Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Felkarolták a nehéz sorsú családot

A soproni Lions klub kétszázezer forintot adományozott karácsonyi ajándékul a kétségbeejtő helyzetben lévő Szántó családnak.

A kétgyermekes családanya mindenkinek köszönetét fejezi ki, aki bármi módon segített, súlyos gondjukon enyhített.

– A Kisalföld hasábjain keresztül ismertük meg a Szántó család nem mindennapi sorsát. Jó szívvel fogadtuk a soproni szerkesztőség segítséget kérő megkeresését is – fogalmazott dr. Ocsák József, a Lions klub soros elnöke.  – A körtelefonok során nyilvánvalóvá vált, minden egyes klubtagunk helyesli a kezdeményezést, s mindenki a gyors, még karácsony előtti felajánlásra voksolt. Ennek eredményeképpen a klub nevében most kétszázezer forintot nyújthattunk át a kétgyermekes édesanyának, akinek férje hosszú hónapok óta a kórházban fekszik.

Elhúzódó rokkantosítási procedúrája pedig lehetetlen anyagi helyzetet teremtett a család számára, sőt, lakásukat elárverezés fenyegeti.

Lehetőségeinkhez mérten a továbbiakban is nyomon követjük Szántóék sorsát, tehát nem egyszeri adományról van szó.

A Szántó család a Lions klubtól kétszázezer forint támogatást kapott és a  Kisalföld sem ment üres kézzel. Balra dr. Ocsák József elnök, jobbra Tóth Kálmán titkár osztozik az édesanya és a két gyermek
 A Szántó család a Lions klubtól kétszázezer forint támogatást kapott és a  Kisalföld sem ment üres kézzel. Balra dr. Ocsák József elnök, jobbra Tóth Kálmán titkár osztozik az édesanya és a két gyermek örömében.  Fotó: Magasi

– A Lions klub elsősorban  a vakok és gyengénlátók támogatására fókuszál, de ez alkalommal kivételt tettünk – vette át a szót Tóth Kálmán, a Lions titkára. – E család súlyos problémája arra indít bennünket, hogy folyamatosan tartsuk velük a kapcsolatot.

Szántóné Török Mónika meghatódva, könnyekkel a szemében köszönte meg a nemes gesztust, miközben a kis Dániel a hozott ajándékok közül rögtön birtokba vette a nagy teherautót. Az édesanya elmondta, a Kisalföld cikkei nyomán az emberek segítőkészségének ezernyi megnyilvánulását tapasztalja az egész megyéből. Ezúton is hálásan köszöni azt a sok-sok támogatást, élelmiszert, tárgyi és pénzügyi felajánlást, amely átlendíti őket a legnehezebb helyzeteken. A város részéről Fodor Tamás polgármestertől is kaptak anyagi segítséget. A család most arra törekszik, hogy az önzetlen támogatások révén megmeneküljenek a lakás elárverezésétől, ne kerüljenek az utcára.

Kislánya iskolájában, a Hunyadiban is gyűjtést szerveztek  számukra, az intézmény alapítványa is segített, a gyermek korábbi teniszklubja pedig jótékonysági bált rendez február 20-án a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Volt olyan család, amely gospelkoncertre vitte, aminek nagyon örült, hiszen hosszú évek óta nem tudott kimozdulni, gyerekeire édesanyja vigyázott. A férje a körülményekhez képest jól van, állapota stabil, de még továbbra is kórházi ápolásra szorul. „Bízunk abban, hogy pár órára 26-án, karácsonykor hazahozhatjuk őt" – sírta el magát a kétgyermekes édesanya. 

A Kisalföld  a gondok kezdete óta nyomon követi a család sorsát. Minden tiszteletünk azoké az embereké, akik indíttatást éreztek-éreznek, hogy segítő kezet nyújtsanak Szántóéknak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüdőembólia okozta Ágota Gábor halálát

Az egykori soproni alpolgármestert hamvasztás után, január negyedikén a Szent György templomban… Tovább olvasom