Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Ismét `kinyitott`az illegális szemétlerakó

Sopron-Fertőrákos - Ismét szemétben áll a Páneurópai Piknik felé vezető út, a sopronpusztai erdőszél.
Legutóbb 2007 decemberében számoltunk be arról az illegális szemétlerakóról, melyet Sopronpuszta közelében a Páneurópai Piknik felé vezető út mellett a polgárőrök fedeztek fel. Akkor legalább tíz köbméternyi háztartási és más hulladékot, játékokat, kidobott bútorokat, nejlonzacskókat takarítottak el, a szemét azonban – valamilyen rejtélyes oknál fogva – ismét megjelent.
Szeméthegyek
Annak ellenére hogy a Harkai úti hulladéklerakóban ingyenesen szabadulhat meg bárki a hulladéktól, a sopronpusztai erdőszél újra meg újra szeméttől tarka. A szennyezett terület nem Sopronhoz, hanem Fertőrákoshoz tartozik.

– Ahhoz hogy bírságolni lehessen a szemetelőt, tettenérés szükséges, ez azonban nagyon ritka – mondta Kosztka László a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdáslkodási Kft. ügyvezetője. – A legutóbb különböző füzeteket, számlákat találtunk a hulladék között, teház azonosítható volt hogy kitől származik. Azonban mindez hiába, ha nem lehet az illetőt a szemét lerakásakor elkapni.

Olvasóink írták

 • 16. orgona 2008. április 20. 00:48
  „Aki ilyet csinal az egy semmirevalo ember! ne a szaja jarjon hanem a keze de ilyenekböl sajnos keves van!”
 • 15. Jógyerek 2008. április 10. 09:57
  „Titus! (11. hozzászólás)
  Amit írtam azt a következő hozzászólásodra reagálva írtam neked: "ZÖLDKOMMANDÓ" HOL VAGY ? Csak legyen mire fogni az elköltött pénzt? Semmit nem csinál,senkit nem fog meg,és senkit nem büntet!

  Magyarul ebből nekem az jött le, hogy mástól várod a megoldást mint ahogy sok más ember is.”
 • 14. matriné 2008. április 10. 09:20
  „Az "Önkormányzatok" Azok semmi máshoz nem értenek mint a "díjak" emeltetéséhez! Ebből lessz az osztogatni való pénz! Csőszöket meg minek is alkalmaznának! Még a haverokat megfognák, amikor a "terepjáró csodáikkal" viszik ki a szemetüket, mint az szigetközben tették pár évvel ezelőtt! Rendőrökről meg annyit! Nekik jobban passzol a gépkocsikiban üldögélve a trafpaxolás! Arra kapnak parancsot! No meg az biztos bevételi forrás a fiskális politikának! Erdőszéleken kajtatni a szemetelők után az egy kicsit macerás lenne a vasalt ingben és a fényesre pucolt cipőkben!”
 • 13. Kobak 2008. április 09. 11:06
  „Szerintem ebben az esetben a tenni akarás már kevés. Itt az önkormányzatoknak kellene szigorúbban fellépni.
  Míg a büntetési tétel közel annyi mint egy nagyobb konténer ára ( építési törmelék esetében ) a szemetelő inkább kockáztat. Mit veszíthet?
  1. Senki nem lát semmit.
  2. Látja, de nem mer szólni.
  3. Szóvá teszi, elküldik melegebb éghajlatra... ( még rendőrt sem tud hívni, mert rendőreink Pesten vannak )
  4. Lefotózza. ( A szemetelő megmagyarázza az ellenkezőjét...ld.TV2 Napló c. műsor korábbi riportja )”
 • 12. joco1 2008. április 09. 05:36
  „Sajnos nem csak az "erdök széle" szemetes, hanem a város nagyrésze is. Pld. a vasutállomással szemben a nyilt utcán van a kukatárolás, az ott lakok közül sokan-és más "idegenek" is- nem a kukába rakják a szemetet-mert hát a kukásedény piszkos-hanem mellé. Jön a szél és koborebek és kb félora mulva a környéken mindenhol szemetet hord a szél. Ezt láttja az ide érkező legelöször városunkban.”
 • 11. titus 2008. április 08. 22:26
  „Jógyerek!
  Na barátom most nagyon hülyét szóltál.
  Gondolod hogy aki nem tenni akar az ír ide egy mondatot is?
  (Egy "buzgómócsing "környzetvédőnek szóltál be!)”
 • 10. oscar 2008. április 08. 21:46
  „A mai technikával meg lehet figyelni hogy ki viszi oda a szemetet.Csak nálunk Mo.-n nagyobb az inpotencia , mint a tenniakarás.”
 • 9. Kobak 2008. április 08. 20:59
  „Sajnos a megye több pontján is ez a látvány fogadja az embert. Nem értem, hogy egyesekből miért váltja ki a szemétlerakás kényszerét egy -településhez közel eső- erdős terület. Győrszentivánon is hasonló a helyzet. Amit nem égetnek el, azt kihordják az erdőbe. A büntetési tétel nevetséges és a rendeleteket sem tartatja be senki.”
 • 8. Feri 2008. április 08. 19:56
  „Ha találtak füzeteket számlákat, akkor a rendőrség dolga kideríteni, hogy hogyan került oda! Kérdés: az illetőnek van-e kukája, fizet-e szemétszállításért stb. Szerintem fel lehetne göngyölíteni az ilyeneket. Csak akarat kérdése. Ha valakit jól megbüntetnének érte, és ennek megfelelő sajtóvisszhangja is lenne, akkor valószínűleg az illető és a környezete nem tenné ezt többé. Szerintem”
 • 7. Jógyerek 2008. április 08. 19:46
  „"Legutóbb 2007 decemberében számoltunk be arról az illegális szemétlerakóról, melyet Sopronpuszta közelében a Páneurópai Piknik felé vezető út mellett a polgárőrök fedeztek fel."

  Gratula a polgárőröknek!
  Titus!
  Sajnos nem oly könnyű megfoni az ilyen embereket. Amúgy meg nem raklamálnod kell, hanem neked is adott, hogy tégy valamit a környezetedért és kicsit jobban odafigyelj te is bizonyos dolgokra. ha mindenki kicsit figyelne a másikra és a környezetére akkor talán elkerülhetőbbek lennének az ilyen és hasonló szemétkupacok és egyebek.”
 • 6. Jógyerek 2008. április 08. 19:46
  „"Legutóbb 2007 decemberében számoltunk be arról az illegális szemétlerakóról, melyet Sopronpuszta közelében a Páneurópai Piknik felé vezető út mellett a polgárőrök fedeztek fel."

  Gratula a polgárőröknek!
  Titus!
  Sajnos nem oly könnyű megfoni az ilyen embereket. Amúgy meg nem raklamálnod kell, hanem neked is adott, hogy tégy valamit a környezetedért és kicsit jobban odafigyelj te is bizonyos dolgokra. ha mindenki kicsit figyelne a másikra és a környezetére akkor talán elkerülhetőbbek lennének az ilyen és hasonló szemétkupacok és egyebek.”
 • 5. matriné 2008. április 08. 17:50
  „Amig nem kap parancsot a rendőrségünk a felderítésre addig nem mis lesz rend ebben az országban! Az nem megoldás hogy a gyerekeket vezénylik ki szemétszedésre!" Kommonista műszakban"! Persze ez tetszik egy két hozzászólónak, mint, azt lehet bolovasni. Ö biztos ért a szervezéshez, ha ingyen munkára a gyerekeket lehet befogni szinte "önként"! A sok munkanélküli meg áll sorba a segélyért mert nincs, aki nekik szervezné meg a munkát, ha már a rendőrségünk meg találta a szemetelőket és előteremtette a büntetési díj tételből a rávalót!Presz a költségvetésbe kell befizetni a büntetési díjakat! Így aztán sosem lesz pénz az eltakarításra! Nincs aki ezen a rendszeren változtasson?”
 • 4. joco1 2008. április 08. 16:40
  „Uraim/Hölgyeim! Ezek vagyunk mi.És érdekes a fenti kép és a "szokás" szemét halmazok alapján nem a legszegényebb réteg "szabadul" meg ilyen modon a "feleslegétől"”
 • 3. titus 2008. április 08. 16:23
  „Pontosabban,büntet. Akit nem kellene.”
 • 2. titus 2008. április 08. 16:22
  „"ZÖLDKOMMANDÓ" HOL VAGY ? Csak legyen mire fogni az elköltött pénzt? Semmit nem csinál,senkit nem fog meg,és senkit nem büntet!”
 • 1. Sziszifusz 2008. április 08. 13:44
  „Amíg a b?nöz?t jobban védi a jog, mint az ártatlant -mindenféle személyiségi jogra hivatkozva- ne is várjunk áttörést. Az, hogy a kukásautó hol ürít nyilván egyszerüen lekövethetö. Így, ha valaki nem a szervezett szemétszállítás keretében (ide értve az egyéni harkai úti telepre történö szállítást is) szabadul legyen büntethetö!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiscsillag Sopronban

A hazai rock-piac egyik legjobb lemezének kikiáltott „Greatest Hits, vol. 1.” című album… Tovább olvasom