Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Hulladék a kerékpárút mentén

Sopron - A tavasszal átadott, Ágfalvára tartó bicikliút mentén sokasodnak az illegálisan elhelyezett szemétkupacok. A hulladékgazdálkodási kft. hulladékkommandóval szeretne gátat vetni a nem kívánatos jelenségnek.
A kirándulást kedvelők méltán örülhettek az idén tavasszal átadott, Ágfalvát Sopronnal összekötő bicikliútnak. Az örömbe azonban az átadás óta némi üröm vegyült, hiszen sokan azóta is illegális szemétlerakónak használják a bicikliút mellett található zöld területet.

Az arra kerékpározók és sétálók találkozhattak már kiöregedett mosógéppel, gáztűzhellyel, összetört WC-kagylóval, zsákokba pakolt szeméttel. A vonattal érkező külföldiek pedig azonnal észrevehetik, hogy átlépték az országhatárt, hiszen az ablakból „pompás" kilátás nyílik a az öncélúan kinevezett szeméttelepre.

M. Andrea gyesen lévő kismama szívesen tesz sétákat a kerékpárút mentén, ahol a gyerekek biztonságosan tanulhatják a biciklizést. Lapunknak elmondta, mihelyt eltűnik egy szemétkupac, nem sokkal utána újabb kerül a helyére.

Az Ágfalvát Sopronnal összekötő bicikliút melletti területet sokan illegális szemétlerakónak használják.

Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta, bejelentésre elszállítják az illegális hulladékot. – Társaságunk létrehozta az úgynevezett hulladékkommandót, amelyet éjjel-nappal lehet értesíteni a fentiekhez hasonló problémákról a 315-283-as telefonszámon.
Az igazgató hozzátette, ebben az évben már másodszor szerveznek lomtalanítást, a Harkai úti telepen pedig egy köbméterig ingyen átveszik a hulladékot, ennek dacára vannak, akik mégis szennyezik a környezetet. A polgárőrség megfigyelő szolgálata is segít a felderítésben, és jelzi az illegális szemétlerakók helyét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan bontani kezdik az útlevélkezelő fülkéket

Schengeni övezet - A schengeni övezethez való csatlakozásunk után a határállomásokon lebontják az… Tovább olvasom