Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Faültetés a Páneurópai Piknik emlékparkjában

Magyarország különleges jelentőséggel bír Németország számára – mondotta Dietmar Speckmann, a schauenburgi CDU elnöke, a Páneurópai Piknik helyszínén. Az észak-németországi városka küldöttsége fát ültetett az emlékparkban.
A tízezer lakosú németországi Schauenburg CDU-s küldöttsége a hét végén Sopronban járt és a Páneurópai Piknik emlékparkjában fát ültetett.

Szerep Európa történetében

– Magyarország a szocializmus időszakában is a haladó országok közé tartozott, nyugat felé is orientálódva – jelentette ki Dietmar Speckmann, a CDU schauenburgi elnöke. Ezért, és Németország újraegyesítésében játszott szerepe miatt különleges tisztelet övezi hazánkban.
A Páneurópai Piknikről akkoriban is hallottuk, de talán nem mértük fel jelentőségét, nem gondoltuk volna, hogy milyen szerepe lesz Európa „átrajzolásában".

Nem utazhatott hazánkba

Sajnos nem lehettem itt a határáttörésnél, de két év múlva, 1991-ben már ellátogattam Magyarországra. Nekem személy szerint is fontos, hogy leomlottak a határok, mert hivatásos katona voltam és nem utazhattam a szocialista országokba. Most egy olyan baráti országban vagyok, amely korábban a keleti blokkhoz tartozott, ezért „ellenségünk" volt.
Mint megtudtuk a német politikusok és családtagjaik 11 napig tartózkodnak Magyarországon. Sopron után Hévízzel ismerkednek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A beteg panaszkodik, a kórház perel

„A soproni kórházban nem törődnek azokkal, akik nem adnak hálapénzt” –… Tovább olvasom