Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Jól száguld: milliárdos nyerség a GYSEV-nél

2,7 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a 2012-t a GYSEV. Idénre további fejlesztések várhatók.

A vasúttársaság tulajdonosai a GYSEV Zrt. csütörtöki, éves rendes közgyűlésén fogadták el a cég éves beszámolóját. A dokumentum szerint a társaság csoport szinten 2 milliárd 706 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A cég mérlegfőösszege először lépte át a 100 milliárd forintos határt: a 2011-es 95 milliárd után 2012-ben 101 milliárd forint volt.

A vasúttársaság a 2012. évi eredményei után Magyarországon 353 millió Ft, Ausztriában 458 ezer euró társasági adót fizetett. Helyi iparűzési adó kötelezettsége az érintett önkormányzatoknál a 2012-es év tevékenysége után 236 millió Ft-ot tett ki.

Kövesdi Szilárd a GYSEV Zrt. vezérigazgatója szerint fontos hangsúlyozni, hogy az eredményeket abban az évben sikerült elérni, amikor már teljes egészében társaságunk végezte a személyszállítást a 2011-ben átvett vonalakon.

„Az eredményes gazdálkodás olyan fejlesztésekre adott lehetőséget tavaly, mint a csaknem 50 milliárd forint értékű Sopron-Szombathely-Szentgotthárd nagyprojekt keretében megvalósuló soproni vasúti aluljáró, illetve szombathelyi felüljáró megépítése. Emellett említhetném a körmendi intermodális közlekedési rendszer kialakítását, a vezérlőkocsik és egy újabb Jenbacher motorvonat vásárlását, vagy a Schlieren-kocsik felújítási programjának folytatását – tudatta a vezérigazgató."

Skála János, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója elmondta: a cégcsoporton belül az eredmény több mint 75 százalékát az osztrák és magyar területen is működő CARGO vállalatok termelték meg. Ennek is köszönhető, hogy az idei évben jelentősen bővíteni tudták a GYSEV CARGO Zrt. vasúti teherkocsi-állományát.

„A tavaly megtermelt eredményt a társaságunk tulajdonosai ebben az évben sem vonják el, ez pedig a GYSEV csoportnak lehetőséget ad arra, hogy a járműpark fejlesztésével mind a személy, mind pedig az áruszállításban tovább emelje a szolgáltatások színvonalát" – mondta Skála János.

A megtermelt források több, már elnyert és folyamatban lévő uniós, az Új Széchenyi terv keretében megvalósuló projekt önrészét is biztosítani fogják. Az uniós projektek között kiemelt szerepet kap a Porpác-Mosonszolnok, valamint a Szombathely-Zalaszentiván szakasz villamosítása, valamint a közlekedésbiztonsági projekt megvalósítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világörökség nap a Fertő-tájon

Íjászattal és csónakázással, múzeumlátogatással és játékos kincskereséssel ünneplik a világörökség… Tovább olvasom