Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Gyermekeket ajándékoztak meg

Sopron - A passaui máltaiak jóvoltából több száz ajándék talált gazdára a hétvégén a Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportja karácsonyváró gyermekprogramján.
Kicsinyek és nagyobbacskák öröme, mosolya kísérte a Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportjának karácsonyváró műsorát a GYIK-ban. A német nemzetiségi iskola diákjai, a helyi máltaiak ifjúsági és gyerekcsoportja, az Orsolya-iskola néptánccsoportja, a zeneiskola kamaraegyüttese, nemkülönben a Pendelyes néptáncegyüttes fellépésének nemcsak a helyi közönség, hanem a passaui máltaiak küldöttsége is tapsolhatott. A családi program záróakkordjaként több száz gyermek örülhetett a karácsonyi ajándékoknak.

– A Máltai Szeretetszolgálat immár tizedik éve rendez a családosoknak karácsonyváró délutánt – mondta Tamás Józsefné, a helyi szervezet vezetője. – A most színre vitt tanulságos történetek arról szóltak, hogy nem kell sok pénz ahhoz, hogy szeressük egymást, s hogy örüljünk a kis Jézus megszületésének. Hagyománnyá vált, hogy karácsonyi műsorunk után a passaui máltaiak megajándékozzák a soproni gyerekeket. Örülünk, hogy ezúttal is köszönthettük német vendégeinket.

A soproni és a passaui máltaiak együtt osztották ki több száz gyermeknek a Németországból származó ajándékokat. Fotó: Gosztonyi Miklós

– A passaui és a környékbeli családok állították össze a több száz – édességből, játékból, egyéb hasznos dolgokból álló – szeretetcsomagot, amelyre gondosan ráírták, nagyjából hány éves fiúnak vagy lánynak való – tájékoztatott Roland Kronawitter passaui máltai szeretetszolgálatos. – A gyűjtést november végén kezdtük el. Ezúttal is sokan küldték ismeretlenül üdvözletüket a soproni családoknak.

Ludwig Berger, a német város máltai vezetőségi tagja hozzátette: az ötvenezres Passau máltai csoportjának hatszáz aktív tagja van. A támogatói kör létszáma meghaladja a 18 ezret, igaz, ebbe a Passau környéki települések is beleértendők. (Sopronban a máltaiak aktív és támogatói tagsága nem éri el a száz főt – a szerk. megj.) A soproni akció mellett román kórházak betegeit és idősotthonok lakóit keresik még fel, hogy ajándékcsomagjaik révén elvigyék nekik is a karácsony üzenetét, a szeretetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznosan telik a szabadidő

Sopron - A nehézségek ellenére is működik a Pedagógusok Művelődési Háza. Folyamatosan pályáznak, a… Tovább olvasom