Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Hidegségé a legjobb községi honlap

Hidegség - A legjobb községi honlap lett idén Hidegség internetes oldala. A szakértők szerint az oldal jól átlátható, informatív és minden, az önkormányzattal kapcsolatos hír megtalálható itt.
A közelmúltban a Kisalföldben számoltunk be arról, hogy egy civil szervezet által készített felmérés jelentős hiányosságokat talált több város, közte Sopron internetes oldalán. Egy kistelepülés, Hidegség azonban szép sikert érhetett el a közelmúltban. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) minden évben osztályozza Magyarország összes településének (község, város, nagyváros) internetes oldalát. Ebben az évben a Fertő-parti község érdemelte ki a falvak mezőnyében a legjobb helyet.

– A szakértők több szempont alapján vizsgálták a honlapokat – mondta el Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára. – Ilyen volt egyebek mellett, hogy az önkormányzattal, a képviselő-testülettel kapcsolatos hírek megtalálhatók-e, továbbá az oldal mennyire interaktív, azaz a helyieknek biztosított a hozzászólás lehetősége. Lényeges volt még, hogy az adott község civil szervezetei, vállalkozásai is bemutatkozhassanak.

Hidegség a százötven pontból kilencvenegyet szerzett meg. Ez az eredmény az abszolút versenyben a kilencedik helyre lett elegendő.
Kovács Istvánt, a település polgármesterét váratlanul érte a döntés. – Az átadásra sem akartunk elmenni, úgy véltük, nem érhetünk el komolyabb sikert. Aztán mégis mi nyertünk. Az önkormányzati hivatal dolgozói mellett egy munkatársunk rendszergazdaként foglalkozik a honlappal – tette hozzá a faluvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítéltek a börtöniskolapadban

Sopronkőhida - Miután máshol bezárták, Sopronkőhidán tegnap megnyitották a tanévet. A fegyintézet… Tovább olvasom