Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Harmincnyolc év egy oviban

Kiss Ferencné ma is élete első munkahelyén tölti a dolgos hétköznapokat. Az óvodavezető-helyettes munkáját nemrégiben a legmagasabb szakmai díjjal ismerték el.

– Mindig óvodapedagógusnak készültem és 38 éves pályafutásom alatt egyetlen pillanatig sem bántam meg a döntésemet – mesélte a Brunszvik Teréz-díjjal nemrégiben kitüntetett Kiss Ferencné, az egyetem Lewinszky Anna-gyakorlóóvodájának helyettes vezetője.

– Még nem keltem fel úgy, hogy nincs kedvem dolgozni menni, a gyermekmosoly mindig minden nehézségen átsegített. 1972-ben kezdtem a pályát, akkor magasabb létszámú csoportokban végeztük az oktató-nevelő munkát. A korábbi évekhez képest az is változás, hogy régebben kötöttebb volt a napirend, most több idő jut egy-egy gyermek tehetségének kibontakoztatására. 1984 óta gyakorlóóvodaként is dolgozunk, a hallgatók munkáját segítjük. Ez egy másik kihívás, de örömmel teszem. Kevesen mondhatják el, hogy onnan mennek nyugdíjba, ahol a pályájukat kezdték, remélem, ez nekem megadatik – tette hozzá.

Kiss Ferencné
Kiss Ferencné

Az óvodapedagógus a magyar kultúra napja alkalmából vehette át díját az oktatási minisztertől. Örül, hogy elismerték a munkáját, bár számára a gyermekmosoly is felér egy kitüntetéssel. 

Olvasóink írták

  • 2. Kuvasz 2010. február 10. 16:57
    „Gratulálunk és köszönjük Gyöngyi néni”
  • 1. Adeleida 2010. február 09. 09:34
    „Sok szeretettel gratulálunk!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanoknak: Még nyitva a nemzetközi váró

Ezen a héten minden nap éjszaka, a hajléktalanok előtt még nyitva áll a GYSEV soproni nemzetközi… Tovább olvasom