Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Felkészül Tél tábornok fogadására a Sopron Holding

Idén is lesz 24 órás, folyamatos hóügyeleti készenléti szolgálat, havazás esetén három órán belül megkezdhetik a hóeltakarítási munkálatokat.

A hóeltakarítási munkálatok ebben az évben is egy megadott ütemterv alapján valósulnak meg, miszerint először a fő- és tömegközlekedési utak, buszútvonalak, a meredek utcák, majd a mellékutak, és végül a nem szilárd burkolatú, sűrűn lakott, belterületi utcák kerülnek sorra. Igyekszünk mindenhova eljutni, de a megadott ütemterv szerint a soproni tömegközlekedési útvonalak élveznek elsőbbséget, csak azután kerülnek sorra a város más területei. Folyamatos havazásnál, míg el nem áll a hóesés, addig csak a fő és tömegközlekedési útvonalakat tisztítjuk - olvasható a cég honlapján.

A síkosság-mentesítésére használt anyagok szükséges kezdő készletének beszerzése a telephelyen megtörtént, de az időjárási igények szerint folyamatosan pótoljuk majd a készletet. Az idei évben is helyeztünk ki só és zuzalék keverékével feltöltött edényeket közterületen található lépcsők, meredek útszakaszok és járdák mellé.

Fotó: Sopron Holding Zrt.
Fotó: Sopron Holding Zrt.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy csak abban az esetben válasszák a gépjármű közlekedést, ha autójuk téli gumikkal felszerelt, különben a tömegközlekedési járatok használatát javasoljuk.

A Holding gondoskodik Sopron (Görbehalom, Balf, Brennbergbánya, Hermes, Tómalom, Sopronkőhida egyes területeinek) útjainak hóeltakarításáról, kivételt képeznek a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez tartozó útszakaszok, melyek a következők: Győri út, Csengery utca, Aluljáró, Mártírok útja, Bánfalvi – Brennbergi út, Ágfalvi út, Pozsonyi út, Kőszegi út a Csengery úti körforgalomtól Harka irányába, Elkerülő út. (a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyeleti telefonszáma a következő: 06 99/380-960)

A rendelet továbbra is érvényben van, miszerint az ingatlan tulajdonosa, használója köteles az ingatlan - legyen az társasház vagy családi ház - és a közút közötti terület tisztán tartásáról, hóeltakarításáról, síktalanításáról, valamint a megfelelő síktalanítási anyagok beszerzéséről gondoskodni - olvasható a sopronholding.hu-n.

Idén is lesz 24 órás, folyamatos hóügyeleti készenléti szolgálat, annak érdekében, hogy havazás esetén 3 órán belül megkezdhessük a hóeltakarítási munkálatokat. A hóügyeleti készenlét kezdetét a városvezetés az aktuális időjárási jelentések függvényében rendeli el.

A hóeltakarítási, síktalanítási munkákban a holding több divíziója is részt fog venni, mind szakemberekkel, mind gépekkel egyaránt. Hat hóeltakarító gépjármű felkészítése már megtörtént, továbbá két kisgép vásárlásával igyekszünk pótolni a humán erőforrás megfogyatkozását.

A hóügyeleti készenlét elrendelésétől, egy üzenetrögzítős, ingyenesen hívható zöld szám áll a lakosság rendelkezésére, melyet a 06 80/514-600-as számon lehet elérni, a Sopron Holding Zrt. pedig 24 órán belül megpróbál minden érdemi bejelentésre reagálni.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. @méhecske@ 2011. december 20. 14:38
  „Ezt minden évben obégasátok!
  de amikor it a hó akor nem lehet közlekewdni s parkolni
  emlékez a tavai télre:
  Most télen is ugyan az lesz??????????????”
 • 26. Kuvasz 2011. december 18. 09:19
  „Ne röhögtessék ki magukat. Ez eddig még sohasem sikerült. Most sem fog, legalább ne hülyítsék a népet.”
 • 25. SZILAJ 2011. december 17. 17:13
  „Csak aztán nehogy megen feltétel nélkül kapituláljanak a "Tél tábornok " előtt.....”
 • 24. barka 2011. december 17. 09:25
  „Ne viccelődjünk! Az elmúlt években egyetlenegyszer sem sikerült felkészülni, majd pont most sikerül... Sopronban évről évre gond van a hóeltakarítással, annyit értenek hozzá (a szervezéshez, a lebonyolításhoz) mint egy átlagember az agysebészethez.
  Tavaly és tavalyelőtt többször telefonáltam amiatt, hogy az első havazáskor sem a Lövér körúton, sem a Várkerületen, sem a Széchenyi téren, sem a Kossuth utcában nem lehet biztonságosan közlekedni - a lakótelepekről nem is beszélve -, a következő válaszokat kaptam:
  1. nincs elég hótoló (mondtam, hogy láttam kettőt, felemelt lapáttal közlekedett)
  2. nem megfelelő a hőmérséklet a sózásra
  3. és egyébként is szerintük minden rendben van
  Na, akkor idén, Tél tábornok megérkezése előtt ezeket lehetne tisztázni!”
 • 23. ÁrtatlanBárányka 2011. december 16. 21:58
  „A bicska nyitogatódik a zsebemben....
  A Csengery a legforgalmasabb utca a városban, de azt nem kell letakarítani, mert nem a városhoz tartozik! Mi ez?
  Úgy fog felmenni a hótoló a Lővérekbe, hogy felemeli a tolólapot, míg végigmegy az aluljárón ésatöbbi????
  Nincs pénz egyszer oda-visszamenni a Csengeryn???? Szívesen felajánlok erre a célra másfél liter gázolajat, és 10 kg sót!
  A Holding nálam átveheti ezeket!!!”
 • 22. potyesz 2011. december 16. 21:10
  „Itt az ideje ,végre fel vannak készülve .Egyébként az ,hogy a város meg bénul egy kis hótól mi emberek is okai vagyunk ,hisz ugyan úgy szeretnénk közlekedni mind jó időben, de ez nem lehetséges csak mi is nehezen látjuk be eszt .Egyébként ha egy kicsivel korábban indul az ember munkába ,esetleg sétál ne fog meg állni a világ ,tudom hisz magam is így teszek.”
 • 21. barbib 2011. december 16. 14:20
  „Kíváncsi leszek...”
 • 20. Lincsi 2011. december 16. 13:08
  „A télre felkészültünk, de a hóra nem számítottunk:)
  Ez lesz idén is, mihelyt lehull az első nagyobb hó....”
 • 19. Soproni_01 2011. december 16. 11:27
  „Ez a cikk hemzseg a rossz szóhasználatoktól, szeretne szakszerű szóhasználattal rendelkezni, de ez csak a látszat, mint Sopronban minden. ;)”
 • 18. intar 2011. december 16. 10:11
  „Mi az a "síktalanítás"? A sík területek megszüntetése, felszámolása? Esetleg a síkosságmentesítésről van szó? Mert az érthető, értelmes kifejezés.”
 • 17. Soproni_01 2011. december 16. 09:53
  „Nem most fog először esni a hó. Tehát elvileg már rutinból kellene mennie az egésznek. Nem szabadna hírnek lenni, hogy esik a hó és azt el is kell takarítani, járhatóvá tenni az utakat. Na, de miről beszélünk akkor amikor ez nem működik? Még itt sincs a hó, de már beparáztunk. A Holding vezetősége most a nyilatkozataival ijesztgeti el a telet és a hóesést? Elképzelem, ahogy Komornoki és a város vezetése vudu technikát alkalmaz. :)”
 • 16. hokiel 2011. december 16. 07:09
  „Ja, most hogy nem esik a hóü, meg nincs sehol Tél tábornok, röhej.”
 • 15. molten13 2011. december 15. 22:17
  „Duma, duma, duma!”
 • 14. bogote 2011. december 15. 22:15
  „Hiszen minden télen felkészülnek. vagy?”
 • 13. bali00004 2011. december 15. 20:44
  „a 3 óra gondolom a munkások beérkezését takarja. költség megtakarítás címmel nem fogják őket a pihenő helyen várakoztatni, jó pénzért. hát ennyi a 3 óra. szerintem. aztán ha le esik a hó, hogy mi lesz, majd kiderül.”
 • 12. Karcsika 2011. december 15. 20:34
  „Nem lehet lerakni a lapátot az útra, mert az útegyenetlenségek miatt kitörne az egész.
  Szerintem így is hegesztenek a fiúk naponta többször is.”
 • 11. józanparaszt 2011. december 15. 20:18
  „Bocs, de ezt csak felbuggyanó röhejjel tudtam végigolvasni...”
 • 10. Karcsika 2011. december 15. 20:04
  „Érdekes. Ausztriában elkezd esni a hó, és már több hótolóval találkozok az S31-en, S4-esen.
  (Jártam erre már pár ezerszer)
  3 óra? Már beállna az egész Ausztria.”
 • 9. Soproni_01 2011. december 15. 19:44
  „Reméljük nem úgy, mint tavaly az Aranyhegy utca Sopron második műjégpályája volt. A megállók is tutira elvoltak takarítva :DDD, a kórháznál meg váltás ruha kellett, ha a busz megállt a megállóban. Hát, ha most sikerül.:)”
 • 8. Tonxy 2011. december 15. 18:27
  „Én csak azt nem értettem sem eddig sem ezután, ha leesik 5-10cm hó miért kell felemelni a hótolót, és csak egy csipetnyi sót az útra/hóra szórni? Nem lenne egyszerűbb ha lerakják a tolólapot, és akkor tényleg csak egy kevés só kell, az utak tisztábbak lesznek és mindenki örül? Egy kicsit nyugatabbra 1cm havat is letolják az útról, de úgy hogy szikrázik a tolólap az aszfalton.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivánban is megjelenik a Jobbik vidék koporsója

A Jobbik által országjárásra indított, a vidék koporsóját szállító halottaskocsi csütörtök délután… Tovább olvasom