Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Földrengésélmény az ötödik emeleten

Rodosz–Sopron - Az epicentrum közelében, Rodoszon egy soproni származású fiatal is részese volt a Görögországot megrázó, 6,4-es erejű földrengésnek. Senki sem sérült meg, de Alexandrosz szerint az életük komoly veszélyben forgott.
Rodoszon dolgozik a soproni és görög gyökerekkel egyaránt rendelkező Alexandros Papathanasiou. A fiatal férfi a kedd reggeli földrengéskor éppen az epicentrum közelében tartózkodott. – Reggel fél hét előtt arra ébredtem, hogy minden remeg és valami furcsa, morajló hangot lehetett hallani – emlékezik vissza a történtekre Alex. – Félálomban először nem értettem, mi történik. Minden rázkódott, a lámpák himbálóztak a plafonon, az asztalról leestek a holmik. Mint akibe villám csapott, azonnal magamhoz tértem.

Annak ellenére, hogy Athén környékén több alkalommal élt át földrengést, Alex ilyen erejűt még soha nem tapasztalt. – Rögtön kiugrottam az ágyból és jobb híján az asztalba kapaszkodtam, hogy meg bírjak állni. Az ijedség miatt – és mert nagyon gyorsan történtek az események – alig emlékszem valamire, de a következő kép, ami beugrik, már az, hogy villámgyorsan magamra rántottam az első ruhadarabot, ami a kezem ügyébe került, és rohantam lefelé az ötödik emeletről az utcára.

A folyosón sűrű, átláthatatlan füstszerűség gomolygott. Később rájöttem, hogy nem füst, hanem az épület betonszerkezetéből a rázkódástól távozó törmelék, por és vakolat.

– Nehezen kaptam levegőt és látni is alig lehetett, közben folyamatosan tompa recsegést lehetett hallani. Kis híján pánikba estem, mint mások, akikkel a folyosón találkoztam. Többször eltévedtünk, aztán nehezen, de megtaláltuk a lefelé vezető utat. (Ilyenkor jön rá az ember, hogy a legtöbb szállodában sajnos nem jelölik megfelelően a menekülési útvonalat és aki rosszul tájékozódik egy új helyen, annak az élete múlhat ezen.)

Alexander és akikkel együtt menekült szerencsésen megúszták a történteket, de – mint mondja – az eset akár végzetes is lehetett volna. – Az utcán már sokan várakoztak. Itt már tudtuk, ha nem jön utórengés, megúsztuk. Kis idő elteltével megkönnyebbültem, amikor kiderült: senki sem sérült meg. És ahogy észrevettem, hogy az egyik munkatársam teljesen meztelenül rohant ki az épületből – mert arra sem volt ideje, hogy magára kapjon valamit –, már nevetni is tudtam a történteken.

Olvasóink írták

 • 5. Momarci 2008. július 22. 14:48
  „Végigizgultam a fordulatokkal teli, izgalmas sztorit,larágtam az összes körmöm de a vége felé megnyugodtam.Megúszták... Jó sokat írt ennyiről a cziráki. Nyár van, uborkaszezon. A világon több helyen is gyakorta van füldrengés, ezután csak be kelle helyetesíteni a helyet és a neveket.”
 • 4. Hyena 2008. július 20. 10:25
  „Ezám a hír!!!!!!!!”
 • 3. gfd 2008. július 19. 20:59
  „nem ott nyaral te nagyon setét sps, hanem ott dolgozik, vagyis huzamos ideig tartózkodik a szigeten.
  egyébként, ha esetleg felhívata a szerkesztőséget vagy van esetleg valami rokona, ismerőse a kisalföldnél, abban mi a rossz, megvetendő?

  Mesélj csak”
 • 2. ezkirály 2008. július 18. 11:05
  „Hello s/p/s !

  Napok óta rossz kedvem van- van rá okom és majd elmúlik - de hogy most elolvastam a hozzászólásodat nem bírom abbahagyni a röhögést.

  Teljesen igazad van !

  Kössz hogy megnevetettél..persze jutalmat nem tudok adni neked mint a mesében ahol a királyságot kapta meg a királylányt feleségül aki megnevetette az öreg király lányát !”
 • 1. s/p/s 2008. július 18. 08:04
  „azt a szégyent....mekkora hír
  csákó felhívta a szerkesztőséget, hogy Rodoszon voltam mikor rengett a föld, írjatok már róla cikket, vagy valami ismerőse a szerkesztőségben dolgozik, vagy egyáltalán hogy találtak a palira, aki pont akkor pont ott volt ????
  hihetetlen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen visszaszorítanák a bűnözést a határ mentén

Ágfalva–Somfalva - Magyar és osztrák rendőrök egy hónapon át fokozott ellenőrzést tartanak… Tovább olvasom