Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Firtl a határon átvezető utak fejlesztéséről

A határon átvezető utak fejlesztésének szükségességét hangsúlyozta Firtl Mátyás napirend előtti parlamenti felszólalásában.

A politikus rámutatott: az új közlekedési stratégiának figyelembe kell vennie a határ két oldala közötti útfejlesztés szükségességét. A Sopron–Balf–Fertőrákoson át Fertőmeggyesre (Mörbisch), továbbá Szentmargitbányára (St. Margarethen) vezető utak és kerékpárutak, Harka–Sopronnyék (Neckenmarkt), Brennbergbánya–Récény (Ritzing) határon átvezető utak fejlesztése alapvető érdek, ezeket többnyire a helyi önkormányzatok tették járhatóvá, saját forrásból, mint ahogyan a Sopronpusztára vezető utat Sopron önkormányzata saját költségéből javítja. A Fertő tó körüli kerékpárút a magyar szakaszon szintén rossz állapotban van, balesetveszélyes. A magyar gazdaság nemzeti érdeke, hogy az immár nem létező határ átjárhatóságát jó minőségű utak biztosítsák, hogy a helyi vállalkozások bekapcsolódhassanak a régiós és európai vérkeringésbe. Fónagy János államtitkár válaszában szintén az útfejlesztések szükségessége mellett érvelt, amire álláspontja szerint részben uniós, részben állami forrásokat kell biztosítani.

Olvasóink írták

 • 10. szent 2010. július 22. 01:18
  „Utak ? kELLENEK !!! hA valaki nem tudná ebből élnek a Soproniak ez tartja életben a várost .
  Nyolc év szocialista szellemi nyomora és tehetségtelen eberei után nehéz elképzelni , hogy
  bármilyen utfejlesztés legyen itt Sopronnál. Sajnos az emberek hitét is elvették nem csak a
  pénzüket az elmult 8 évben !!!!!! Döbbenet hogy 20-után még arrol kel beszélni , hogy kellenek
  azok a pár 100 m es aszfaltcsikok amiket már rég le kellett volna fektetni. Sok helyütt csak
  néhány 100 m kellene!!! Az elmult 8 év arra volt jó hogy hogy az emberek jelentős csoportja
  ráébredjen JÉZUS-tól várja a seggítséget és ne a Szocialista vallás főpapjaitól !!!!!!
  JÉZUS AZ ÚT AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. Innen 2010. július 12. 12:02
  „Jaaaaajjj, nem értelek benneteket! Ágfalva-Somfalva között elkészült az aszfaltos út!!! Az persze huszadrangú, hogy pl. az Ágfalva-Sopron közti út milyen állapotban van, mert az "érdesítésre" felhordott réteg lassan eltűnik róla... Hogy Sopron vagy a környező települések több utcájáról már ne is beszéljünk ugyebár...”
 • 8. Kukac40 2010. július 11. 18:20
  „Elintézve ez is mint az autópálya! :) Városon bellüli utak nem rosszak?”
 • 7. muskátli 2010. július 09. 20:07
  „4!
  Ez volt nekem is az elsö gondolatom. 2 hete még az autópálya szöveg ment, most meg ez!!!!!!!!!!!! Csak hogy legyen mit irniuk az újságíróknak, és hogy úgy nézzen ki hogy dolgoznak a parlamentben. Amúgy meg semmi értelmes nem fog történni, majd az utakra szánt összeget megkapják a parlamenti képviselök végkielégitésként! Az utak meg maradnak olyanok mint amilyenek voltak. Ez kérem Magyarország, amit kisbetüvel kéne már írni!”
 • 6. IkvaHírLACEE 2010. július 09. 12:43
  „#1 Hermesre azért vezet olyan út, mert elég tengelytörő volt eddig, viszont ha most mész rajta, észre veheted, hogy a szakadék felé megsüllyedt az egész.
  Azonban az tényleg igaz, hogy a városban is rengeteg utcát kellene felújítani, Vándor Sándor utca, Hüvelyk utca, Bánfalvi út, István Bíró utca...”
 • 5. ufo 2010. július 09. 01:36
  „Nemkell messze menni ! Meglehet nézni azt a minőségi utat a hangár elött (Vándor Sándor utca) ! Szétvan hullva az egész, az egyetlen útjavítás amit néha néha csinálnak, hogy a szélére hoznak új földet, azt eldózerolják ! De a határon átvezető utak k**va fontosak.....”
 • 4. Nagy_Imre_Vancouver 2010. július 08. 19:20
  „Igen hamar levettuk az autopalya ugyet a napirendrol...”
 • 3. máris 2010. július 08. 09:32
  „KEDVES FIRTL ÚR . HA MÁR MINDÍG MINDENHOL OTT VAN, ÉS TÉNYLEG TENNI AKAR A VÁROSÉRT, INTÉZZE MÁR EL AZ ÉGETŐ ÜGYEKET IS !!! SZEMÉLYESEN ISMEREM ÖNT NEM TUDOM A KÖSZÖNÉSBEN MEGELŐZNI SOHA, OLYAN UDVARIAS! POLGÁRMESTER, HOLDING VEZÉR, STB...STB VEZETŐK? MÉRT NEM BESZÉLIK MEG A PÓRNÉP BAJAIT, ÉS TALÁN SEGÍTHETNÉNEK IS!!!!!!”
 • 2. muskátli 2010. július 08. 07:55
  „Igaza van Firtl úrnak, rosszak ezek az utak amit megemlitett. De mi van a 84/85-ös utakkal? Az sokkal fontosabb lenne! Megint olyasmire basz..ák el majd a pénzt, ami nem is olyan fontos.
  Amúgy csatlakozom az elöttem hsz-hoz. Ha kell kézfelemeléssel, hogy parlamenti stílus legyen!”
 • 1. psanyi 2010. július 07. 20:27
  „Útfejlesztés? Magyarországon? Minek? Nem csak a határon szar az út, hanem itt a városban is. Kossuth utca, Lackner utca, Ady Endre út vége. Nem is kell messze menni. Fontos lenne mind, persze, de foglalkozik itt valaki komolyan ilyesmivel?

  Azon kívül, hogy Hermesre csodaszép, makulátlan út vezet, mert egy FIDESZ-es képviselő lakik azon az Isten háta mögötti szép helyen. Még a hótolós is ott kezdi a munkát, különben kirúgják.

  Az összes képviselő naplopó, nem csinálnak semmit, csak felveszik a lóvét, és néha-néha hallatják a hangukat ilyen-olyan piti ügyekben, hátha úgy tűnik, csinálnak valamit. Ha csinálnának bármit, nem itt tartana ez a város, se ez az ország.

  386 sok, nem megfelezném, inkább megtizedelném őket, hogy lehessen kit felelősségre vonni.

  Köszönjük Firtl úr, hogy ebben a hónapban is hallottunk Önről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fertő tó meghódítója: erőpróba a magyar tavakon

A Fertő-tó átúszását az északi szél felkorbácsolt, hatalmas hullámai tették emlékezetessé, a… Tovább olvasom