Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ingyen dolgoznának Sopronnak

Sopron - A téglagyár igazgatója, Hatos László hetekkel korábban felvetette: munkatársaik ingyen és bérmentve részt vennének a város óvodáinak, iskoláinak karbantartási munkáiban. A városházán június 15-re kapott találkozási lehetőséget a polgármesterrel.


– Cégünk vezetése úgy határozott, hogy a gazdasági válság miatt kialakult helyzetben a második félévig szüneteltetik Sopronban a téglagyártást – mondta az előzményekről Hatos László gyárigazgató.

– Ugyanakkor a Wienerberger egyetlen munkatársától sem vált meg, sőt, teljes munkaidőben foglalkoztatjuk őket. A termelés újraindításáig karbantartási munkákat végeznek, raklapokat javítanak, épületek kisebb felújításán dolgoznak, parkosítanak, illetve bányaterületeket rendeznek. Eközben vetődött fel a gondolat: van szabad kapacitásunk arra, hogy lakatos- és villanyszerelő-szakértelmünkkel, szerszámainkkal ingyen és bérmentve a város szolgálatába álljunk – mondta el az előzményekről Hatos László.

Az igazgató e kezdeményezéssel már korábban is kereste telefonon Fodor Tamás polgármestert, akit utolérni sajnos nem tudott. Így a polgármesteri hivatal titkárságának javaslatára, még május 8-án e-mailben írt levelet Sopron első emberének. Mint azt egyebek mellett megfogalmazta: ˝A jelenlegi gazdasági környezet az élet minden résztvevőjét, így az önkormányzatokat is nehezen megoldható feladatok elé állítja. Miután a téglagyár Sopronban működik és munkatársaink nagy része is Sopronban él, vállalatunk vezetőségének egyöntetű támogatásával úgy döntöttünk, hogy felkínáljuk segítségünket a város gyermekintézményeinek karbantartására.˝

Egyedülálló kezdeményezés: A téglagyáriak javítási, felújítási munkákat végeznek a gyárban. Felajánlották térítésmentes segítségüket a városvezetésnek is. Fotó: Magasi Dávid
Egyedülálló kezdeményezés: A téglagyáriak javítási, felújítási munkákat végeznek a gyárban. Felajánlották térítésmentes segítségüket a városvezetésnek is. Fotó: Magasi Dávid

Az igazgató néhány nap múlva kapott választ: ebben közlik, a polgármester június 15-én személyesen fogadja őt hivatalában.
A kezdeményezést szerkesztőségünk példaértékűnek tartja, ezért megkérdeztük Fodor Tamást, miért kell június közepéig várni a találkozóval. Annál is inkább, mert a nyári karbantartási munkák már esedékesek az intézményekben.

– A városvezetés örömmel fogadta a Wienerberger felajánlását, amellyel élni szeretnénk – fogalmazott Fodor Tamás polgármester. – Az idei intézményi felújítások a tervezett menetrendben zajlanak, így a téglagyáriak konkrét segítségét ebbe kell beütemezni. Sűrű programjaim és megkereséseim miatt adták munkatársaim a június közepi időpontot a részletek megbeszélésére. Mindenesetre megpróbálok egy közelebbi dátumot találni a találkozásra – zárta a polgármester, aki szerdán Őriszentpéteren vett részt a Regionális Fejlesztési Tanács ülésén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkeresik a nyári bulira valót

Sopron - A diákok egy része a vakációban maga keresi meg a bulira valót. Iskolaszövetkezeten… Tovább olvasom