Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Generációk óta szolgálnak Weltlerék

Szombaton ritka ünnepet tartanak a soproni evangélikus templomban: lelkészszentelésre gyűlnek össze a hívek, a családtagok. Weltler Gábor tradicionális lelkészcsaládból származik, mégsem a hagyomány vezette a szolgálathoz.

Újabb lelkészt ad az evangélikus egyháznak a Líceum. A 24 esztendős Weltler Gábor licista évei alatt határozta el, hogy a papi hivatásnak szenteli életét.

– Apám és nagyapám is lelkész, felmenőim generációk óta az egyházban végeznek szolgálatot, mégsem a tradíció vezetett a lelkészi hivatás felé – vallja be a fiatalember, aki élete nagy napjára, lelkésszé szentelésére készül. – Lázadó kamasz voltam, meg sem fordult a fejemben a papi pálya. Bevallom, a leghalványabb indíttatást sem éreztem ahhoz, hogy őseim örökébe lépjek. De mindig voltak körülöttem olyan emberek – a családon kívül is –, akik meglátták bennem a lehetőséget. Solymár Mónika, a Líceum akkori iskolalelkésze ilyen volt. Kitalálta és megszervezte a révfülöpi hittantábort, s engem is rábeszélt a részvételre.

Ott érintett meg valami. Egyszer csak ráébredtem: már nemcsak a közös focizást élvezem, hanem a bibliai előadásokat, az elmélkedéseket is. A pályaválasztásnál már nem volt bennem kétség.

A lelkész mandátuma arról szól, hogy a megfeszített Krisztust hirdeti – vallja Weltler Gábor, aki a nagy napra is Pál apostoltól választott idézetet.
A lelkész mandátuma arról szól, hogy a megfeszített Krisztust hirdeti – vallja Weltler Gábor, aki a nagy napra is Pál apostoltól választott idézetet.

Weltler Gábor az öt év elméleti, majd az egyesztendős, Szombathelyen G. Labassa György mentorsága alatt töltött gyakorlati képzése alatt hitben és akaratban is megerősödött.

– Szombathelyen egy olyan gyülekezet életébe kapcsolódhattam be, ahol minden tekintetben példaértékű munka folyik, s ezért hálás vagyok – mondja a fiatalember, aki ma még nem tudja, hogy az egyházi élet mely területén; gyülekezetben, iskolában vagy tudományos munkában kell megállnia a helyét, de felkészülten és örömmel áll a feladatok elé. Ősszel a heidelbergi egyetemre utazik ösztöndíjasként, utána kezdődik kétéves beosztott lelkészi szolgálata.

Lelkésszé szentelik

Szombaton délután fél négykor dr. Ittzés János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke szenteli lelkésszé Weltler Gábort az evangélikus templomban.

Olvasóink írták

 • 4. Argathron 2010. július 11. 13:08
  „Gratulálok Gábor! :)”
 • 3. CastorTheBrave 2010. július 09. 14:30
  „Az apukát nem Gábornak hívják...”
 • 2. fmarco 2010. július 09. 12:54
  „Nem gondoltam volna annak idején a gimiben. Tényleg lázadó volt, dehát miből lesz a cserebogár. :) Sok-sok pozitív tapasztalatot kívánok és élményt az életben, és jó szolgálatot!”
 • 1. 56ildi 2010. július 09. 11:06
  „Gratulálok Gábornak és szüleinek /Erikának és Gábornak/ egy régi ismerős”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változás a Fertő-parti autóbuszokon

Sopron - Olvasóink panaszainak kivizsgálása után a Kisalföld Volán Zrt. két Fertő-parti járat… Tovább olvasom