Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Gazdáival sétáló kutyát lőtte le a vadász

Gazdáival sétáló kutyát lőtte le a vadász

Vadász lőtt le szándékosan egy kóbornak vélt, fajtatiszta kutyát. Az eb gazdái feljelentést tettek.

Cziráki Viktória - 2013.04.03. 13:20
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Sétálók figyeltek fel egy kóborló kutyára az ausztriai Pinkafeld közelében, lakott területen kívül. Erről értesítették a helyi vadászt, mivel a megelőző napokban több alkalommal találtak sérült, vagy más állat által elpusztított őzeket ugyanezen a területen.

A vadász nem is késlekedett, egyből a kutya nyomába indult. Talált is egy póráz nélküli ebet és már lőtt is – észre sem véve, hogy a kutya gazdái is ott sétálnak, pár tíz méterre lemaradva. A Snoopy névre hallgató, lelőtt beagle gazdái feljelentették a vadászt. – Snoopy épp szimatolni kezdett valamit amikor lövést hallottunk. Odafordultunk és szólítottam a kutyát. Még elindult szegény, de félúton összeesett. A szemünk láttára pusztult el – mondja Gerhard Kasper, Snoopy gazdája. – Mikor kérdőre vontuk a tettéért, azt mondta hogy telefonon kapott egy bejelentést, mely szerint elvadult kutya veszélyezteti a környéket. Biztos vagyok benne, hogy nem a mi kutyánkat látták...

Peter Kasper Snoopyval. Fotó: orf.at
Peter Kasper gyászolja kis barátját. Fotó: orf.at


A kutya tulajdonosai feljelentést tettek a rendőrségen, nemcsak az eb elpusztítása miatt, hanem gondatlan veszélyeztetés miatt, hiszen nem sokon múlt, hogy valamelyikükkel szintén végezzen az óvatlan vadász.

Az Osztrák Ebtartók Szövetsége aláírásgyűjtést kezdeményezett, melyben azt kérik, tiltsák meg a vadászoknak a kóbor állatok kilövését. 

Fotó: orf.at
Fotó: orf.at


„Egyszerűen fel nem foghatom ami történt - mondja Peter Kasper, Gerhard Kasper kisfia. Snoopy 8 éven át volt hűséges barátja. - Ez egyszerűen szörnyű. Szomorú vagyok és nagyon hiányzik a kutyám.“
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 59 hozzászólás
Moderálásra küldöm 59. 1x2=? 2013.04.06. 13:56

Csak egy kérdés a "Tisztelt Vadász elleneseknek" Mit is csinál a horgász? A halat szivesen eszitek? Vagy?????

Moderálásra küldöm 58. nemvadász 2013.04.05. 21:41

56. Reddd 2013.04.05. 18:13
Én meg örülök, hogy a vadászat kapcsán mindig megy a nagy általánosítás, és az extrém esetek felhozatala. Igen, sajnos vannak olyan vadászok (nevezzük őket inkább puskásoknak), akiknek csak a lövöldözés a lényeg, és ha lehet, akkor mozgó célpontra. De nem ők vannak többségben, csak nyilván róluk szól a média. Ők viszont messziről tesznek a vadgazdálkodásra, ami teljesen más témakör.
Az élet mely területén nincsenek negatív példák? De ettől még nem az az alap... Vagy minden műtét műhibaperrel végződik, minden tanár és pap pedofil, minden rendőr korrupt, minden politikus... (na, ezt inkább hagyjuk ;-)
Szerintem a Te hivatásodban, hobbidban is vannak olyanok, akikre nem vagy büszke, és nem örülnél neki, ha rajtuk keresztül ítélnének meg Téged...
Az elégtelen körülmények közötti állattartást csak azért hoztam fel példának, hogy négy fal között élő, elhomályosult állatvédők lássák a különbséget a vadon tenyészett, vadászok által asztalra került, és a fogságban… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 57. nemvadász 2013.04.05. 20:57

55. knifemaster 2013.04.04. 19:01

A 46. számú hozzászólásod mondandója tényleg nem egyértelmű...
"Majd ha eszel emberhúst akkor tedd fel a kérdésed...ostoba."

De végül is mindegy, nincs különösebb jelentősége.

Moderálásra küldöm 56. Reddd 2013.04.05. 18:13

Örülök, hogy vannak a fórumon humánus, életet tisztelő, a " gyilkolást természetszeretbő l" űző emberszabásúakat elítélő személyek. Csak az ő véleményük számít. A vadászt ( = <moderálva>) úgysem lehet meggyőzni az élet tiszteletéről. Másrészt a húsevést, elégtelen körülmények közötti állattartást nem kéne összemosni a szórakozásból történő állatgyilkolással. Vagy miféle vadgazdálkodás az, amikor lelövési célra TENYÉSZTIK a fácánokat, és szinte repülésre képtelenül a puskák elé lökik őket? ? Mint a bekábított medvét annak ideén Kádár "elvtárs" elé taszigálták. Na , ilyeneknek okoz örömöt, remélem az utolsót, egy kutya lelövése...

Moderálásra küldöm 55. knifemaster 2013.04.04. 19:01

49. nemvadász 2013.04.04. 09:07
Az lehet, a gond az ,hogy baromira nem passzolt az én mondandómhoz.

Moderálásra küldöm 54. bgabri 2013.04.04. 17:17

UNDORÍTÓ RENDELET EZ AUSZTRIÁBAN

Moderálásra küldöm 53. bálint83 2013.04.04. 17:06

Aki siet és mohón vadászik, nem ér rá a vadászsikert értéke szerint megbecsülni, nem ér rá boldognak lenni és az igazi vadászéletnek örülni, elmulasztja meglátni, észrevenni mindazt, ami a vadászatban a legszebb s amit néhány sor betűvel leírni, az avatatlannak megmagyarázni nem lehet.

Nadler Herbert

Moderálásra küldöm 52. mazsola72 2013.04.04. 14:07

Tisztelt hozzászólók! Az én véleményem Vadász és természet szerető emberként az,hohy ha
minden ember betartaná az előírásokat ill. törvényeket nem fordulnának elő hasonló esetek.
A vadászoknak ill. a hivatásos vadászoknak elő van írva, hogy mikor mire lőhetnek.
Az eb tartókra is vonatkoznak szabályok pl. az ide kapcsolódó: Lakott területen kívül csak abban az esetben engedhető el az eb ha kolonc van a nyakában. Ez egy kisebb fadarab vagy valami más ami meggátolja a kutyát abban, hogy
a vad után eredjen.
Tisztelt Lókupec! Bár nem ismerjük egymást de ha bármi gondod van az Alsószigetközi FVK-val
keresd meg az illetékest. Ne írj ki valótlant .

Moderálásra küldöm 51. lamadrugada 2013.04.04. 13:25

Nahát, milyen vehemensen védi mindenki a maga (egyébként téves) véleményét.
De nem vitatkozom, engem úgysem tudtok meggyőzni. Nem vagyok sem vega, sem természetvédő, még kutyám sincs. Csak éppen nem értek egyet "az ember mindenki felett áll", "az embernek mindent lehet" ... stb. elvekkel. Ha nem lenne ennyi ember, akkor vadgazdálkodás sem lenne, mert nem zavarnánk egymást. Hogy elgondolkodtam-e ezen vagy azon, kérdezitek. Igen, sok mindenen. Ezért is alakult ki bennem szilárd véleményem.
De teljesen felesleges ilyeneken vitáznunk. Ti nem értetek engem, nem is akartok, engem meg nem érdekel a ti véleményetek.
További jó kommentelést mindenkinek. Azért túlzottan ne hergeljétek fel magatokat, nem tesz jót az egészségnek :-) (És higgyétek el, ha ti nem lennétek, én azért még nem halnék éhen, de köszi az aggódást.)

Moderálásra küldöm 50. pancser 2013.04.04. 09:13

Nem lövünk kutyát, ez kellene alapszabálynak lenni.
A böllér, valamikor a vadász is az élelemért ölt. Ma akinek jobban megy vesz egy terepjárót, puskát és kéjjel öl, örömét leli a gyilkolásban.
Nagyvad meg azért van több a kelleténél, mert a vaddisznó állomány lövése strapás. A ragadozókat irtják, ha a Szigetközben megjelent egy farkas, mindenki ki akarta lőni. Ma az aranysakált pusztítják ahol érik. Pedig ezek a nagyragadozók összeszedték a vadmalacokat, a gyengébb gidákat. Egyrészről javult az állomány egészségi állapota, másrészt nem volt túlszaporodás


59 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...