Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gőzerővel dolgoznak a gázért Sopronban

Újabb fejezetéhez érkezett a Frankenburg úti társasház gázszerelése.

– Minden tulajdonost sikerült utolérnünk, mindnyájukat tájékoztattuk a helyzetről és a tennivalókról – mondta Keszthelyi Gábor, a Frankenburg úton múlt hét kedd óta gáz nélkül maradt társasház közös képviselője.

Ezzel minden akadály elhárult a szerelők elől, akiknek rengeteg tennivalót adnak a fűtés nélkül maradt lakások. A gázmű ugyanis csak akkor szolgáltathat újra, ha minden fogyasztói hely a jelenleg hatályos törvényekben foglalt feltételeknek megfelel.

A kivitelező cég munkatársai sorra járták a lakásokat és elvégezték a törvény előírásainak megfelelő szereléseket. Fotó: Magasi Dávid
A kivitelező cég munkatársai sorra járták a lakásokat és elvégezték a törvény előírásainak megfelelő szereléseket. Fotó: Magasi Dávid


– A lakásokon belül végezzük a javításokat – tudtuk meg a kivitelező cég épületgépész-mérnökétől, ifj. Németh Szabó Lászlótól. – A lakók együttműködők, többségük mára megértette, nem rajtunk múlik, hogy még mindig nincs gáz a házban. A szabályokat nem mi találtuk ki, ellenben abban próbálunk partnerek lenni, hogy a fogyasztók minél előbb rendelkezzenek az előírt feltételekkel.

Mindenhol felmértük a tennivalókat, mindössze két olyan lakás akadt, ahol semmit sem kellett tenni, a többiben vagy csövet kell kicserélni, vagy szellőzőt, illetve elszívót kell felszerelni. Akad olyan hely, ahol tízezer forint, lesz, ahol hetvenezer forintba kerül, hogy a lakás megfeleljen az előírásoknak – magyarázta a szakember.

– Azt is el kell mondanom, hogy bár jó pár ilyen problémával találkozott már a cégünk, ennyire gördülékenyen és gyorsan egyszer sem ment az engedélyeztetés. A laikusok számára persze nehezen értelmezhető, hogy mi tart ilyen sokáig, de például csak a tervek tíz centiméter magas paksamétát tesznek ki. Rengeteg munka lesz abban, mire a házat újra visszakapcsolják – mondta el ifj. Németh Szabó László.

Tegnap a lakások felében már végeztek a kivitelező munkatársai, csütrötökön folytatják a szereléseket. Ha ilyen ütemben tudják folytatni a munkát, vagyis a lakók lehetővé teszik a bejutást, napokon belül újra lehet fűtés a lakásokban.

A lakók és az irodákban dolgozók nyilvánvalóan várják már, hogy újra meleg legyen a helyiségekben, annak ellenére, hogy a legtöbben villanyradiátorokkal megoldották, hogy otthonaikban vagy a munkahelyeiken elviselhető legyen a hőmérséklet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszoklevél Orbánnak Sopronból: `ez egy politikai giccs´

Politikailag nem volt szerencsés a díszoklevél adományozása, az adósság átvállalása önmagában is… Tovább olvasom