Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Fegyelmit indítottak egy köztisztviselő ellen

Fertőd - A fertődi képviselő-testület legutóbbi ülésén felemelte a sírhelyek megváltási árát. Döntöttek arról is, hogy szeptemberben mégis indul bölcsődei csoport.
Parázs a hangulat Fertődön. A képviselő-testület az egyszemélyes sírhelyek 25 évre szóló megváltási árát 25 ezerre, a kétszemélyesekét ötvenezer forintra emelte fel. A rendeletet még március 25-én fogadták el és április 1-jén lépett életbe. A köztes időszakban az érintettek megrohamozták a polgármesteri hivatalt, hogy még a régi áron válthassák meg a sírhelyeket.

A Kisalföld információi szerint ez ügyben az egyik köztisztviselő ellen fegyelmi eljárás indult. Úgy tudjuk, akkor is tartott ügyfélfogadást, amikor hivatalosan erre nem lett volna lehetősége.

– A képviselő-testület új sírhelyrendeletet fogadott el, amely egyrészt megfelel a megváltozott törvényi előírásoknak, másrészt új árakat szabott meg – mondta el a Kisalföld megkeresésére Fülöp Géza polgármester. – Közel két évtizede nem emelkedtek az árak. Az elmúlt időszakban pedig 17 millió forintot fordítottunk a fertőd-eszterházi temetőre. További változás még, hogy elkészült az a pontos térkép, amely alapján nyomon követethető, az adott sírhely hol található és ki nyugszik benne. Tegyük hozzá, a süttöri egyházközségi temető mintegy húszmillió forintos felújítási költségét az érintett családok teremtették elő. Igaz, itt a sírhelymegváltás ára mintegy tizenötezer forint.

Fülöp Géza hozzátette, a képviselő-testület rendkívüli ülésen vizsgálta felül azon korábbi határozatát, amely szerint nem lesz ingyenes bölcsőde a kisvárosban. A megismételt ülésen egyhangú döntés született arról, hogy szeptembertől egy bölcsődei csoport indulhasson. Az előkészületek most gőzerővel folynak, hogy az őszi nyitásra minden rendben legyen.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. kata891 2009. június 26. 11:25
  „Hát 14-es hozzászóló süttöri3 ! Remélem az is maradsz ! Ilyenek nem valók Fertődi lakósnak . Hiába írtál A4-es oldalt sokan nem kiváncsiak a te süket dumádra. Remélem semmiben sem lesz igazad én biztos vagyok benne.”
 • 23. Telepathia 2009. április 14. 08:56
  „22. Az észrevétel aalpos, a lényegen ugyan nem változtat. Sok bezsédnek nagyon sok az alja.”
 • 22. adlerzsigabá 2009. április 11. 08:30
  „Telaptha 21.
  Ha megengedi, javítanám! Helyesen:
  "...
  mert vétkesek közt cinkos aki néma."
  Babis M.: Jónás könyve, Harmadik rész”
 • 21. Telepathia 2009. április 10. 09:27
  „Tisztelt Fórumozok, Tisztelt T. Úr!
  Sok beszédnek nagyon sok az alja. Összegezésképpen: Cinkosok közt vétkes aki néma! A köztisztviselő ellen inditott fegyelmit vissza kell vonni. Átgondolatlan és felelőtlen intézkedés volt. A jegyző úr nem volt az információk teljes ismeretében. Nagyot tévedett.Hibázott. De tévedését még mindig lehetne orvosolni. Ehhez kell részéről munkatársa irányába megfelelő empátia.”
 • 20. lakoss 2009. április 09. 21:21
  „Tisztelt hozzászólók! üdvözlök mindenkit, és most 2 "szolgálati közleményem" lenne.
  1, Itt a Kisalföld oldalán egy idő után lekerülnek a cikke és a hozzászólások is.
  2, Egy kedves hozzászóló nagyon kifogásolja, hogy egy másik fórumon "hasonló" hozzászólások vannak és nehezményezi, hogy itt nem csak ott, ott is meg itt is szóval én sem értem egészen....

  Lényeg: aki esetleg gondolja, folytathatja a beszélgetést pro és kontra!!!! az alábbi fórumon:

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9190051

  Ott már a topicleírás is azt mondja, mindekit szívesen látunk, mert meggyőződésem, hogy a fertődiek nyitott emberek.
  Sziasztok! :-)”
 • 19. Intel 2009. április 09. 18:13
  „:))))
  Érdekes a téma...
  Náuuük csak meg Fertőszentmiklost honnan indult.... hova érkezet....”
 • 18. fertodi 2009. április 09. 15:50
  „Kedves süttöri3!
  Idézeket az Ön írásásból:
  "akár az ország költségvetése mind egy kaptafára működik, a magyar települések, a magyar családok és az ezekben élő emberek javát és érdekeit szolgálja."
  -Kérdem én? Ki szolgálja a Fertődön élő emberek javát?
  Az aki felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy egy olyan döntés született ami az Ő részükre hátrányos, vagy az aki ezt a döntést sunyi alattomos módon próbálja bevezetni?
  -Azt pedig kérem hagyja abba, hogy mit áldoztak a süttöriek a templomra, Minden település lokálpatrióta lakossága áldoz a saját településére:
  Pl.: Eszterháza Orgona, kicsit régebben Eszterháza templom, harang vásárlás
  Sarród templom felújítás
  Nyárliget templom felújítás, kicsit régebben építés
  Fertőújlak templom felújás
  Hegykő templom felújítás
  stb,stb
  És a Máltai Otthon megépítését is elég sok ember támogatta, AKI NEM IS SÜTTÖRI!
  -Higgye el nekem kedves uram, én rengeteg testületi ülést néztem végig a helyi tévén, de ott én olyan embert aki nem testületi tag lenne, nem láttam.
  Ha Ön ilyen jól informált, csakis belső ember lehet. De ez már a megnyílvánulásaiból is kiderült!
  Viszont akkor is csak azt tudom mondani, szégyelje magát, ezért a sunyi módon meghozott rendelkezésért!
  És vegye már észre,hogy nem a díj mértékéről van itt szó!
  Ha pedig úgy gondolja, hogy Fertődön minden rendben folyik, akkor kéremüljön biciklire, vagy autóba, és nézze meg a környező településeket!
  Sajnos az a helyzet itt kicsiben, mint az országban nagyban!
  20 éve Fertőd volt a régióban az etalon, és nézze meg mi most! Egy romhalmaz!!!!!!!!!!!!!
  Ezen kellene elgondolkodni!!”
 • 17. fertodilakos 2009. április 09. 14:13
  „Kedves süttöri3! Tisztelt T. úr!
  Lehet hogy hozzászólásával az a célja, hogy egy egy tisztelt embert lehúzzona saját szintjére, de ez szánalmas próbálkozás.
  az említett úr, ha a nyilvános ülésen részt vesz, akkor joga van hozzá mint lakos, ha viszont a zárt üléseken is részt vesz, akkor talán azért, mert egy hozzáértő ember. lehet valakit mocskolni azért, h a testület saját hibájáról elvonja a figyelmet, de lenne pár kérdésem, ha ilyen jól informált:
  -okmonyozást folytatott, vagy éppenséggel ott volt minden testületi ülésen?
  -honnan veszi azt, hogy ő mérte fel a temetőt, hogy ő készítette a rendeletet, vagy hogy kiszivárogtatott volna bármilyen információt? (amit mellesleg testületnek kellett volna nyilvánosan kihiredtnie)
  -a plébános Úr tett jót a város lakóival azzal, h vasárnap kihirdette a rendeletet
  -a pénzügyi állást ileltően ha jól vagyok informálva, nem indult egyáltalán az említett úr, ami nem is csoda az önkormányzat jelenlegi anyagi helyzetében....
  -ha pedig a több millió kár okozása az, hogy betartja a törvényt és nem zavarja el az embereket, akkor valami gond van itt... arról nem beszélve, hogy 2 millió "kár" okozásához kb 100 embert kellett volna kiszolgálni egy délelőtt alatt... alap matematika”
 • 16. süttöri3 2009. április 09. 13:08
  „Kedves Fertődi!
  Ha a "monológ" Ön szerint nagyon tükrözi a Polgármester úr Kisalföldbeli nyilatkozatát, annak egyetlen oka van, hogy részben annak kapcsán indultam el a kis oknyomozásra. Utánna járásaim során azt a követekeztetést vontam le, hogy a város polgármestere igazat mondott. Aztán a felvetéseire sorban válaszolnák:
  1. Az Ön által említett úr, nem okmányirodai alkalmazott, és minden képviselőtestületi ülésen részt vesz, a testületi ülés előkészítésében igen is rendszeresen közreműködik. Annak ellenére is, hogy a testületi anyagot valóban a jegyző terjeszti elő. Azt hogy ki hány nappal előbb kapja meg a tervezetet, azt én nem tudhatom, azt viszont feltételezem, hogy a készítésben részt vevő előbb tájékozódik, mint a címzett.
  2. A hivatalban kapott információim szerint a "közszolga" nem csak a temető feltérképezésében, hanem a testületi anyag illetve annak mellékletei elkészítésében is tevőlegesen részt vett.
  3. Nem sántít a példa, ugyanis aki olvasni akar a sorok közt, mert valóban a megértés a szándéka az pontosan tudja miről van szó. Egy családi kassza, egy vállalkozási formula, és a önkormányzat tevékenysége, akár az ország költségvetése mind egy kaptafára működik, a magyar települések, a magyar családok és az ezekben élő emberek javát és érdekeit szolgálja. Egyik a másikat nem zárja ki. Ha én nem tartanám normális helynek Fertődöt, illetve a fertődi közéletben folyó dolgokat, és erről nem csak feltételezéseim, hanem konkrét információim vannak, azokkal vagy előrukkolnék, vagy keresnék magamnak egy normális helyet. Erre Fertődön semmi szükség nincs. Lehet, hogy a süttörön élőknek bizonyos %-a a lakótelepen lakik, de ők ugyan úgy fertődiek és én tapasztalatból tudom, hogy igen is fogékonyak Fertődön történt eseményekre. Például társadalmi munkák során minden esetben aktívak, szeretnek itt élni, ha ez nem így lenne, ők változtathatnának ezen legkönnyebben, de hála Istennek nem teszik. Önnek míg nem jár utánna, nincs joga feltételezni, hogy a süttöri temetőben a Süttörön élő családok milyen mértékű áldozatot hoztak a temetőért, de erről még nem szóltam, ha itt az alkalom elmondom, a Máltai Otthon megépítéséért, templomunk szépítéséérét, legutóbb a templomban elhelyezett új csillárokat egyenként családok vásárolták meg, és ha hiszi ha nem köztük volt a polgármester úr családja is. Lehet követni a példát.
  4. A dícséretet köszönöm, de Ön még lehet hogy fel sem érte a számítógép padját, amikor jómagam már számítógépen intéztem a vállalatom ügyeit, mint a saját levelezésemet. Nagy probléma a mai társadalomban, hogy az Önéhez hasonló előítéletes sugallatok nyomán az idősebb korosztályt, mint maradi hülyét próbálják félreállítani, a mindent jobban tudni akaró ifjabb generációk.
  Önnek mint leveléből kiderült fiatalok, több idejük van a gép előtt ülni, mint amit mi szeretnénk, de nekünk a napi rendszeres munka még ma is fontosabb, mint hogy időt szakítsunk arra, hogy megpróbáljunk másokat valótlan állítások kapcsán leépíteni. Legyenek továbbra is agilisak, de egyben türtlmesek is, mint minden négy évben, 2010-ben is elénk választók elé állhatnak, addig is jó munkát kívánok a programjuk kidolgozásához.”
 • 15. fertodi 2009. április 09. 12:39
  „Kedves süttöri3!
  Nagyon tartalmas szép a monológ amit irni tetszett. Bár nagyon tükrözi a polgármester Kisalföldben megjelent nyilatkozatát!
  Azért pár dolgot nem értek benne:
  1. Egy okmányirodai alkalmazott, miért tudná előbb a rendeletet, mint a képviselők. Elméletileg a testületi ülés anyagát, a polgármester és a képviselők kapják meg 7 nappal a testületi ülés előtt, a jegyzőtől! De ez csak tervezet, amit az ülésen fogadnak el(vagy nem a képviselők)
  2.Az említett közszolga max. a temető feltérképezén dolgozott, nem a rendelet megalkotásán. Az ugyanis a jegyző feladata.
  3.Az Ön által felhozott lakatos példa sántít, ugyanis a lakatos a családjáért, és önmagáért dolgozik, a képviselők,a polgármester, és a köztiztviselők pedig a közért.
  Persze normális helyeken!
  4. Fertődön kb.3500lakos van, ebből legyen 2000 süttöri. A Süttöriek 40% a lakotelepen lakik, akik szerintem nem nagyon foglalkoznak a temető dolgaival.
  De ha mindenki szívén viselte ezt a dolgot, és a temető több mint 20 millióba került, akkor minden ember 0-100 éves korig 10000ft hozzájárulást kellett, hogy fizessen! Na ezt én erősen kétlem!
  5.Kérem ezt ne vegye sértésnek, inkább dicséretesnek, de a Ön 67 évével elég jól eligazodik, a számítógép, és az internet világában!”
 • 14. süttöri3 2009. április 09. 12:13
  „Hallgassuk meg a másik oldalt is, gondoltam magamban, miután hol itt , hol meg egy másik portálon olvasom, 8-10, egyébként egymáshoz kísértetiesen hasonló gondolkodású emberke véleményét, úgy a bölcsőde, mint a Fertőd-Eszterházai temetői sírhelyek körüli, (most már tudom , hogy szándékosan gerjesztett) csetepatéban. Mint 67 éves, régebben 9 évig esterházai, és immáron 41 éve a település süttöti részén élő fertődi , vettem a fáradtságot, és felkerestem az általam elérhető érintetteket (hivatali dolgozók,képviselők), beszéltem több, a település mindkét részén élő emberekkel(több mint 20 fővel, zömében az érintett település résen lakók), és közel egy napos tájékozódásom után, én is elmondanám a véleményemet, minden elfogultság nélkül, de a tények jó szándékú ismeretében!
  1. A bölcsőde , ill. a szöv. ügyében az érintettek elmondták, hogy bár a szövetkezet nem önkormányzati intézmény, már jelenleg is fogadnak gyermeket, természetesen működik az ingyenes csoport is. Ettől függetlenül az ünnepeket követő egyik hétvégén, nyílt fórumot szerveznek, ahol minden érdeklődő, minden kérdésére választ kaphat. HÁT ITT A NAGY LEHETŐSÉG TÁJÉKOZÓDNI KíVÁNÓNAK, ÉS KÉTELKEDŐNEK EGYARÁNT.
  2.A sírhelyek dolga: Ne védjék a ""KÖZSZOLGÁT", hisz nagyot vétett, mert ha valóban a lakosság iránti szeretet fűtötte volna, akkor már a testületi ülést megelőző napokban léphetett volna, hisz ő előbb látta a testületi anyagot, mint a képviselők, és így ugyan azt a kört, akit leértesített a döntés után, hívhatta volna testületi ülésre, előre jelezve, hogy miről lesz szó, és akadályozzuk meg együtt, hogy ez a döntés megszülethessen. Ezt nem tette meg, mert akkor az is kiderült volna, hogy neki is tevőlegesen nagy része volt a felmérések kapcsán, és után a tervezet összeállításában, és előterjesztésében.(Ha jól hallottam, ő pénzügyi vezetőnek indult az önkormányzatnál, aztán nem lett. HÁT?) Önök, vagy konkrétan ön kedves lakatos mester úr ( aki mint hallom még képviselőt is megfenyegetett a "közszolga védelmében") mit tenne azzal a dolgozójával , aki TUDATOSAN, több milliós kárt okozna műhelyében, hivatkozva a megrendelővel szemben érzett szimpátiára ? !
  A másik tény, ugyanis megkérdeztem, a süttöri temetőben több mint tíz éve 15.000 Ft a sírmegváltás ára, annak dacára, hogy a temető 20 milliót meghaladó kerítés és urnafal kialakítást is a süttöri családok fizették. Magam is tapasztaltam a Polgármester mindig kényesen ügyelt, hogy mindkét településrészre egyformán(legalábbis megközelítőleg) jusson. Kedves eszterházi gyerekkori barátaim! Szerintetek tisztességes dolog az, hogy az egyik temetőnkben negyedét fizessék a sírhelyér, huszadát az urnafülkéért, az egyiket a közös adóforintjainkból a város tartja fenn, a másikat a helybéliek? Hol volt eddig az igazságérzetünk ? Kérdésemre a megkérdezettek elmondták, hogy a sírhelyek újraváltásából befolyó összeg elsősorban a ravatalozó aljzatának rendbetételére, a ravatalozó elé tervezett fedett búcsúztató helyfelállítására, és kihangosítására szánták, ha ezen felül még lett volna maradvány, az úgynevezett hátulsó bejárat aszfaltozására került volna sor. A képviselők szerint ezt tudta a K. úr is, hisz mint mondják minden testületi ülésen mint "közszolga" részt vesz. Erre más forrásból nincs pénz , tájékoztattak Városvezetők. Elgondolkodtam barátaim, mennyi pénzről van is itt szó? Én még így nőttem fel: Nézzük a példát. 25.000 forint 25 évre, tehát évi 1.000 forint, vagyis havi 83.-forint/sírhely! Egy legolcsóbb mécses 100.- forint körül kapható.(utána néztem) Mint informáltak, hogy közületek sokan olyan sírhelyeket is megváltottak, aminek még 17 évre érvényes megváltása van!!! Hát így lehet tömeghisztériát kelteni. De remélem nem büntetlenül. Egyébként a Polgármestert, és a testületet titkos, többségi szavazással mi választottuk, én ma se bánom. Tanácsként mindenkinek: Kedves Fórumozók! HA NEM HISZED, JÁRJ UTÁNA, HA NEM TUDOD, NE TERJESZD. Kedves Önkormányzat! LÁTJÁK, HOGY KEVÉS JÓL DOLGOZNI, A PÁRBESZÉD IS KELL.
  Üdvözlettel: egy tisztességben megőszült fertődi”
 • 13. adlerzsigabá 2009. április 09. 09:40
  „Intel 11.
  Azért az a tény, hogy a buszmegállókban 3 éve nincs üveg, nem a városvezetést minősíti. Ha ez ilyen logika alapján működne, akkor Fertőszentmiklóson is rossz a vezetés! Intel pedig a minap őket dicsérte meg - talán joggal. Az üveg ennyi idő alatt nem használódott el, hanem, - tisztelet a kivételeknek - a magukat szabadjára engedő, mindenben és mindenhol gátlástalanul viselkedő fiatalok zúzták szét! Ide vezet a nagy liberalizmus, ami az iskolákban tombol. Megszűntek a gátlások, az erkölcsi fékek és sajnos minden (jog)következmény is. Támogatni kellene a polgárőrséget, a helyi rendőrséget, hogy fokozottabb jelenlétükkel visszatartsák a vandálokat. Az okozott károkat pedig szigorúan meg kellene téríttetni.”
 • 12. Telepathia 2009. április 09. 09:13
  „Tisztelt Hozzászólók! Jövő évben biztosra veszem lesznek önkormányzati választások. Ezt a fertődi önkormányzati testületet , aki nem a polgárokért dolgozik, élén annak vezetőjével egy -az egyben le kell váltani. Elég volt, hogy saját dolgaikkal és nem a ferődi polgárok gondjaival foglalkoznak. Elfáradtak kiegétek, nyugdijba velük. Tettrekész fiatalokból álló testületre és egy polgárokért tevékenykedő új polgármesterre van szükség a városban.Ezzel a jelenleggi testülettel, polgármesterrel tovább nem érdemes kinlódni.Hibázott! Elveszítették a polgárok bizalmát.”
 • 11. Intel 2009. április 08. 20:46
  „10-es
  Nézd meg a képviselők 70%-a, azért van ott, hogy saját dolgait ki lobbizza...
  Vállalkozók, és olyan emberek akik az Önkormányzati intézményekhez tartoznak....

  A buszmegállókba már 3éve nincs üveg...
  Ez minősíti a város vezetést...”
 • 10. fertodi 2009. április 08. 13:56
  „Kedves Hozzászólók,Tisztelt Polgármester Úr, Képviselő testület!
  Itt elsősorban nem az a baj, hogy ennyire megemelték a díjat( bár az emelés mértéke elég magas), hanem a módszer ahogy tették. Így reméltek nagyobb bevételhez jutni? De hát ezt a lakosság kárára tették volna, nem? Egy dolgot javasolok a Tisztelt Testületnek, hogy ezt a felháborító rendeletet vonják vissza, vagy a hatálybalépés időpontját módosítsák egy későbbi időpontra, hogy mindenkinek legyen ideje a régi áron megváltani a sírhelyeket. Ha 200-300 sírhelyet megváltanak, akkor lesz az Önkormányzatnak 4-6 millió forint bevétele, és az emberek hangulata is megnyugszik!
  Jővő ősszel választások lesznek!!!!”
 • 9. Telepathia 2009. április 08. 09:58
  „Fülöp úr!- csalodtam Fertőd város polgármesterében. Eddig hasonlókat munkájában nem tapasztaltam.Sok éves kközszolgálata során, egyszóval a hivatal ügyintézés külsőségeinek is tükörzniök kell: a közigazgatás van az ügyfelekért sé nem forditva.Köztisztviselőjének nem fegyelmit, hanem polgármesteri elismerést, jutalmat kellett volna adni. a többletmunkáért.lehet, hogy egy Fidesz-es polgármester a ferődi polgárok problémáját, másként értelmezi?”
 • 8. adlerzsigabá 2009. április 08. 09:03
  „mega 1.
  armin12.
  Egyetértek! Ugyanakkor megjegyzem, hogy ez nem csupán a polgármester "sara", hanem az egész testületé. Az érdekes az lenne, ha meg lehetne nézni, hogy a képviselő-testület tagjai (hozzátartozói) közül kik váltották meg még az emelés előtt a sírhelyeket! Aztán döntsenek a közszolga büntetéséről!”
 • 7. Intel 2009. április 07. 22:34
  „Szerintem a lakosságnak kellene összefogni az irreálisan magas összeg ellen!”
 • 6. lakoss 2009. április 07. 22:06
  „Itt is szó esett már erről:

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9190051”
 • 5. tódi 2009. április 07. 21:29
  „Ha így igaz , akkor nagy szégyen a polgármesterre nézve .
  Az egész dolog szánalmas / olyan magyaros / megoldás.
  Jobb helyeken elzavarnák az ilyen vezetőt.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerek a megyei versenyen

Sopron - A Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központban tegnap tartották a 34. Országos Komplex… Tovább olvasom