Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Faipari hallgatók jártak Franciaországban

Sopron–Bussang - Soproni egyetemi hallgatók is részt vettek a franciaországi Bussangban rendezett európai faiparos diáktalálkozón, ahol bemutatták a hazai mérnöki képzés jellemzőit.
Tizenhárom soproni egyetemi hallgató képviselte hazánkat a Bussangban (Franciaország) rendezett XX. Interfob-találkozón, amely az európai felsőfokú faipari képzés évenkénti fóruma. (Magyarország 2003-ban adott otthont a kontinentális rendezvénynek.) Garab József, a NYME ötödéves faipari mérnökhallgatója, a magyar csapat vezetője elmondta: az idei diáktalálkozón háromszáz faipari mérnökhallgató kísérte végig a programokat, Európa sok-sok országából. Az ötnapos rendezvény során részt vettek tanulmányutakon, amelyeken a francia faipar jellegzetességeit mutatták be. Ezenkívül hallgatóink részletesen beszámoltak a soproni faipari kar képzési palettájáról, kialakított nemzetközi kapcsolatairól. Az Interfob legnagyobb előnye, hogy a magyar hallgatók kapcsolatokat köthetnek külföldi szakemberjelöltekkel. Jövőre a diáktalálkozót Németországban rendezik meg, amelyen szintén ott lesznek a soproniak.

A NYME Faipari Mérnöki Kar hallgatóinak egy csoportja képviselte hazánkat a franciaországi fórumon.

A franciaországi fórumot követően a NYME-hallgatók Rosenheimben meglátogatták soproni társukat, aki az ERASMUS-program keretében Rosenheimben tanulja a szakmát. Alkalmuk nyílott a német oktatás sajátosságainak áttekintésére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kórházak éhesek a beígért támogatásra

Győr-Sopron - Hárommilliárd forintot kapnak a kórházak, a pénzt az intézményi komfortemelésre (napi… Tovább olvasom