Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Firtl Mátyás: A megújulás politikáját folytatjuk - videó

A kormány arra vállalkozik a Széll Kálmán Tervben, hogy az emberekkel összefogva leküzdje az államadósságot, amit az előző kormányzat halmozott föl - mondta Firtl Mátyás.

A megújulás politikáját folytatjuk, 2011 a megújulás éve Magyarországon - mondta Firtl Mátyás, a Pulzus Televíziónak adott interjújában, ahol kifejtette:

A kormány arra vállalkozik a Széll Kálmán Tervben, hogy az emberekkel összefogva leküzdje az államadósságot, amit az előző kormányzat halmozott föl; a strukturális átalakítások megtételében a kormány az emberek érdekét tartja a legfontosabbnak.

A teljes interjú videón >>

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Miértmagyar? 2011. március 07. 11:39
  „Teccettek volna forradalmat csinálni...Példát lehet venni az arab államokról, ők odateszik magukat, ha valamit elakarnak érni, pedig elég civilizálatlan módon kezelik ott a puccs kísérleteket...Ez a "BólogatóJancsi" ország meg csak várja a csodát, ugyanattól a bagázstól 4 évente, izgalmasan pártokra osztva, hogy még-jobbakat nevessenek rajtunk "odafenn"...Egyben bízhatunk, hogy nemsokára "kidöglenek" a parlamentből és környékéről a hiénák.... de talán már abban sem....”
 • 27. Ovinkor 2011. március 06. 22:40
  „Mi a sértő az "elvtárs" szóban?

  Teljesen elfogadott megszólítás a baloldalon egész Európában.”
 • 26. pkajos 2011. március 06. 19:10
  „25. hehe08
  Hamarosan pontos kielégítő megnyugtató választ ad ez a mindenhez értő képviselő.
  A Széll Kálmán tervhez, a médiatörvényhez, az új alkotmányhoz, a március 15-i ünnepi szónokáshoz, ja és - személyes tapasztalata alapján - a kenyai bádogviskókban élő szegények megsegítéséhez is értő -TV tornyos gépész képviselőnk erre is rávilágít. Addig is légy megértő, türelmes, és fogadd el, hogy így a legjobb az "embereknek".

  Itt minden azért alakul így - lassan egy éve-, hogy az "embereknek" jó legyen..., ha nem tudnád.”
 • 25. hehe08 2011. március 06. 11:25
  „Kedves Firtl <moderálva>!
  Kérem magyarázza meg, hogy miért volt szükség az életveszélyesnek tekinthető helyzet kialakítására miszerint a balfi ásványvizes kamionokat így 25-30 év után nem engedi át kópházán..... és körbe kell jönniük sopron felé.....azon a szűk, kanyargós balfi úton ahol a személyautók forgalma is korlátozott????
  Biztosan lehetett volna más megoldás is.......”
 • 24. c77 2011. március 06. 11:13
  „19
  Szuper!! Tudod,hogy a "patkányokkal" semmi az.e.s é..”
 • 23. TancsKaszabell 2011. március 06. 11:05
  „Kínomban nevetek ezen a sanda szövegen,hiszen ez a város az anyagi csőd szélére került a fideszes önkormányzat = szavazógépezet!!! őt évi patzer munkálkodása miatt.17 milliárd Ft.!, ebből úgy öt év alatt 10 milliárd Forintot,talán valamivel többet is, ez a fideszes önkormányzat hozott össze bizonyíthatóan,zavaros felhasználásokat produkálva,mindenféle látványos eredmény nélkül(??)...ezek után mit tesz,hát amit a Fidesz szokott, az elődeit hibáztatja,gyalázza,vádolja, sőt az adósság állományunk teljes mértékét rajtuk kéri számon...,nos érdekes hát ezt teszi a fideszes kormány is és undorítóan sanda módon 2002-től indítva a "vizsgálatot"...mit vizsgálatot ...,világos,felismerhető politikai sanda céljait erősítő számon kérő széket gründol össze és minden eddigi résztvevőt,kormányzati tényezőt börtönnel fenyeget mintha ők,mármint a nemzetmentő képében tetszelgő Fidesz az égből pottyant volna a mi karácsonyfánkra mint az angyalok !!!!!

  Ráztuk azt a <moderálva> csengőt, bőven, időben, de hiába mert az a fideszes szájjártató propaganda sikeres volt,és mi 2,7 millió cudarul becsapott választónak köszönhetően "beleestünk mint ló a gödörbe" ,úgy egyben az egész ország !!!

  Kiváló országgyűlési "képviselőnk" pedig az eddigi politikájuk folytatásával próbálja a választóikat biztatni,minket meg úgy vélem fenyeget !”
 • 22. SZILAJ 2011. március 06. 06:27
  „ujjdok - "Hónapokon belül tüntető tömegek lepik el az országot."
  Ez csak szoci <moderálva>”
 • 21. pkajos 2011. március 05. 21:24
  „19. Szilaj
  Nem írtad helyesen.. És nem csak a helyesírási hiba miatt.

  A Ti, meg a Mi is keveredik a fejedben.. Szerencsés helyzetben vagyok, mert egyik "csapathoz" sem tartozom... A tavalyi soproni márc 15-ről írtam, és nem másról. Ha a 4-5 évvel ezelőtti budapesti márc 15-ről kérdezel, nekem sem tetszett, hogy a Nemzeti ünnepünkön a Miniszterelnök szónokol.. Így Gyurcsány sem tetszett.. De az sem tetszett, amikor a "kultúrált" ellenzék fogatlan öregasszonyai kereplővel sípokkal, ordibálva megzavarták az Ünnepet.. Ez nem menti fel őket akkor sem ha éppen Gyurcsány beszélt, de akkor meg különösen nem amikor általános iskolások táncos verses előadást tartottak.
  De lassan már neked is látnod kellene az újabb gondokat..

  Az új szelek nekem kedvezően fújtak pl. az igy megvalósított szja dologra gondolok... Több 10 ezer forinttal többet keresek.. Még sem felhőtlen az örömöm.. Mert tudom, hogy mások kárára történt ez.. A mások kára az ország kára. MOST. Ez akkor sem volna így jó, ha nem emelkednének drasztikusan az árak... De emelkednek..

  Ha Sopronban megint politikai nagygyűlés lesz a Március 15-i ünnepség akkor itthon ünneplek..

  Remélem a fogatlan szoci öregasszonyok nem mennek kereplővel, síppal, dobbal nádihegedűvel megbecsteleníteni az Ünnepet.. Ahogy eddig sem tették. Lehet, hogy több eszük van?”
 • 20. ujidok 2011. március 05. 17:10
  „Kedves Szilaj

  Hónapokon belül tüntető tömegek lepik el az országot.
  Hónap végével lejár a kilakoltatási moratórium, nagyon sok ember otthontalan lesz.
  Az élelmiszerek méreg drágák.
  Ön erre szavazott?”
 • 19. SZILAJ 2011. március 05. 16:39
  „Helyesen írtam, mert ti nem kritizáltok... Ti csak visítoztok, meg próbáltok pánikot kelteni.
  A Nemzeti Ünnepedről meg csak annyit, hogy 1-2 évvel korábban még kordonokkal elkerített , mesterlövészekkel tarkított Gyurcsány - Kóka szavalóverseny volt Március 15! Az bezzeg tetszett a "kifinomult" szoci lelkednek, nemdebár???”
 • 18. pkajos 2011. március 05. 10:00
  „Ne jó munkát, eredményeset, értelmeset kívánj... a "had visítsanaka szocik" helyett jó lesz a "hadd kritizáljanak a szocik" ide elég lenne... no meg nyelvtanilag is helyes..

  De univerzális -Széll Kálmános ügyekhez értő, alkotmányozó, médiatörvényes, kenyai bódé látogató -TV tornyos Mátyásunk sajnos most is csak papagájnak tűnik.. Amit mondanak neki, azt ismételgeti... Semmi saját értelmes gondolat.. Igaz ha meg mást mondana, abból meg egzisztenciális problémája lehetne, mehetne vissza "gépésznek" a TV toronyba..- nagy örömükre.

  Remélem március 15-én nem ő lesz megint a "dísz szónok".. Unalmas, hogy botcsinálta politikusok beledurrantanak az ünnepeinkbe..
  Persze a Díszpolgárnak kikiáltott másik díszes emberünk is remélem inkább az alkotmányon munkálkodik.. és nem akarja megrontani a Nemzeti Ünnepünket...”
 • 17. SZILAJ 2011. március 05. 08:21
  „További jó munkát kívánok Firtl úr! A Fidesz tegye amit tennie kell! (Had visítsanak a szocik...)
  Hajrá magyarország, hajrá Sopron!”
 • 16. ujidok 2011. március 05. 03:32
  „Filtec tedd közzé a Kisalföldben.
  Vagy küldd el a képet a szocialistáknak.

  Véleményem szerint ez történt 1 év alatt:

  o 300 milliárddal romlott csak a Kósa-beszéd és az EU-IMF elküldése következtében a költségvetés pozíciója az árfolyamromlás és a kamatkiadások növekedése miatt.
  o 522 Mrd Ft-os lyukat ütöttek a költségv...etésen az igazságtalan jövedelemadó átalakítással, amelyben mintegy 300 Mrd Ft jövedelemátcsoportosítás történt a szegényebbektől a gazdagokhoz.
  o 247 Mrd Ft-os lyukat ütöttek ugyancsak a költségvetésen a célszerűtlen és munkahelyteremtést nem ösztönző társasági adócsökkentéssel. Járulékcsökkentés ugyanakkor nem történt, sőt a nyugdíjjárulékot még emelték is 0,5 %-kal.
  o Hiányozni fog a keletkezett költségvetési lyuk betömésére felhasználandó 530 Mrd Ft a munkavállalók államosított, mintegy 3000 Mrd Ft értékű nyugdíj megtakarításaiból. Ezzel ki lehet mutatni 3 százalék alatti hiányt, de nem tudni, mi lesz 2012-től és különösen 2013-tól? Az addigra előálló 5 százalékos gazdasági növekedést, amelynek bevételi többletéből a lyukakat be lehetne tömni, senki sem hiszi el.
  o A következő 3-4 évben évente mintegy 70 milliárd forint pótlólagos fizetési kötelezettsége keletkezik a Fideszes önkormányzatoknak a felelőtlen és hibás kötvénykibocsátások és hitelfelvételek miatt.
  o A felelőtlenül és rosszul megtervezett, másfél hónap után megbukott költségvetés eredménye a 900 Mrd Ft-os megszorító csomag.
  o Már a 2011. év első hónapjában elérték az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - pénzforgalmi hiányának csaknem ötödét, 122,8 Mrd Ft-ot.
  o A 2 MFt-ot keresők havi 347900 Ft többlet jövedelemét, a 200000 Ft-ot keresők 2500 Ft-al kisebb fizetése biztosítja.
  o A válságadók 361 Mrd-ja is jelentős részben a lakosságot terheli. A bankadót nagy rész a hitelfelvevők és a betétesek fizetik meg, az akkor még független és nagy tekintélyű Költségvetési Tanács számításai szerint a 130 milliárdból 80 milliárdot. Az ágazati válságadók áthárítását, mintegy 161 Mrd Ft-ot a kormány nem tudja megakadályozni, így azokat is a lakosság fizeti meg. Az adók EU joggal való összeegyeztethetősége ugyanakkor továbbra is kétséges.
  -Az év folyamán a devizahitelesek 974 milliárd forintos árfolyamveszteséget szenvedtek el, amely az adósságállomány 18,8%-a.

  Miről beszélünk?”
 • 15. Filtec 2011. március 04. 21:13
  „Ma Firtl Mátyás a Scéchenyi-téren a postánál a mozgáskorlátozottaknak
  fenntartott helyen parkolt a Mercijével.
  Fotó van.
  Fideszes vagyok, de ez irritált.”
 • 14. horvathzsolt 2011. március 04. 16:52
  „A hiányról (Hofi Géza)
  " Két bankár beszélget. Azt mondja az egyik: Te, mit csináljak hiányzik a bankomból pár szász millió!
  Mire a másik: Hogy, hogy mit? Tedd vissza!”
 • 13. pkajos 2011. március 04. 13:47
  „Több ilyen univerzális, mindenben profi ember kell ! Meglátjátok Sopron felvirágzása már csak néhány évtized !

  F M: ott van Kenyában amikor a bádog viskóknál a szegényeken sajnálkozva kell csóválni a fejét - profi módon- valakinek

  F M: ott van, amikor katalánok érkeznek, média és alkotmányozás ügyben tárgyalni.. Super ( F) Menünk ezekben is erős... (Különösen a Média ügyek, TV... Közismert, a TV-toronyban volt kiváló gépész, lakatos, hogy is ne menne pont ez)

  F M: ott van, Széll Kálmán ügyekben is erős.. Az emberek érdekeit tartja fontosnak ő is...

  Milyen szerencse ez nekünk, egyszerű soproniaknak, hogy van egy ilyen képviselőnk !!!
  A szerencse persze nem jár egyedül.. Díszpolgárunk, a Szájjer legfőbb Alkotmányozónk is itt van, a miénk !!!

  A Emberek tényleg jól látták, pont ezek kellenek Sopronnak.. - meg a többi..”
 • 12. aztapaszta 2011. március 04. 11:49
  „Hányinger ez az ember, meg az összes aki a parlamentben van. De mit várunk egy olyan kormánytól, ahol a leendő alkotmányt egy olyan ember készíti elő, akiről mindenki tudja, hogy ped..il. Ő is soproni. (SZ.J) Ennek (ezeknek) nem a parlamentben lenne a helye, hanem egy szibériai bányában.”
 • 11. thurvj97 2011. március 04. 11:32
  „Matyi most már a farzsebedet tömheted. Ez a ti megújulási politikátok.Hányinger!!”
 • 10. öröksoproni 2011. március 04. 10:47
  „Ahogy Sopronban, úgy az országban sincs semmi fogalmuk arról, hogyan kellene rendet tenni először is gazdasági vonalon. Ide egy profi válságmenedzser kell, profi közgadásszal, akik feketén fehéren megmondják hogyan állunk és hogyan lábalunk ki a bajból. Mert abban biztos vagyok, hogy a jónépnek csak a jéghegy csúcsát merik elmondani, már amennyiben valaki látja közülük az alját is.”
 • 9. norbi29 2011. március 04. 10:12
  „Mindig aok a rohadt szocik!
  mindent elcsesznek amit csak lehet!!!

  no de kik is állnak jó ideje Sopron élén?

  ha az elmúlt 8 évet hibátatjuk akkor a eléggé öngol szagú :)))))))”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három betörőt is elfogtak Sopronban

A soproni rendőrség olyan büntetett előéletű férfiakat kapott el, akik betörésekkel alaposan… Tovább olvasom