Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Jövő tavasszal építik Sopronban a Kőszegi úti aluljárót

Sopron - A városháza aulájában tegnaptól tekinthető meg a Kőszegi úti aluljáró makettje. A beruházás – amelynek értéke 2,3 milliárd forint – érdemi részét jövő tavasszal kezdhetik építeni a kivitelezők.
A GYSEV nagy vasútfejlesztési programjának részeként, de önálló városi beruházásban – uniós támogatással – épül meg a Kőszegi úti aluljáró, amelynek tervei határidőre elkészültek. A projekt jelenleg a különböző engedélyezési és hatósági eljárásoknál tart.

– Minden fontos kérdésben egyeztetünk a GYSEV vezetésével mondotta Fodor Tamás polgármester. – Erre azért van szükség, mert az aluljáró elválaszthatatlan a vasúttársaság fejlesztési programjától. A terveket – amelyek engedélyeztetési eljárását elindítottuk – elkészíttettük, a makett pedig már látható az előtérben. Az érdeklődők megtekinthetik. Ahhoz, hogy az aluljáró megépülhessen szükség van telek-kisajátításokra és a rendezési terv módosítására. A szükséges lépéseket ezekben az ügyekben is megtettük. Az érdemi munka a Kőszegi úton várhatón a jövő tavasszal kezdődik, addig meg kell oldani a területen a közművek kiváltását és a régészeti feltárást is el kell végezni.

A polgármester úgy látja, az építkezés másfél évig tart, s közben lesznek időszakok, amikor a közúti forgalmat elterelik, hosszabb-rövidebb időre.
– A vasúti forgalom biztosítása érdekében szükség lesz egy provizórikus nyomvonal kialakítására is – folytatta Fodor Tamás. – Sőt az aluljáró szerkezetét úgy építik meg, hogy a GYSEV további fejlesztése esetén – ha új nyomvonalra lesz szükség – ne kelljen új, vagy más hídszerkezet kialakítani.

Olvasóink írták

 • 11. orgona 2008. április 20. 21:21
  „elöször is az utakat kellene megcsinalni.s utana lehetne a földalatt kezdeni valamit,nem ez lenne logikus?”
 • 10. Péter´ 2008. április 03. 21:32
  „úgy hiszem ausztriába igy ilyen átjárot 6 hónap alatt megépítenének, 2.3 milliárd soknak tüni k persze a végösszeg biztos több lesz, kerékpárut kicsit olcsobb lenne ha arra is költenének bár gondolom a "képviselők"nem sokat bringáznak.”
 • 9. csupornak 2008. április 03. 15:26
  „Kedves csupor! Ugyan a helyi mszp korábban azt hazudta, hogy a GYSEV pályázta az aluljárót, de végül a Kisalföld is leírta, hogy ez nem igaz. Akkor miért ne favorizálná a Fodor?”
 • 8. ficsurnak 2008. április 03. 10:27
  „Komolyan ficsur, meghalsz, ha nem ring az autó a feneked alatt? Belehalsz, ha mondjuk a másik aluljáró felé kerülsz? Netalán tömegközlekedsz? Ne adj isten a szép tavaszi és nyári napokon gyalogolsz egyet ebben a hatalmas városban?”
 • 7. joco1 2008. április 03. 05:37
  „Bocsi, most jo a GYSEV ? Pár napja még azt nyilatkozta a "város"vezetése, hogy a GYSEV nem hajlando tárgyalni.”
 • 6. csupor 2008. április 02. 21:47
  „Csak azt nem értem miért serte-pertél a beruházás körül Fodor amikor semmi köze hozzá.Ez a Sopron -Szentgothárd vasut megújítás része.A semmit tevést így palástolni a legnagyobb arcátlanság.Még ez idáig nem volt egy normális gondolatuk ,akkor miért nyúlják le más ötletét?”
 • 5. T 2008. április 02. 21:28
  „Szerintem aluljárónak van igaza!
  Eddig is 5 percenként vártál 10 percet, aztán vagy jött vonat, vagy nem. Ezután a csengeryben fogsz várni, utána meg álldani fogod a napot, amikor valaki végre kitalálta ezt a projektet!
  Természetesen vennek is mint mindennek, vannak előnyei, hátrányai. Hosszútávon mindenképpen logikus öttletnek tartom.”
 • 4. ficsúr 2008. április 02. 16:33
  „aluljáró!
  nem én vagyok a szűk látókörű azt hiszem, a kommented alapján....menj majd le holnap petőfi téri a mélygarázsba parkolni, aztán majd beszélgetünk.....
  szerinted akkor merre kerülje ki majd az ember? a csengerin, ahol most is áll a forgalom csúcsidőben?!”
 • 3. paprikajancsi 2008. április 02. 13:06
  „2. aluljáró 2008.04.02 12:52

  Én igazán örülök neki, hogy valamit kezdenek vele, ugyanakkor kicsit félek is attól, hogy ez nem pár hónapig, hanem pár évig fog tartani.”
 • 2. aluljáró 2008. április 02. 12:52
  „Kedves Ficsúr! Tényleg ez a legnagyobb bajod? Neked nem ér meg néhány hónap kellemetlenséget az, hogy utána soha ne kelljen megállnod a sorompónál?? Ennyire szűklátókörű vagy? Egyébiránt már várom a fikázó hozzászólásokat, hogy milyen hülye megint a városvezetés, hogy meg akarja oldani ezt a többévtizedes problémát meg ilyesmi.”
 • 1. ficsúr 2008. április 02. 09:25
  „már csak arra lennék kiváncsi, hova fogják onnan elterelni a forgalmat?? mikor legutóbb le volt zárva pár napra munkálatok miatt az átkelő, mozdulni sem lehetett a reggeli forgalomban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Logopédiai és pedagógiai napok

Sopron - Holnap kezdődik a tizennegyedik alkalommal megrendezett Soproni Logopédiai és Pedagógiai… Tovább olvasom