Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Jubilál a soproni egyetemi sportegyesület

Jeles jubileumhoz érkezett a Nyugat-magyarországi Egyetem sportegyesülete. A SMAFC fennállásának százötvenedik évfordulóját egyhetes rendezvénysorozattal teszik emlékezetessé.

A SMAFC jogelődje 1860-ban alakult Selmecbányán Hampel Adolf és Cseh Lajos hallgatók elképzelése alapján. Szervezett keretek között kezdetben két szakosztály – az Akadémiai Torna Egylet és az Akadémiai Vívóegylet – működött. Az elmúlt százötven évben számos nehézséggel küzdött meg az egyesület, de mindig képes volt a megújulásra. Ez teszi a SMAFC-NYME-t hazánk egyik legidősebb, még ma is működő sportegyesületévé, ami jelenleg nyolc szakosztályt tömörít.

Bakonyi Gábor és Koch Péter a kiállítás anyagát rendszerezik a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.
Bakonyi Gábor és Koch Péter a kiállítás anyagát rendszerezik a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

A SMAFC-NYME már a jubileumhoz kapcsolódóan rendezte meg áprilisban a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság kosárlabdadöntőit. A központi programok hétfőn délután 2 órakor a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban az emlékkiállítás megnyitójával kezdődnek, ahol a vitrinekben eddig még nem látott, féltve őrzött ereklyéket nézhetnek meg az érdeklődők. Az egyesület szakosztályainak bemutatkozása egész héten át tart.

Az archív képen Orbay László (labdával) és Balogh Sándor (balról) egy emlékezetes KEK-mérkőzésen a Juventud Badalone ellen 1971-ből.
Az archív képen Orbay László (labdával) és Balogh Sándor (balról) egy emlékezetes KEK-mérkőzésen a Juventud Badalone ellen 1971-ből.

A központi programok hétfőn délután 2 órakor a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban az emlékkiállítás megnyitójával kezdődnek.
A központi ünnepség szerdán délután fél 1-kor Zombori István emléktáblájának avatásával és a Berzsenyi-líceum tornacsarnokának névadó ünnepségével veszi kezdetét. Ezután a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban délután 2 órától átadják a jubileumi emléklapokat, -könyveket, -érmeket és sálakat, majd felavatják az elhunyt SMAFC-sportolók és -vezetők emléktábláját. 5 órakor SMAFC-NYME–SZESE női Hepp-kupa, majd este 7 órakor SMAFC-NYME–Budapesti Honvéd férfi kosárlabda-mérkőzéseket rendeznek. Ezalatt egy kihelyezett posta segítségével lehetőség nyílik a bélyeget és emlékkönyvet jubileumi pecsét használatával örökre emlékezetessé tenni. Péntek este vacsorával egybekötött sportbálon ünnepelhetnek a résztvevők.

Olvasóink írták

 • 5. samusoma 2010. szeptember 08. 20:47
  „a férfi meccs csütörtökön lesz!!! a cikk iroja bakot lőtt.”
 • 4. Sopron-Berlin 2010. szeptember 07. 07:52
  „Októberben Sopronban vagyok.
  Ki fogok fényképeket válogatni, ahol Orbay Cila, Záray Karcsi és mások mint kezdö kosarasok láthatók, Zombori Pista bácsival és édesapámmal.
  Nagyon szivesen rendelkezésre bocsátom a képeket a Krasznai Sportcsarnok emléktárába.

  Cila nem a SMAFCnál kezdte pályafutását, hanem a Textileseknél.(Pamutipar)

  Az Alsólöver utcai sörözöben vannak képek, egyik-másik tölem származik.”
 • 3. isti50 2010. szeptember 06. 20:58
  „Na mi van amatör Lackner????? Ökörséget írtál megint!”
 • 2. barka 2010. szeptember 06. 16:08
  „www.smafc.hu”
 • 1. isti50 2010. szeptember 06. 15:50
  „Kérem a cikk szerzőjét, hogy javítsa ki a hibát.
  Zombori István emléktáblájának átadása szeptember 9-én csütörtökön lesz, ahogy az ünnepi nagyrendezvény is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyás - zebrán ment át a vak gyalogos lábán

A rendőrség keresi azt a járművezetőt, aki augusztus 31-én, Fertőszentmiklóson a zebrán, egy vak… Tovább olvasom