Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Jelentkezőket vár a Castanea a 730 növénycsemetére

Sopron - Ismét elindult a Castanea Környezetvédelmi Egyesület közösségi faültetése. Még lehet jelentkezni az őshonos fa- és cserjecsemetékért.
Hétszázharminc facsemetét ültet el Sopronban a Castanea Környezetvédelmi Egyesület. Várják azon érdeklődőket, akik szívesen rész vennének az akcióban és szeretettel gondoznák saját kertjükben a növényeket.

– Eddig körülbelül 50–60 növény fogyott, de körülbelül 400-ra van jelentkező – mondta el a Kisalföldnek Hárs Olivér, a Castanea elnöke. – A juhar, hársfa, gyertyán, kányabangita, ostormén bangita, húsos som, vörösgyűrűs som mellett külön kívánságokat is igyekszünk teljesíteni.

A növényeket a Nyugat-Magyarországi Egyetem botanikus kertje, illetve magánfaiskolák, kertészetek ajánlották fel. Jelentkezni a Castanea Környezetvédelmi Egyesületnél a 99/788-904-es telefonszámon vagy a castanea@castanea.hu e-mail címen lehet.

Hárs Olivér hozzátette, a régi szokás szerint kérik, hogy a születő gyerekeknek ültessenek fát a szülők. A hagyomány szerint kisfiúnak körtét, kislánynak almát, az ifjú pároknak pedig cseresznyét vagy meggyet ültessenek a rokonok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP az irodavezetőknél

Kalmár István frakcióvezető, Biczi László frakcióvezető-helyettes és Hruby József, a pénzügyi… Tovább olvasom