Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Fiatal vezetők a városházán

A pénzügyi szakember Hruby József harmincesztendős pénzügyi szakember. A héten alpolgármesternek megválasztott fiatal politikus eddig a bankszakmában dolgozott.
A Hunyadi-iskola, majd a Fáy-szakközépiskola elvégzése után a pénzügyi és számviteli főiskolán szerzett diplomát 1993-ban. Később elvégezte az egyetemi kiegészítőt is. Iskolái után egy soproni bankfiókban kapott munkát. Aztán egyéves katonaság következett – érdekes módon a seregben is Sopron környékén, határőrként szolgált. Leszerelés után számviteli területen dolgozott 1997-ig.

Közel egy esztendeig volt elemző közgazdász egy távközlési cégnél, majd a Sopronban új bankfiókot nyitó társaságtól kapott kedvező ajánlatot: vezető munkatársként a vállalkozói területen tevékenykedett. Úgy érzi, az elmúlt évek tapasztalatait és kapcsolatait jól kamatoztathatja majd alpolgármesterként. Hruby József középiskolásként került kapcsolatba az ifjúsági szervezetekkel, ahonnan egyenes út vezetett a BIT-hez, majd a Magyar Szocialista Párthoz. Meggyőződése, hogy egy embert sem lehet csupán fehérnek vagy feketének jellemezni, mindenki színes – politikai meggyőződésében is.

Hruby József mindennek tekintetében önmagát úgy jellemezte, hogy szociálisan érzékeny ember, aki vallásos, s akihez a szociáldemokrata eszmék állnak a legközelebb. Az alpolgármester – mint elárulta – nős, felesége közgazdász, Réka lányuk három hete született. A legfiatalabb a legtöbb szavazattal Kalmár István a város legfiatalabb alpolgármestere, e tekintetben öt hónappal megelőzi társát, Hruby Józsefet. Tudatosan készült a politikusi pályára. A generációk óta soproni család sarja, Kalmár István a Deák téri iskola után a Fáy András szakközépiskolában tanult, majd a Széchenyi István Főiskolán szerzett pénzügyi közgazdász diplomát. Első munkahelye egy soproni bankfiók volt, de Kalmár István 1996 óta vállalkozó. Feleségével közös családi vállalkozásban üzemeltetik az Elit Mozit.

– Tudatosan készültem a politikai pályára – mondja az alpolgármester, aki 1994 óta tagja a kulturális, oktatási és sportbizottságnak. Saját bevallása szerint is közösségi ember, akit mindig is érdekelt a közélet. Már középiskolás korától figyelemmel kíséri a politikai változásokat, hosszú éveken át volt elnöke a Baloldali Ifjúsági Társulásnak, s nyolc éve tagja a Magyar Szocialista Pártnak. A soproni szervezetnek 1998 óta elnökségi tagja, 2000 októberétől pedig elnökhelyettese. Kalmár István volt a helyhatósági választásokon a Sopronban legtöbb szavazatot kapott képviselő.

Ezért is tartotta fontosnak el mondani, hogy viszonozni fogja a választók bizalmát, s alpolgármesterként sem feledkezik meg a körzetéről. Arról, hogy az alpolgármesterek egymás között miként osztják majd meg feladataikat, még folynak az egyeztető tárgyalások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalosan is megalakult Sopron új közgyűlése

Huszonöt képviselővel és a polgármesterrel hétfőn hivatalosan megalakult a soproni közgyűlés. A… Tovább olvasom