Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Év végére megújul a soproni Lenck-villa

Sopron - Az év végéig befejezik a Soproni Múzeum néprajzi gyűjteményének helyet adó Lenck-villa üvegpavilonjának felépítését. A megyei önkormányzat pályázaton nyert pénzt – 10 millió forintot –, amelyet – saját forrásból – 13 millió forinttal kiegészített.
A Lenck-villa rekonstrukcióját, illetve környezetének rendezését a fenntartó megyei önkormányzat kiemelten kezeli, hiszen az épületet, a sírkőtárat és annak környezetét Sopron egyik értékének tartja. Eddig megerősítették födémszerkezetét (43 millió forintért), felújították a kerítést, megtörtént az egyedülálló értéket képviselő sírkőtár rekonstrukciója (pályázati forrásból és megyei költségvetésből).

A Lenck-villa üvegpavilonjának helyreállítása a terv szerinti következő lépés, amelyre 10 millió forintot ugyancsak pályázaton nyert a megyei önkormányzat, és amelyhez szintén saját költségvetésből még további 13 milliót biztosított.


– A munkálatokhoz minden hatósági engedélyt beszereztünk, ezért amint az időjárás lehetővé teszi, megkezdik az újjáépítést – tudtuk meg Firtl Mátyástól, a megyei önkormányzat alelnökétől. – A Csatkai utca felől egy ideiglenes bejárat kialakítására is sor kerül, azért, hogy az elmúlt évben jelentős beruházással felújított sírkőtárat elkülönítsék a munkaterülettől.

Egyrészt, hogy megóvják, másrészt pedig hogy a közönség számára továbbra is látogatható legyen. Az üvegpavilon felújítását követően történik majd meg az épület teljes rekonstrukciója, amely közel 300 milliós beruházás lesz, de addigra már az üvegpavilon teljes szépségében elkészül, méltóan a megújult Deák térhez.

Olvasóink írták

 • 6. Cseter János 2008. január 27. 18:32
  „Vajon a "pancser" intézte, hogy lekerűljön a mellékelt félre tájékoztató kép?”
 • 5. Párcium 2008. január 26. 17:19
  „Hozzászóllás a hozzászóllásokhoz: Nem lepett meg, hogy a KA ismét ilyen színten, kissé torzítva tájékoztatott.
  Talán megdőlt Arisztotelész 1. formális lokikai tétele?: aki szerint, "A tájékoztatás, az tájékoztatás"... Az új tétel: tájékoztatás -a KA szerint- az dezinformálás.”
 • 4. FREDDY/S 2008. január 26. 16:29
  „Remélhetőleg nem viseli a Deák tér elhibázott ismérveit, mert a beton nem jelenti a méltó megújulást, nemde..”
 • 3. Hámori Gábor 2008. január 26. 10:13
  „Ez nem a Lenck-ház fotója. Kéretik kicserélni.”
 • 2. titi 2008. január 26. 08:51
  „Ezt összekeverték Dunakilitivel.”
 • 1. Hárs József 2008. január 26. 08:09
  „Ez a kép lenne a Lenck-villa? Nane!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális farsang: Ismerj meg és szórakozz velünk!

A Halmozottan Sérült Gyermekekért Alapítvány és a Hovatovább Alapítvány közös szervezésű… Tovább olvasom