Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Fogászati turizmus - Sopronban és környékén is jelentős

A soproni és környéki fogorvosok zöme bevételének nagy részét külföldi betegeken keresztül valósítja meg.
A kormány egymilliárd forintot csoportos át a hazai fogászati turizmus fejlesztésére. Mindez amellett, hogy a betegforgalmat erősítheti, lelassíthatja az orvoselvándorlást is – vélik szakemberek.

Magyarországra évente nagyjából 200 ezer külföldi érkezik fogászati kezelésre a főváros mellett zömében a Nyugat-dunántúli megyék klinikáira. A fogászati turizmus évente 60-70 milliárd forint bevételet hoz hazánknak. Dr. Payrits Ferenc a Corvinus Rádiónak megerősítette: az itteni fogorvosok zöme bevételének nagy részét külföldi betegeken keresztül valósítja meg.

A fogorvos – akinek Kópházán van körzete – elmondta: ő maga nem foglalkozik fogászati turizmussal és a fiatal orvosokkal kapcsoltban is ezt emelte ki: ˝körzetet lehet, hogy kapnának csak abból nem biztos, hogy úgy tudnának élni, ahogy ők elképzelték az életben˝:

Csatolt hanganyag >>

Olvasóink írták

 • 16. Robogabe 2011. május 19. 10:02
  „http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=428498
  No komment”
 • 15. Robogabe 2011. május 16. 12:05
  „A fogorvosokról nincsenek jó tapasztalataim.
  Létezik ugye az ügyfélkapu rendszer, melyben regisztrálás után sok mindent meg tud nézni a polgár saját magáról!
  Az OEP megfelelő hivatkozásánál megdöbbenve láttam, hogy az egyik soproni fogorvosnál szinte naponta korona készült valamelyik fogmra, esztétikai kezelés részese voltam, illetőleg kb. minden másnap betömtek egy fogam!
  Árulja már el nekem valaki, hogyan lehetségez ez, amikor 2005 évben voltam utoljára fogorvosnál, akkor is kötelező vizsgálaton. 3 azaz három tömött fogam van, mely még gimnazista koromban került kezelésre. Egyetlen fogkoronám nincs!
  Amikor mindezeket jeleztem az OEP felé, levették a listámról őket!
  Meg merném kockáztatni a kérdést: nem lehetséges, hogy az én TB számlám terhére külföldi áp.került ellátásra?
  Véleményem szerint biztos! De ez az én véleményem!
  Véletlen az is, hogy Legfőbb Vezérünk fogorvosa felel és szervez a cikkben említett "turizmusért"?
  Gondolom, mindez véleltlen egybeesés.”
 • 14. coolzsu 2011. május 15. 20:38
  „eszembe jutott még egy fogászati és rendkívül felháborító eset, a kolléganőm mesélte minap éppen.... gyermekét küldték az iskolai vizsgálat után fogszabályozásra, elmentek, és több mint három év! várakozási idő utánra kaptak időpontot.... - a pénzes osztálytársnak, ugyanannál az orvosnál, ugyanabban a rendelőben, maszek alapon fizetve egy héten után készen is volt az eszköz!.... annak ellenére, hogy ugyebár a gyerek fogszabályozása sem ingyenes... a három év várakozás idő után egy hónappal már nagykorú lesz az említett gyermek, így még csak kedvezmény sem jár majd neki! a szemétség netovábbja.... levegőt nem kaptam, amikor mesélte az anyuka....”
 • 13. egysoproni_ 2011. május 15. 17:42
  „Írtok itt mindenfélét viszont egy dolgot senki nem vetett fel. Itt van Sopron 55-60 ezer ember plusz hozzá a vonzáskörzete kb Kapuvárig bezárólag és nincs egy szájsebész! Anno (vagy 15-20 éve) az sztk-ban volt TB alapon!! Most vagy el kell menni maszekhoz vagy elküldenek Győrbe...”
 • 12. BsBe 2011. május 15. 16:11
  „Nem véletlen, hogy előtérbe került a fogászati turizmus. Valamivel magyarázni kell, hogy Orbán Viktor fogorvosának, aki vezérli a fogturizmust a kormány ugyanis egymilliárd forintot utaltak át. Magáncég kiemelt állami feladattal.
  Orbán Viktor program mögé állt, és az idei költségvetés általános tartalékából - amit manapság ,,rendkívüli kormányzati intézkedések" néven tartanak nyilván - és az egymilliárd forintot utalt át hat nap után házi fogorvosának.
  .Az eseményt szervező Magyar Fogászati Turizmus Programiroda nem éppen patinás vállalkozás. A mögötte álló cégcsoport sem tekinthető annak, hiszen még egyik tagja sem tekint vissza egyéves múltra.”
 • 11. soproni 2011. május 15. 15:36
  „10.Tudom,hogy nem teljesen ingyenes,de ezt én is említettem,hogy csak a fogmegtartó kezelésekre vonatkozik. A felháborító az,hogy lenne fogtechnikusom,aki anyagárban csinálna koronát,de nincs az a fogorvos aki így bevállalna,mert akkor nem lenne meg a több mint 100%-os haszna.”
 • 10. coolzsu 2011. május 15. 13:46
  „soproni! a körzetes fogorvos sem ingyenes! csak a sürgősségi húzás, és a frontfogak megtartó kezelése az, minden másért fizetni kell! legutóbb bementem, megkérdeztem, úgy kezdte, hogy röntgen a Korona üzletházban van, 4 e ft, és kb 300 e lesz a vége, mire úgy nézne ki, ahogy kellene..... ez a körzetes! nem maszek.... pedig több mint 25 éve dolgozom, és fizetem becsülettel a tb járulékokat.... ((( szégyen, ami itt megy! ha orvoshoz akarsz menni, fizess, ha nem tudsz, nyugodtan elpatkolhatsz....
  értem én, hogy keveset keresnek, tényleg szégyen, hogy egy kukás többet keres ma, mint egy kezdő orvos, de úgy vélem, hogy erről nem mi, a betegek tehetünk, nem rajtunk kéne elverni a port....”
 • 9. Orfeusz 2011. május 15. 13:37
  „8. Ez az. "Elfelejtenek"adózni, de a város szolgáltatásait azért tudják kifogásolni és kevesellni. Ennek kellene véget vetni és a határon túl dolgozók itthoni "kiszolgálásának". Ezért (is) került csődbe Sopron. Sokan "fejik" és külföldön adóznak vagy egyáltalán nem...”
 • 8. brie 2011. május 15. 13:31
  „Én még soha nem kaptam még számlát, vagy nyugtát fogorvostól. Többnél is jártam.”
 • 7. öröksoproni 2011. május 15. 13:31
  „A fogorvosok zöme a rendelőintézetben szedi össze a pácienseit, mondván, erre nincs ott anyag meg idő, de a magánrenelésen van. Az anyagot meg viszik a rendelőből.”
 • 6. soproni 2011. május 15. 12:06
  „3.coolzsu! Van lakóhely szerinti fogorvosi ellátás most is.Igaz,hogy náluk csak a fogmegtartó kezelések ingyenesek és a többire( koronákra,pótlásokra ....)nincs semmilyen támogatás.Sajnos.Az pedig köztudott,hogy a soproni fogorvosok milyen borsos árakkal dolgoznak.Természetesen számla nélkül is.”
 • 5. rozinéni 2011. május 15. 12:06
  „körzetet kapnának, csak abbol nem biztos hogy ugy tudnának élni ahogy elképzelték:)) hát ez vicc azt hiszik kijönnek az egyetemről és máris százezreket fognak keresni:))) ugyan már ahhoz előbb kicsit dolgozzanak is, vagy nem kell tanulni hanem el lehet menni kapálni”
 • 4. Orfeusz 2011. május 15. 07:23
  „A kormányprogram a bevételük után adózó fogorvosokra vonatkozik... Aki nem adózik minden bevétele után, egy petákot se kapjon!”
 • 3. coolzsu 2011. május 14. 22:22
  „én azt szeretném tudni, hogy mikor juthatunk hozzá újra a fogorvosi ellátáshoz úgy, ahogyan régen! ha fizetem a havi eü járulékot, tb-t, akkor miért kell még külön is fizetnem az orvosi ellátásért?.... aztán jönnek a statisztikákkal, hogy a magyaroknak milyen rosszak a fogaik.... b!... 5e csak a röntgen?! felháborító”
 • 2. soproni 2011. május 14. 22:10
  „Olyan fogorvost nem ismer valaki,aki nem az osztrákok pénztárcájához alakítja az árakat?”
 • 1. calcio 2011. május 14. 19:07
  „"Mindez amellett, hogy a betegforgalmat erősítheti, lelassíthatja az orvoselvándorlást is -"-nem értem,szerintem a fogorvosok azok akik nem mennek el”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen volt a buli a Rodeo Ranchon - fotók!

A fertőszentmiklósi Rodeo Ranchon disco zene dübörgött pénteken. Képriport. Tovább olvasom