Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Hungarikum a Fertő-táj világörökség

A hazánkban található világörökségi értékek külön elbírálás nélkül a törvény erejénél fogva hungarikummá váltak. Így a Fertő-táj képviselői is átvehették az erről szóló dokumnetumot kedden az Operett Színházban.

Először nyújtották át a hungarikumoknak járó elismeréseket, a Budapesti Operettszínházban december 3-án az Operett Színházban. "A magyarság nemzeti értékeit ünnepli a Hungarikum Gála" – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke az eseményt megelőző sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy legutóbb a gyulai kolbász, a szikvíz, a magyar operett, a Kassai-féle lovasíjász módszer és Puskás Ferenc életműve került fel a jelenleg 24 hungarikumot tartalmazó listára.

A Hungarikum Bizottság elé azok az értékek kerülnek, amelyek túllépik a települési és megyei, valamint külhoni értéktárak kereteit, és bekerültek a magyar értéktárba. A hazánkban található világörökségi értékek külön elbírálás nélkül hungarikummá váltak.

A keddi gálán az erről szóló elismerést Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa elnöke és a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója, Reischl Gábor együttesen vette át.

A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa a Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérése alapján 2012. december 16. óta a Fertő/Neusiedler See kultúrtáj világörökség, magyarországi részének felelős gondnoka.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni üzlet is tagja lehetett az adócsaló bolthálózatnak

A hálózat működtetőire csapott le a NAV, a nyolc megyére kiterjedő ügynek 13 gyanúsítottja van, egy férfi előzetes letartóztatásba került. Tovább olvasom