. SZILAJ 2011. november 20. 11:04
  „Egy kutya 1soproni . Nincs istenetek, nincs nemzetetek csak a pénzt ismeritek és az teljesen mindegy nektek, hogy milyen áron szerzitek meg. Ha az MSZP maradt volna, Bajnaival vagy anélkül már rég a görögök sorsán lennénk. Ami viszont érdekes , ilyenkor amikor nem vagytok hatalmon, mindíg tudjátok , hogy mit kéne tenni. Teljesen hiteltelen a baloldal.”
 • 24. 1soproni 2011. november 20. 08:36
  „Én személy szerint inkább vagyok "Bajnaista", mint "Gyurcsányista".
  Rólad sem pártállásod, hited alapján gondolok véleményt, hanem megnyilvánulásaid alapján.
  Mennyivel jobb olyan embernek hinni, aki a mai napig nem ismerte el egyszer sem, hogy már többször nem mondott igazat, többször csinálta ellenkezőjét annak, amit korábban mondott?”
 • 23. SZILAJ 2011. november 19. 21:30
  „Akkor is csak Gyurcsányisták vagytok.....”
 • 22. titáti 2011. november 19. 17:54
  „Mindig megdöbbent, ha egy dr. maszopozik, de a tények akkor is makacs tények.

  Tessék nekem megmondani: Sopron mennyi pénzt kapott addig az ÚSZT-ből (gyk. az új Magyarország Fejlesztési terv átkeresztelt változata) ?
  Mivel az adatok nyilvánosak könnyen utána lehet nézni.”
 • 21. taktam 2011. november 19. 17:47
  „Tisztelt maszopos/szadeszos olvasók!
  A tények makacsak, ti csak hazudozzatok tovább, kongresszustól kongresszusig, a tények tények maradnak. Ezek a beírások megmutatják, hogy milyen tarka a soproni közélet. Milyen nagy a cenzúra, kik rekesztik ki másikat. Kik azok akik nem bírják a kritikát és csak uszítanak, mert másra már nem telik.
  A Jobbikot azok hozták létre, akik benneteket menteni akartak; mindhárman ugyanabból a kalapból kapjátok a pénzt. Tanuljátok meg, hogy a szegénység szüli a radikalizmust és minden liberális-szociális demagógiát... Ez olyan mint az egyszer-egy...”
 • 20. TancsKaszabell 2011. november 19. 14:48
  „360 fok ???
  De jó lenne ha ott lennénk társadalmunk állapotát,gazdasági kondícióinkat,az ország nemzetközi megítélését,a köztársaság helyzetét illetően mint másfél évvel ezelőtt!”
 • 19. csingilingi 2011. november 19. 10:44
  „#6 Tamás, Tamás! Megmagyaráznád amit a Szíjjártónak is nehéz lenne? A tények pedig tények, bárhogy csavargatod.”
 • 18. titáti 2011. november 19. 10:18
  „Csak az emberek elvesztették a demokratikus intézményekbe vetett hitüket, úgy min köztársasági elnök, alkotmánybíróság, ügyészség, bíróság.

  Ezt soha nem lehet már helyrehozni.”
 • 17. mindigatutit 2011. november 19. 10:14
  „1.5 év alatt tettünk egy 360fokos fordulatot úgy,hogy közben elment 3000milliárd forint,és ugyanúgy 82% az államadósság,mint amikor elkezdtünk "szabadságharcolni".na ez az elszomorító:(”
 • 16. TancsKaszabell 2011. november 19. 09:20
  „Elgondolkodtató véleményeket olvashatunk ezen a fórumon!
  Javaslom legyünk türelmesebbek a még mindig ködösítő jobbos barátaink iránt. Lányos, vagy rajtakapott hazudós gyerek módjára érveikben értelmetlen állításokat és hazugságokat írnak.
  A tények és a történések makacs dolgok csak mert a tényeken nem kell vitatkozni, legfeljebb néhányak tudatlanságára rácsodálkozni.
  A tudatos hazudozást pedig előbb lehet tetten/utolérni mint a sánta kutyát!

  Véleményem minderről kissé csapongva a következő:
  Szerintem a jelenlegi állapotért mindegyik kormány felelős valamilyen mértékben és az ok-okozati összefüggések okán.
  Bűnük az, hogy egyik sem merte felvállalni az igazi reformokat
  - Békessi csinált volna reformokat, de a kormány nem járult hozzá, ezért Békessi lemondott.
  - Jött Bokros, aki belevágott, de ebbe a kormány bukott bele. Itt jelentős eredmények jöttek de a jelentkező javakat a Fidesz felélte, kiosztogatta elvbarátainak. .Klientúrát épített!!!
  Emlékezzünk csak a rossz emlékű Széchenyi tervre....
  - Aztán mi is történt,- úgy nyolc éven keresztül-,persze a világválság mellett....
  - Ezután már és érthetően nem lehetett igazi reformokról szó,-bár erről a kormány nem tett le-, mert a Fidesz mindent megtorpedózott. Csírájában fojtott el minden kezdeményezést. Az is igaz, hogy a társadalmi méretű elfogadás hiányzott a tervek mögül, sokszor még a kormánypárt is elárulta a vezetőjét.
  - Ezután a válság elleni küzdelem gyötrelmei következett amit ez a retrográd semmirekellő párt tagadott és semmiben nem kívánt még a közös védekezésben sem tenni, SŐT mindent tagadott!!!!

  De végül is talpon maradtunk!
  Aztán nyertek 2,7 millió választó szavazatával.... Úgy vélem, köszönhetjük mindezt a szünet nélküli uszításoknak,rágalmazásoknak,ígérgetéseinek az emberi butaságnak, tudatlanságnak, széthúzásnak, kompromisszumképtelenségnek!
  Nyertek!
  Eltelt másfél év és a tönk, az összeomlás szakadékának szélére "szabadság harcolták" ezt a minden szinten letepert országot. Ez a kormány, igen, tönkre tette/teszi az országot mert "uralkodik" ( ! ) és a túlvezérelt gazdaságot és mára szétrombolt és feje tetejére állított végtelenül perverz igazságtalan adórendszert létrehozta.Közben pedig minden segítő kézbe belemart ....,-nem sorolom fel melyikekbe-,,,szabadságharcos" hevületében.

  Jött az IMF akit kikergettek nemrégiben,hívták vagy magától jött,ezt nem tudni igazából.Egy biztos aki megígérte,hogy akkor Ő megy az mintha nem akarna menni...

  Most már nyakig ülünk mindnyájan a sz..ban,az egész ország ismeretlen mértékig (!!!),-a városunk is-,benne van,de nyakig,úgy 17 milliárd Ft. mértékéig,a főváros kerületei kb. 103 milliárd Ft. a megyei jogú városok pedig 347 milliárd Ft.értékben...

  Iszonyatos megszorításokkal lehet majd valami sikert elérni, de addig bizony sok család,sok vállalkozás fog tönkremenni.

  MINDEZÉRT PERSZE MI KÖZÖSEN FOGUNK MEGSZENVEDNI !

  Már csak azt szeretném tudni, mikor lesz ennek az őrületnek vége?”
 • 15. BsBe 2011. november 19. 06:07
  „Való igaz, hogy "azokat a devizahiteleket ami ma tönkre teszi az életüket pont az előző kormány alatt vették fel". Csak azt nem értem, hogy ezért miért a volt kormány a hibás. A hitelfelvevők több lehetőség közül választhattak. /Ft, Eur, Chf) Senki nem állt senki háta mögött, hogy kötelező hitelt felvenni, illetve kötelező devizahitelt felvenni. (akkor is volt lehetőség forint hitelre, csak sokkal kedvezőtlenebb feltételekkel). Akkor azt választották, mert nagyon sokan úgy gondolták, azt a kedvezőbb.
  A gond az, hogy arra nem gondolt senki, hogy rövidesen a forint kutyagumit sem fog érni, és hogy a válság hazánkban tovább fog tartani és az ország hitele a többi országéhoz képest a béke popsija alá kerül. Már nem érdeklődnek a befektetők (nincs jogbiztonság) nincs munkalehetőség, az ország egyre mélyebb gödörbe süllyed. Ezzel együtt meg a "valutánk" is csak értéktelenedik.
  Kormányunk "EP izgágáinak kiosztott néhány kokit, és leesett néhány saller is" helyretette az EU-t, az IMF-t, és megmutattuk, hogy megállunk a saját lábunkon, a remek gazdaságunkkal, iparunkkal, mezőgazdaságunkkal.”
 • 14. 1soproni 2011. november 18. 20:27
  „Szilaj! Olvasgass másfelé is!
  "azokat a devizahiteleket ami ma tönkre teszi az életüket pont az előző kormány alatt vették fel"
  http://varanus.blog.hu/2011/11/17/harcolj_feri
  "a devizahitelezést kivizsgáló biztos személyesen szeretné devizában eladósítani a rábízott zuglói önkormányzatot, 5,5 milliárd értékben. "
  Akkor hogy is van ez?”
 • 13. 1soproni 2011. november 18. 20:11
  „Az ilyet mivel magyarázzák a fidesz fanok?
  http://egyenlito.blog.hu/2011/11/14/tortenelmi_melyponton_a_forint_1
  "A mai nap "eredménye" a 317,95 forintos rekordot elérő euróárfolyam azonban egyértelművé tette: a kalandor gazdaságpolitika megbukott. 2009. március 6-án, a világválság talán legsúlyosabb időszakában is csak 316,95 volt a csúcs. Ez Bajnai szakértői válságkezelésének végére 265 forint körülre csökkent. Nem az "elmúltnyolcév" tehet arról, hogy ez több mint 50 forinttal megemelkedett."”
 • 12. SZILAJ 2011. november 18. 20:08
  „Ez így van 6. taktam ahogy írod! Teljesen egyetértek veled . Hihetetlen Kalmár viselkedése és az előtted (alattad)feszólalóké is! Mintha mindenki mindent elfelejtett volna az elmúlt évekből ... Kalmár jelenleg olyan mint egy veszett róka. Nekimegy elementáris erővel a Fidesznek, vádaskodik, olykor a bíróságon pert veszít... Pl. Lát - lelet. Hazudik - vádol - sérteget. A sikertelen , adósságoktól terhelt emberek pedig szintén bűnbakot keresnek. Ők pedig azok akik Kalmár hadseregét alkotják. (Tanácsköztársaság???) Közben eszükbe sem jut , hogy azokat a devizahiteleket ami ma tönkre teszi az életüket pont az előző kormány alatt vették fel . Előre felélték saját jövőjüket. Sajnálom őket, sajnálom ezt az országot. Így sosem jutunk egyről a kettőre elvtársak, de lehet hogy pont ez a célotok. A káosz ......”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apartmanházként üzemel a soproni Saphir Aqua a botrány után

Öt hónap alatt alig haladt valamit előre a Saphir Aqua Aparthotel 2000 károsultjának ügye. Időközben… Tovább olvasom