Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Három év a bozótvágóval kaszaboló soproni férfinak

Jogerősen három év börtönre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla azt a soproni fiatalembert, aki 2010 elején bozótvágó késsel többször rásújtott vitapartnerére.

Az első fokon kiszabott két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztés helyett jogerősen három év börtönre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla azt a soproni fiatalembert, aki 2010 elején bozótvágó késsel többször rásújtott vitapartnerére.

A bírói tanács ezzel helyt adott az ügyész kérésének, hogy ne életveszélyt okozó testi sértésben, hanem emberölés kísérletében marasztalják el a tette idején húszas évei elején járó férfit, még akkor is, ha "látszólag nem célzott csapásokkal" sebesítette meg áldozatát.

"A vádlottat most kell megfogni, hogy többet ilyet ne kövessen el" - hangsúlyozta Horváth Péter ügyész. Szerinte alkoholfüggősége dacára a tettes beszámítható volt cselekménye idején. Elmondta azt is, hogy a vita elfajulásában csak a vádlottnak és környezetének volt szerepe, a sértettnek nem.

Az ügyész a hasonló cselekmények gyakori volta mellett a tett előtt elfogyasztott jelentős mennyiségű alkoholra hivatkozva is kérte - a prevenció jegyében - a büntetés súlyosbítását.

Kovács Tamás bíró az ítélet indokolásában hangsúlyozta: nem a vádlott szándékán, csak a szerencsén múlott, hogy a kés nem ért életfontosságú szervet, és az áldozat csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, hiszen a csapások fején, nyakán és kulcscsontján érték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés Árpád vezér feltárásra váró sírjánál

Árpád vezér halálának 1106 éves évfordulóján megemlékezést tartanak Németóváron, ahol a hagyomány… Tovább olvasom