Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felsőlövér: Késik az építési engedély

Sopron - 2001. január 14-től áll üresen Sopron zöldövezetében az egykori élelmiszerüzlet, amelynek sorsa még mindig nem dőlt el. Az elvi építési engedélyt egy év alatt sem sikerült kiadni. Ennek okára nem kaptunk választ.

„Boltunkat 2001. január 14-től bezárjuk. A további üzemeltetés során feltehetően élelmiszer jelleggel a közeljövőben újra működni fog. Addig is megértésüket és türelmüket kérjük" – áll azon az értesítőn, amit egykoron a Felsőlövér úti bolt ajtajára kifüggesztettek.
Több mint hat és fél év telt el azóta – amely idő jóindulattal sem nevezhető „közeljövőnek" –, de az épület továbbra is üresen áll, s omladozó vakolatával az enyészetet juttatja a környéken élők, s a kirándulók eszébe. A híres lövéri zöldövezethez meg végképpen nem illik ez a pusztuló látvány.

Kapcsolodó anyagok >>
ABC: 2001 óta Bizonytalan az ingatlan sorsa (2004-09-13) >>
Bezárnak három S-Market üzletet (2001-12-12) >>
Bolt épület van, bolt mégsincs (2002-07-26) >>
Felsőlövér utca: Belefáradtak a harcba (2003-08-04) >>
Felsőlövér út: Marad az élelmiszerbolt (2001-04-17) >>
Felsőlövér út: Még várni kell a megoldásra (2006-08-07) >>

A Kisalföld több alkalommal is foglalkozott e témával. Éppen egy évvel ezelőtt arról írtunk, hogy amennyiben az elképzelések szerint alakulnak a dolgok, 2007-ben egy új szolgáltatóház és néhány lakás emelkedhet majd a bolt helyén (2006. augusztus 8., Üzletek és lakások épülhetnek). Nos, úgy tűnik, nem haladtak a dolgok az elképzelések szerint.

Az önkormányzati tulajdonba került Felsőlövér úti volt ABC áruház kezelője a Sopron Holding Zrt. A holding szóvivője elmondta: a tényleges birtokbavétel idén március 20-án megtörtént, az épület gáz-, víz- és villanyóráját átíratták a nevükre. A környékén a hulladék elszállítását és a fű nyírását folyamatosan elvégzik. Volt, amikor tetőbeázást is megszüntettek. Az önkormányzat kérésére elkészítették az épület átépítési tervét, ami 51,6 millió forintos beruházási költséggel számol. Eszerint a bolt helyén szolgáltatóház és nyolc lakás létesül.

Értesüléseink szerint a jelenlegi városvezetés a korábbitól megörökölt ügy további sorsáról csak az elvi építési engedély birtokában fog dönteni. Mint megtudtuk, az önkormányzati tulajdonú tömb építéshatósági eljárását Kópházán folytatják le.

Arra a kérdésre, hogy miért tart már több mint egy éve ez az eljárás, milyen hátráltató problémák vetődtek fel az ügyintézés során, s mikor adják ki az elvi építési engedélyt, feleletet nem kaptunk. Az építésügyi főelőadó jogszabályra hivatkozva elutasított minden konkrét válaszadást, mondván, folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozhat. Ugyanakkor egyes információk szerint még ebben az évben döntés születhet az elvi építési engedélyről. Mindez annyit jelent, hogy tovább, a kelleténél is tovább húzódik a legendás zöldövezet lepusztult ingatlanjának csöppet sem szívderítő sorsa.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt gyermekkel az utcára kerülhetnek

Fertőszéplak - Kilátástalan élethelyzetbe került a Fertőszéplaki Primász-Balog család. Albérletüket… Tovább olvasom