Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Fejleszti a GYSEV a soproni transzformátor alállomást

Több vonalon is javul a villamos vontatáshoz szükséges energiaellátás biztonsága.

Tovább javulhat a menetrendszerűség, és jobb lehet az üzembiztonság a GYSEV Zrt. hálózatán. A vasúttársaság nyertes pályázatának köszönhetően teljes körűen korszerűsíti a Sopron-Nyugat vontatási transzformátor alállomást, amely fontos eleme a vasúttársaság villamos energia ellátó rendszerének.

A kivitelezési munkálatok elvégzése után jelentősen javul az alállomás hatásfoka.

A GYSEV Zrt. 2013-ban sikeresen pályázott az Európai Unió Közlekedési Operatív programjának forrásaira. A vasúttársaság „Sopron-Nyugat vontatási alállomás teljes korszerűsítésének megvalósítása" elnevezésű projektjét, amely összköltsége 1 milliárd 450 millió forint, 100%-ban uniós forrásokból finanszírozhatja.

A Sopron-Nyugat vontatási alállomás kiemelt jelentőségű, mert a Győr-Sopron, a Sopron-Szombathely, valamint a Sopron-Ebenfurt vonal energiaellátását is részben innen biztosítja a vasúttársaság.

A fejlesztés során a mostani 2x12 ezer kilovoltamperes transzformátort 2x16.000 kilovoltamperes teljesítményűre cserélik. Emellett a túlfeszültség-levezetők helyett túlfeszültség-korlátozókat építenek be a szakemberek.

A kivitelezési munkálatok során egy teljesen új, 25 kilovoltos kapcsoló berendezést kap a transzformátor állomás. Emellett korszerű, digitális védelem és irányítástechnikai berendezéseket, kamerarendszert és tűzjelző készüléket építenek be, amelyek jelentősen javítják a vontatási alállomás működésének biztonságát és megbízhatóságát.

A munkálatok elvégzése után az alállomás teljesítménye megfelel majd a nagyobb energia igényeknek is, így hosszútávon biztosítható lesz az üzembiztos, hatékony vontatási energia ellátás. Ennek köszönhetően javul majd vasúti forgalom üzembiztonsága és menetrendszerűség.

A projekt kivitelezési munkálatait a nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatása eredményeként az MVM OVIT Zrt. végzi el. A beruházás a tervek szerint 2015. július végéig valósulhat meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holokauszt áldozataira emlékeztek Sopronban

Április 16. a holokauszt emléknapja: 1944-ben ezen a napon kezdődött a gettók és gyűjtőtáborok… Tovább olvasom