Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Helikopteres mentés egymillióért - Síszezon és veszélyek

A külföldre utazók csupán harmada köt biztosítást, pedig a síszezonban a legprofibb sportolót is érheti baleset. Egy helikopteres mentés költsége meghaladhatja az egymillió forintot is, amit biztosítás hiányában a sérültnek kell megfizetnie.


Egy felmérés szerint tíz külföldre utazó ember közül csak hatan kötnek biztosítást, pedig egy vírusfertőzés miatt is több tízezer forintnyi valutát hagyhatunk a kórházban. A síszezon talán még több veszélyt tartogat. Az egyik soproni utazási iroda munkatársa lapunknak elmondta, mindenkinek felhívják a figyelmét a biztosítás nélküli utazás veszélyeire, de csak kevesen élnek a lehetőséggel. – A többség arra hivatkozik, a bankkártyájával együtt jár a biztosítás is, de indulás előtt érdemes alaposan utánajárni, mit is fedez ez valójában. Egy családnak összesen sem kerül tízezer forintnál többe egy átlagos kötvény, ezen nem szabadna spórolni – vélekedett Katalin.

– A legprofibb sportolóval is történhet baleset, a tb-nél váltható E111-es kártya viszont csak a sürgősségi ellátást fedezi. Ha kórházi kezelésre van szükség, azt már a páciensnek kell állnia. A mentőhelikopteres szállítás akár milliós költséget is jelenthet, a légi járművet pedig gyakran bevetik a hegyekben a mentési szakemberek – fogalmazott ifj. Birkás József biztosítási szakember.

A síterepeken a legprofibb sportolót is érheti baleset, a kezelés költségeit a biztosítás fedezi.
A síterepeken a legprofibb sportolót is érheti baleset, a kezelés költségeit a biztosítás fedezi.

Megtudtuk, Európában az ambuláns orvosi ellátásokért 100–400 eurót is elkérhetnek, a kórházi költségek napi 300 és 600 euró között mozognak, a műtétek 10 ezer euróba is kerülhetnek. A díjak pedig utólag, adók módjára is behajthatók.

Az utazási biztosítók segélyszolgálata hívás esetén magyar nyelven tájékoztatja a bajbajutottat.
Az utazási biztosítók segélyszolgálata hívás esetén magyar nyelven tájékoztatja a bajbajutottat (a telefonszám a kötvényen található). A kezelési költségeket a biztosítási kötvénnyel egyenlíthetjük ki. Többfajta típus köthető, a napidíj néhány száz forinttól háromezer forint körüli összegig terjedhet, s ennek függvényében nyújtanak fedezetet. Nem csak orvosi ügyekben segítenek, a gépkocsi hazajuttatásában, ügyvédi költségek esetén, poggyászkárnál is támogatást nyújtanak. Egyes biztosítások az orvosi díjakat 10 millió forintig, a mentőhelikopteres mentést 2,5 millió forintig, a poggyászkárokat 160 ezer forintig, míg a hazaszállítást korlát nélkül térítik. Speciális szolgáltatásként a síbérlet árának visszatérítését, a sífelszerelés biztosítását is vállalják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotókiállítás a zsirai szociális otthon lakóiról - galéria

Fábián Gábor fotográfus Arcok a múló időben címmel portréfotókon keresztül mutatja be a zsirai… Tovább olvasom