Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hiányzik az állatmenhely

A Sopronban a kóborló ebeket Nagy Dénes gyepmester fogja be és szállítja ki a gyepmesteri telepre.
 – Hét éve rendszeresen járnak hozzánk az osztrák állatvédők – mondja Nagy Dénes, aki az egykori Deák étterem udvarán elszaporodott kóbor cicák összegyűjtésében és elhelyezésében is aktív szerepet vállalt. – Utoljára kedden voltak, mint mindig, most is lefényképezték az összes kutyát, és hatot a korábban megbeszéltek szerint el is vittek magukkal. Gazdát keresnek nekik, vagy elszállítják őket a legközelebbi magyar kutyamenhelyre, Győrbe. Most hét eb maradt a telepen, ha szombaton ismét jönnek, négyet megint el tudnak vinni.

A kutyákat begyűjtésük után hivatalosan két hétig kell a gyepmesteri telepen tartani, addig jelentkezhet értük a gazdájuk. Utána a jogszabályok értelmében el lehetne altatni őket, de erre nem sokszor kerül sor. A telep házőrző kuvasza már december óta itt él, a nagytestű és idősebb kutyáknak különösen nehéz gazdit találni.

Dr. Kertész Zoltán városi főállatorvos nem kívánt az osztrák tévében elhangzott vádakkal foglalkozni, de kiemelte, hogy csak a beteg és gyógyíthatatlan állatokat altatja el, és szó sincs agyonverésről.

– A soproni gyepmesteri telep nem alkalmas arra, hogy hosszú távon itt maradjanak a kutyák – teszi hozzá Kelemen Imre, a városüzemeltetési iroda igazgatója. – Szükség lenne egy menhelyre a környéken, vagy más megoldást kellene találni az elhelyezésükre. Az osztrák állatvédők mellett magyar kutyamentő alapítványok jelentkezését is szívesen fogadnánk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tábla ellen tiltakoznak a lakók

A Pócsi utcában kihelyezett megállni tilos tábla ellen tiltakoznak a lakók. A nagyforgalmú, szűk utca bal oldalán a parkolási tilalmat a gyalogos forgalom biztosítása miatt vezették be. Felújítjását a nyár végére tervezik, azt követően bevonják a fizetőparkolási-rendszerbe. A Pócsi utcai lakók tiltakoznak ez ellen. Tovább olvasom