Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Felfüggesztett részvényvásárlás

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 30 napra felfüggesztette a Brau Union Hungária sörgyár részvényeire tett vételi ajánlat engedélyezését.
Mint arról korábban beszámoltunk (Méltánytalan ajánlat – szeptember 17.), a Heineken felvásárolta az osztrák Brau AAG söripari cégcsoportot, amelynek része a Brau Union. Ugyanakkor tették közzé, hogy a Heineken leányvállalata, az Amstel vételi ajánlatot tett a Brau Union Hungária fennmaradó részvényeire. Az Amstel a törvényi minimumban meghatározott árfolyamot – 12.273 és 12.086 forint – kínálta a törzs-, illetve az elsőbbségi részvényekért. A befektetők ennél sokkal jobb – 20 ezer forint körüli – ajánlatot vártak.

A PSZÁF döntésének hátterében az áll, hogy még nem zárult le a Brau-részvények esetleges tisztességtelen árfolyam-befolyásolását vizsgáló felügyeleti eljárás és még nem lehet állást foglalni a vételi ár meghatározása alapjául szolgáló tőzsdei árfolyamok reális alakulásáról. A PSZÁF vizsgálja a nem tőzsdei kereskedelemben kötött üzletek körülményeit is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a kiszolgáltatottság ellen

A soproni Családsegítő Intézet által működtetett fogyatékosok napközi otthona egész napos… Tovább olvasom