Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fertődi jegyző: Megtéveszti a lakosságot az 50 millió forintos működési költség

Füzi Norbert, Fertőd jegyzője közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, a városba tervezett szolgáltató és kulturális központtal kapcsolatban.

Dr. Füzi Norbert, fertőd jegyzőjének közleménye:

A „Fertődi városrehab: Nem a laktanya épületére" című cikkük kapcsán olyan információk láttak napvilágot, és személyem, mint jegyző megerősítésével lettek megjelentetve, melyek nem fedik a valóságot. Kocsis Ferenc polgármester említett írásban azt állította, „az előzetes számítások szerint az eredeti változatban éves szinten ötvenmillió forintba kerül" a süttöri Kulturális és Szolgáltató Központ üzemeltetése.

A 2009-ben benyújtott Fertőd, a „Fertő-táj fővárosa" című NyDOP-s pályázat második fordulós projekt-fejlesztési időszakában készített szakértői anyag alapján a prognosztizált működtetési költség kb. 15 millió forint a fenti épületet illetően. Ezen működtetési költséget a polgármester úr már a tavalyi évben is – bár nem tudjuk mire alapozva – megkérdőjelezett, ám a projektet elbíráló, Irányító Hatóság által delegált 10 fős szakmai zsűri is rendben talált.

A Kulturális és Szolgáltató Központ kapcsán tehát a pályázat elbírálói által is reálisnak találtatott az említett 15 millió forintos működtetési költség. Nem beszélve arról, hogy a polgármester azt is megemlíti, hogy számot tevő bevételi forrásokkal nem lehet kalkulálni, a szakmai anyag viszont jelentős bérleti díjakkal és egyéb bevételekkel is számol, melyek így tovább csökkentik a kiadási oldalt.

Ezek alapján 50 millió forintos működtetési költségről beszélni felelőtlenség és a lakosság megtévesztésére vonatkozik. Különösen igaz ez annak fényében, hogy sem jómagam, sem az előző testület pénzügyi bizottsága nem támasztottunk alá semminemű ilyen nagyságrendű összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erkélyről zuhant le a spániel Sopronban

Vasárnap délelőtt riasztották a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesületét, hogy a Baross út egyik… Tovább olvasom